In een huis is er altijd werk, zeiden mijn ouders altijd. En ze hebben gelijk. Wie zijn eigen huis bezit, heeft de neiging om overal wel wat te veranderen. Zeker aangezien wij gekozen hebben voor een renovatiewoning. Omdat er zoveel te doen is in ons huis, hebben we een wishlist opgesteld. Een van de puntjes op die lijst was de hal!

Tijd om de hal aan te pakken

Dat het niet fijn is om thuis te komen in een hal met kale muren, had ik al eens benadrukt. Ik vind het ook niet zo fijn om mensen in die hal te moeten ontvangen. Die eerste indruk blijft toch een belangrijke.

Daarom begonnen we in september met het kiezen van het behang. Welke sfeer wilden wij geven bij het binnen komen? We waren er alvast van overtuigd dat we het natuurlijke licht dat binnenvalt, willen behouden. Maar de hal moest ook gezelligheid uitstralen. Bij het binnenkomen, moest je een warm gevoel overvallen.

Geen koude kleuren dus, maar wel iets lichts. Uiteindelijk bleven er drie opties over. Mijn Lief wilde graag gaan voor rood. Ik hield van Van Gogh en de derde optie was wat meer de retrostijl op. Uiteindelijk viel onze keuze op Van Gogh. De schilder kon komen opmeten!

hal papier Van Gogh

Voor elke plaats een geschikte lamp

Sfeervolle lampen zijn de finishing touch in je interieur, schreef ik begin dit jaar nog. Waar we in de living veel te weinig stil hadden gestaan bij de keuze van de verlichting, willen we dat deze keer in de hal wel doen.

Tijd dus om stil te staan bij de sfeer die we willen creëren met onze verlichting. Maar ook om onszelf de vraag te stellen welke functie de verlichting moet hebben. Aangezien we het natuurlijke licht willen gebruiken in de hal, zal de verlichting voornamelijk gebruikt worden als het donker is. Toch willen we ook gezelligheid en een warm gevoel bij het binnenkomen.

Inspiratie kunnen we alvast opdoen bij Lampen24, de webshop met duizenden ideeën op vlak van verlichting. Aangezien je er een selectie kan maken op basis van ruimte, maar ook op basis van stijl (zo kiezen wij graag voor landelijk) is de webshop ideaal om even te oriënteren. Daarnaast kan je ook de soort lamp meteen aanduiden. Zo hoef je niet voorbij tientallen lampen te scrollen die toch niet in je interieur passen. Vanaf een bepaald bedrag geniet je in de webshop van gratis verzending. Met een miskoop hoef je niet in te zitten, want je kan gratis retourneren. Handig is ook dat je tot het eind van de maand 10% korting krijgt op binnenverlichting!

Wand- en plafondverlichting

In de hal beneden willen we meer de sfeer benadrukken. Daar kiezen we dus voor sfeerverlichting met twee wandlampen. De romantische wandlamp ‘Mohija’ past bijvoorbeeld uitstekend bij het behang met de brieven aan de andere kant van de hal. Het indirecte licht geeft meteen de sfeer die we zoeken, terwijl het fraai gevormde metalen detail ervoor zorgt dat de lamp meegaat in de stijl die we in onze hal gekozen hebben.

romantische wandlamp
Foto van Lampen24

Op de bovenverdieping willen we de wanden gebruiken om boekenkasten te plaatsen, dus een wandlamp is daar geen optie. Ook lijkt het ons handiger om daar een grotere lichtbundel te hebben. Indirect licht maakt het ook daar wat gezelliger. Een gemarmerde plafondlamp zorgt bijvoorbeeld voor voldoende licht, maar blijft gezelligheid creëren.

Foto van Lampen24

Een ding is zeker: als onze hal eindelijk af is, zal het een plezier zijn om thuis te komen!

Voor meer info over de links in dit bericht, lees de disclaimer.

Photo on top by Valeria Boltneva from Pexels

5 Replies to “Onze (t)huiswishlist | verlichting in de hal”

  1. Ja, je denkt, hal is dan onbelangrijk, maar misschien is het wel het eerste eigenlijk wat je zou moeten doen, hahahaha Die eerste indruk, fijn dat jullie er nu mee aan de slag kunnen!

    Ik ben heel benieuwd hoe dat eruit gaat zien!

    X

    1. Ik heb hem nog niet aangeschaft, omdat we de offerte voor onze hal dus nog niet gekregen hebben (begint lang te duren) en we dus ook nog moeten behangen eerst. Kan dus geen antwoord geven op je vraag…

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.