Begin dit jaar startte ik mijn eigen zaak op. In eerste instantie deed ik dat, omdat ik regelmatiger wat begon bij te verdienen met mijn blog. En in België mag dat niet zomaar, een centje bij verdienen. Toen ik mij inschreef bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen hing in mijn hoofd ook het idee om copywriting te doen in bijberoep.

Lees ook waarom ik mijn eigen zaak startte en wat dit voor Galabria betekent.

Maar copywriting, wat houdt dat eigenlijk in? En hoe doe je dat? Ik had wel een idee wat copywriting inhoud, maar of dat idee klopte, daar was ik niet zo zeker van. Ik had ook nog ontzettend veel vragen over het beroep en de inhoud. Vragen waar ik niet meteen zelf een antwoord op vond.

Toen kreeg ik de kans om via NHA een thuiscursus copywriting te gaan doen. Daar zei ik natuurlijk niet neen tegen. Want een thuisstudie, dat heeft toch wel wat voordelen.

De zes voordelen van een thuisstudie

Intussen ben ik al een tweetal maanden bezig aan de cursus copywriting. Ik heb de voordelen van een thuisstudie uit eigen ervaring mogen ondervinden. NHA biedt een uitstekende service met een ervaren leerkracht die de nodige feedback geeft op je werk. Maar er zijn nog een aantal voordelen van een thuisstudie.

1. Je bepaalt je eigen tempo

Er zijn geen verplichte lessen om te volgen of een leraar die je op vastgelegde tijdstippen leerstof aanreikt. Wanneer het over de studie gaat, bepaal jij helemaal zelf je eigen tempo. Je werkt op eigen houtje aan de leerstof, kan de nodige tijd aan de lessen besteden en pas examen doen wanneer je er klaar voor bent.

Het is echter wel aan te raden om goede afspraken met jezelf te maken, want een thuisstudie vergt een zekere discipline. De laatste weken merk ik dit maar al te goed. Als je echter een goede planning maakt, kom je er op je eigen tempo wel. En dat biedt een heleboel vrijheid!

2. Geen onnodige reistijd

Bij reguliere cursussen verlies je vaak een heleboel tijd met de verplaatsing van thuis naar de locatie waar de cursus doorgaat. Zelfs als de cursus in je woonplaats doorgaat, kan je al gauw een half uur kwijt zijn aan verplaatsing.

Met de thuiscursussen van NHA heb je dat probleem niet. Je klapt gewoon je cursus open en kan lekker aan de slag. Geen tijdsverlies door verplaatsingen.

cursus thuisstudie, telefoon en tas

3. Wat, waar en wanneer jij wilt

Omdat je zelf aan je cursus werkt, bijna alles online doorgaat en je een papieren cursus hebt als naslagwerk heb je een enorme bewegingsvrijheid. Je studeert het deel dat jij wilt behandelen. Je kiest zelf waar je dat doet: thuis, op de trein, in de wachtkamer, … En bovendien heb je de keuze wanneer je het doet. En dat is ideaal wanneer je, zoals ik, een baan hebt en een gezin om voor te zorgen.

4. Makkelijk combineerbaar met werk en gezin

Doordat je op je eigen tempo kan studeren, maar ook kan kiezen waar en wanneer je studeert, is een thuisstudie makkelijk combineerbaar met je werk en/of je gezin.

Het enige wat dit van je vergt, is een goede planning en afspraken met jezelf en je huisgenoten. Je krijgt er echter heel veel voor terug!

Lees ook tips voor je persoonlijke ontwikkeling

5. Ruime keuze

Een blik op de website van NHA leert je dat ze tot wel 350 opleidingen aanbieden in afstandsonderwijs. Er is dus een ruime keuze aan cursussen en opleidingen voor je thuisstudie.

Wil jij specifiek aan een competentie werken om een promotie op je werk niet te mislopen of heb je en hobby waar je een aantal vaardigheden zou willen bijschaven? Je vindt vast een mogelijkheid om bij te leren via een thuisstudie bij NHA!

6. Een erkend diploma

Voor de komst van het internet was het niet zo eenvoudig om met een thuisstudie ook een erkend diploma te krijgen. Dat is echter veranderd. Instellingen zoals NHA bieden na hun opleidingen de mogelijkheid om een erkend diploma te krijgen. Dat biedt weer een heleboel perspectieven voor je eigen toekomst. Zoals bij mij bijvoorbeeld, aangezien ik een studie volg voor mijn eigen bedrijf.

Hoe gaat het met mijn thuisstudie?

In april begon ik met goede moed aan de cursus copywriting van NHA. Ik doorliep alle hoofdstukken even voor ik me op het echte studeren toelegde. Dat is altijd zo’n beetje mijn studietechniek geweest en dus deed ik dat opnieuw. Het was even wennen om weer de cursustaal gewoon te worden. Maar de cursus is heel duidelijk en gestructureerd opgemaakt. De cursus bevat een inhoudstabel waardoor ik met een blik op de eerste bladzijden meteen de juiste informatie kan vinden. Dat maakt de cursus ook heel handig als naslagwerk.

Na het doorwerken van het eerste hoofdstuk diende ik mijn eerste huiswerk in. Daar kreeg ik heel snel feedback op. De volgende dag zat mijn cijfer al in mijn mailbox. Dat geeft meteen moed om verder te gaan met de rest van de cursus.

Jammer genoeg bleek de maand mei niet makkelijk voor mij te zijn. De drukte op het werk en thuis zorgden voor weinig ruimte om verder te werken in de cursus. Daarom is het zo belangrijk om een goede planning te maken. Dat je op je eigen tempo kan werken, was voor mij deze maand echt een verademing. De druk van huiswerk dat moest gemaakt worden, kon ik op dat moment niet echt gebruiken.

Intussen ben ik weer vol goede moed aan de rest van de cursus begonnen en ligt de eerste kladversie van mijn volgende taak alweer klaar. De cursus van NHA biedt mij echt nieuwe mogelijkheden. Ik zie het weer helemaal zitten om tegenaan te gaan. Ik heb echt zelf mogen ontdekken hoeveel voordelen een thuisstudie voor een werkende moeder wel heeft.

pinterest voordelen van thuisstudie

De producten in dit artikel heb ik gekregen. Lees de disclaimer voor meer info.

5 Replies to “Thuisstudie copywriting, 6 voordelen en een update”

  1. Knap dat je dit er bij doet. Ik ben al geregeld aan een thuisstudie begonnen maar heb echt een stok achter de deur nodig in de vorm van een lesavond oid. Thuisstudie werkt voor mij niet echt. Hoe graag ik ook wil. Hier thuis heb ik veel te veel afleiding haha.

  2. Respect hoor, dat je dit kunt! Ik dus niet, een thuis studie, ja als het voor mijzelf is, je weet wel, voor de fun of omdat het bij mij past, maar niet zoals jij het doet, en vooral zonder stok achter de deur? Dan zou het in de kast belanden, zou het lezen, misschien wat maken, maar dan laten liggen ergens, komt wel, komt wel, nee…. doe mij maar met verplaatsing dan en in groepsverband met een leraar erbij.

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.