The power of the heart werd niet geschreven door Baptiste. Hij is eigenlijk de samensteller van dit boek. Op het moment dat Baptiste moest beslissen bij welk advocatenkantoor hij zou gaan werken, besloot hij om een film te maken met daaraan dit boek gelinkt. Het werd een verzameling van inzichten, oefeningen en uitspraken van de co-creators.

Het boek stond een hele tijd geleden eens in Happinez vermeld waar Baptiste zijn verhaal deed en vertelde hoe hij zijn hart had gevolgd. Het themanummer was duidelijk ‘volg je hart’. Toen ik in de bibliotheek even rond me heen keek om te beslissen welk boek ik zou lezen, had ik voor ik het wist dit boek in mijn handen en liep er al mee naar de balie om uit te checken.

Ik kan vast en zeker de vormgever van de cover een dikke pluim geven en ook de uitgeverij heeft voor een prachtexemplaar gezorgd. Dit was zeker weten de eerste reden waarom ik dit boek in mijn handen nam. Dat het vermeld geweest was in Happinez zal de tweede oorzaak geweest zijn waarom ik het zonder nadenken meenam naar de balie.

Toen ik echter begon met lezen, kreeg ik bijna spijt van mijn keuze. “Oh neen,” flitste het door mijn hoofd, “geen tweede versie van The Secret!” Hoewel ik de boodschap van ‘The Secret’ wel kan appreciëren, heb ik een grote afkeer van het commerciële luik rond de film en het boek. De reden dat ik meteen aan ‘The Secret’ moest denken, was de combinatie van boek en film, maar ook de manier waarop de inhoud was vorm gegeven. Er waren verschillende hoofdstukken, telkens over een aspect van het volgen van je hart en elk hoofdstuk werd inhoudelijk gevuld met uitspraken van de co-creators, zoals Baptiste ze zelf noemt. Heel erg ‘The Secret’, toch?

Laat ik meteen duidelijk zijn: het mag dan iets weg hebben van ‘The Secret’ qua vormgeving, de boodschap is helemaal anders. ‘The power of the heart’ geeft helemaal geen commerciële indruk, noch gaat het je voorhouden dat je ten alle tijden je hart zomaar moet volgen en blijft het vrij down to earth. Wonderen moet je niet verwachten van ‘The power of the heart’, wel prachtige woorden die je raken toe diep in je ziel en een boek dat je op pad helpt om met een andere blik naar de wereld te kijken. Je bent geen hoofd op een stokje, maar een levend wezen dat kan denken en vooral een hart heeft waar emoties en stemmingen uit voort vloeien. Het is misschien wel het krachtigste orgaan in je lichaam.

days of gratitude #27

De co-creators van dit boek kan je terug vinden op de website die gelinkt is aan het boek en de film. Onder andere namen als Isabel Allende, Paulo Coelho, Deepak Chopra, Eckhart Tolle en Neale Donald Walsch zal je terug vinden in het boek. Per thema vertellen deze mensen hoe zij daar tegenover staan in kader van ‘het volgen van je hart’. Baptiste schreef zelf de verschillende stukjes aan elkaar waardoor je niet zomaar losse gehelen zit te lezen, maar een samenhangend geheel.

Voor mij was ‘The power of the heart’ geen ongelofelijk verlichtend boek waar ik ontzettend veel uit heb geleerd, maar wel een mooie inspiratiebron. Een boek dat ik graag op mijn salontafel heb liggen om het af en toe eens open te slaan en de inspirerend woorden te lezen. Als je het tegen komt, sla het dan zelf op z’n minst ook eens open. Laat de woorden tot je doordringen en volg je hart!

The Power of the heart werd samen gesteld door Baptiste de Pape en uitgegeven bij Kosmos Uitgevers en is te koop in hardcover voor €19,99.

Hoe vaak volgen jullie je hart?

3 Replies to “The power of the heart door Baptiste de Pape”

  1. Mooie recensie schrijf je. Precies zoals het boek is. Ik heb het boek zelf ook en lees er niet echt in. Ik schrijf mijn Follow Your Heart artikelen en ga vervolgens op zoek naar een quote die erbij past. Vervolgens ga ik daarover nadenken. Een soort omgekeerde inspiratie eigenlijk.
    Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Dinsdag 5 MeiMy Profile

  2. Ik heb het boek een tijdje geleden als ebook op mijn telefoon gekocht, maar heb er nog niet zoveel uit gelezen. Maar het lijkt mij een heel fijn boek om even stil te staan bij je hart en ook inspiratie op te doen over het volgen van je hart! Ik ben eigenlijk nog meer benieuwd naar de film, de trailer daarvan ziet er heel mooi uit.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.