Wanneer ik aan het werk ben, drink ik liters koffie. Ook in het weekend begin ik de dag graag met een tasje van het zwarte goud. Daarom zullen velen raar opkijken als ik beken dat ik een echte theeleut ben.

Gunpowder, de deur naar de theewereld

Warme chocolademelk kan mij in de winter ontzettend gelukkig maken. Als kind en als tiener was ik ook verzot op dit drankje. Toen leerde ik koffie kennen. De eerste keren zat mijn gebruikelijke kopje koffie vol suiker, maar gaandeweg leerde ik dit zwarte goud ook drinken.

thee

Aan de thee zou je mij niet krijgen. Wat mijn moeder toen dronk, vond ik absoluut niet lekker. De klassieke gele Liptonzakjes met zwarte thee zullen nooit mijn ding zijn. Maar met de komst van theewinkeltjes in het Gentse leerde mijn moeder nieuwe soorten thee kennen. Ook mijn zus was gek op nieuwe theesoorten. Voornamelijk de groene Gunpowder werd bij ons veel gedronken. Aan de smaak van die thee kon ik wel wennen. Zo werd mijn koffiegebruik verminderd en ging ik al eens aan de thee. Naarmate ik ouder werd, en zeker toen ik alleen ging wonen, durfde ik steeds meer te experimenteren met thee. En zo ging er een hele wereld voor mij open.

Op ontdekkingsreis

Steeds meer werd thee als degustatie na de maaltijd geserveerd in bistro’s en restaurants. Maar ook in een bar kon je al gauw eens een ander soort thee krijgen dan ‘gele Liptonzakjes’. Zo ontdekte ik groene theesoorten als Sencha en mengelingen met groene thee, waarbij Jasmijn ondertussen mijn favoriet is.

thee

Stilaan groeide mijn reputatie als theeleut, maar mijn ontdekkingsreis begon pas echt toen ik van een vriendin een aantal staaltjes losse thee kreeg voor mijn verjaardag. Ze waren afkomstig van het Brugs Theehuisje, waar ik en mijn Lief uiteindelijk ook heen gingen om overstelpt te worden door de keuze in hun mélanges.

Combinaties van zwarte, groene en witte thee gecombineerd met kruiden en bloemen passeerden hier de revue. Ook van infusies kon ik werkelijk genieten. We ontdekten ook steeds meer winkeltjes waar we thee konden aanschaffen. Er werd al eens iets meegebracht van reis, of als we op bezoek waren in een stad. En ook vrienden brachten graag een speciale mélange mee als cadeautje.

Een hele voorraad

Ondertussen hebben we een hele voorraad aan thee waar ik de komende winter zeker mee rond kom. Ik vind het heerlijk om tussen de potjes die we staan hebben te snuisteren. Er zijn frisse smaken en verwarmende theetjes. Kruiden, mengelingen of infusies wisselen elkaar af. Ik moet mezelf er vaak aan herinneren dat ik nog zoveel heb staan, want ik zou regelmatig eens wat nieuws meebrengen.

thee

Hou jij van thee? En van welke smaakjes?

8 Replies to “Tea, baby!”

  1. Vooral gebaseerd op zwarte thee en ik hou wel van fruitsoorten. Lipton hou ik ook niet van. In de winter durf ik me wel eens door de wintermelange van pickwick laten verleiden. Het liefst losse thee. Zakjes tot nu toe enkel van yogi tea. AH heeft hier en daar ook een leuk smaakje

  2. Mijn dag kan niet starten zonder de earl grey van twinings. Verder heb ik wat pickwick en kruiden thee staan. Maar favoriet is mijn minicollectie losse thee die ik ontdekte toen ik nog in een koffiehuis werkte. Heerlijk!

    Al begin ik dat zwarte goud langzaam aan ook te drinken. 😉
    Loena onlangs geplaatst…Mabon 2018My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.