Om te zorgen dat we gevarieerd en gezond blijven eten, is een van de afspraken die we gemaakt hebben met onszelf dat we tweemaal per week vis eten. Met vis kan je ontzettend variëren en het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om klaar te maken. Een van de bekenste vissoorten is natuurlijk zalm. Ook hier is het overduidelijk een favoriet!

Zalm, gezond en lekker

Zalm staat bekend als een vette vis. Ze bevat veel gezonde vetten, vitaminen en mineralen, onder andere omega 3. Omega 3 staat bekend als ontstekingsremmend en helpt je cholesterol te verlagen. Daarnaast is het ook goed voor je bloedvaten waardoor ze de kans op herseninfarct verlaagd.

zalm

Naast de vele gezondheidsvoordelen is zalm ook gewoon lekker. Deze vis heeft van zichzelf ontzettend veel smaak en heeft dus niet veel kruiden nodig. Hier combineren we het graag met brocolli en pasta. Vandaag deel ik een supersimpel recept met jullie!

Romige tagliatelli met zalm en brocolli

Wat heb je nodig?

 • 500 gr tagliatelli
 • 2 brocolli
 • 4 stukjes zalm
 • 25 dl sojaroom
 • 1 eetlepel zachte kerrie
 • Peper en zout

brocolli

 

Zo maak je het:

 1. Snij de brocolli in roosjes.
 2. Stoom of kook de brocolli gaar in licht gezouten water.
 3. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
 4. Giet de pasta af en doe hem terug in een ruime kookpot. Voeg de sojaroom en een eetlepel zachte kerrie toe. Roer goed om en laat verwarmen op een zacht vuurtje. Voeg daarna de brocolli toe. Roer alles nog eens goed door elkaar.
 5. Bak intussen de vis.
 6. Schik de pasta met brocolli en room op de borden. Leg op elk bord een stukje zalm.

tagliatelli zalm brocolli

Smakelijk! Als jullie het recept maken dan vind ik het heerlijk als jullie het mij laten weten door een foto te delen en mij te taggen.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.