sunshine-award

Door Carine werd ik genomineerd voor de Sunshine award. Super leuk natuurlijk, bedankt Carine! Bij deze award is het de bedoeling dat je zeven willekeurige feitjes over jezelf deelt. En om het leuk te maken deel ik zeven feitjes die jullie nog niet van me wisten!

 1. Ik ben stiekem een kattenmens. Ja, echt waar. Als kind ben ik opgegroeid met een hond en veel katten. Het fijnste aan een kat vind ik dat ze zo heerlijk bij je kunnen liggen als je zit te lezen, ze spinnen zo geweldig en hebben heerlijke koppige karaktereigenschappen. Katten zijn elegant en trekken zich van zeer weinig aan. Knuffelen en oppakken zonder hun toestemming is uit den boze.
  Luna slaagt er echter perfect in om mij te doen vergeten dat ik eigenlijk meer een kattenmens ben. Volgens mij is zij een kat in een hondenvermomming.
 2. Aronskelken zijn bloemen met een dubbele betekenis voor mij. Het was de lievelingsbloem van mijn grootvader, dus toen hij in 2006 overleed, kreeg deze bloem eigenlijk een vrij treurige connectie. In 2008 leerde ik mijn huidige man kennen en het eerste boeket dat hij me gaf, was er een met een Aronskelk in. Ik begon spontaan te huilen, en ondanks mijn emotionele reactie werd dit de bloem van mij en mijn man waardoor een nieuw verhaal voor de Aronskelk ontstond. Op mijn huwelijksuitnodigingen en in de bloemstukjes die de tafels tijdens mijn huwelijk sierden lieten we Aronskelken verwerken. Op die manier kreeg mijn grootvader eigenlijk ook een plekje tijdens deze belangrijke dag.
 3. Als persoon besta ik uit tegenstellingen. Ik ben introvert en tegelijk ook extravert. Ik hou ervan om me in mijn eentje af te zonderen, maar kan niet zonder sociaal contact. Ik ben extreem emotioneel ingesteld, maar tegelijk ook heel rationeel. Soms is het ingewikkeld om met mezelf om te gaan.
 4. Ik haalde twee bachelors, de eerste als leerkracht lager onderwijs, de tweede als sociaal-cultureel werker. Wanneer mensen mij vragen waarom ik geen master heb behaald naar de eerste bachelor dan is het antwoord vrij simpel: ik heb twee maal een studie gedaan die naar een beroep leidt. De eerste bleek helemaal mijn ding niet te zijn, de tweede zou ik met hart en ziel terug graag uitvoeren, maar ik vind er geen werk in. Dus werk ik nu als administratief bediende in een afvalintercommunale waar ik me buig over wetgevingen op allerlei vlak. Een job met een uitdaging, al mis ik soms het sociale aspect ongelofelijk.
 5. Ik ben gek op zwarte chocolade. Terwijl ik dit schrijf, zit ik trouwens pralines met zwarte chocolade te eten. Er zijn weinig andere chocoladesoorten waarmee je mij zo kan paaien.
 6. Ik ben verliefd geworden op Ierland en Duitsland. Je mag mij een reis naar Turkije, Egypte, Zuid-Afrika,… aanbieden, maar als ik mag kiezen dan ga ik het liefst naar een van deze twee landen. De natuur daar spreekt mij enorm aan en beide landen vertellen een geweldig verhaal. Je moet gewoon even de tijd nemen om te luisteren.
 7. Als tiener verslond ik boeken. Het was mijn manier om te vluchten voor het leven dat mij niet aansprak (een deel daarvan zullen jullie wel terug vinden in de blogs die ik reeds schreef). Op zondagmiddag las ik makkelijk twee boeken uit, waardoor ik makkelijk tussen de honderd en tweehonderd boeken per jaar las. Nu is lezen recreatief en merk ik dat ik pakken minder lees. Al heb ik het idee dat de manier waarop ik met lezen omga nu een stuk gezonder is.

Bij deze award is het de bedoeling dat ik vijftien andere bloggers nomineer. Nu zag ik deze award bij de blogs die ik volg en dus ken reeds allemaal terug komen. Indien er nog mensen zijn die dit blog lezen en hem nog niet gehad hebben dan mag je hem gerust over nemen. Graag een linkje in de comments dan. Dat vind ik leuk!

6 Replies to “TAG | Sunshine Award”

  1. Ja echt hoor. Toen ik 16 was, zat ik aan Kafka en Dostojevski. De bib leende mij tegen hun zin op mijn 9e het dagboek van Anne Frank. Toen was dat nog een prive/dorpsbib waar de bibliothecaresse eigenlijk de regels bepaalde en dus ook uitzonderingen maakte. Nu lees ik vooral fantasy, ommeslag he 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.