Hoe kan het nu zijn dat ik een vrolijke tag als deze nog nooit heb ingevuld? Gelukkig was Anita van Mindjoy zo bij de pinken om mij te taggen! Ik vul hem met plezier in. Waar word ik allemaal blij van? Van een heleboel natuurlijk. Maar deze tag gaat daar toch wat dieper op in.

The happiness tag werd bedacht door LovedBySteph in een poging om zoveel mogelijk geluk te delen en te verspreiden over de hele wereld. Ze bedacht een aantal vragen om te ontdekken waar mensen allemaal blij van worden. Sommige dingen zijn een beetje oppervlakkig, zegt ze zelf, maar hé wie niet blij wordt van eenvoudige dingen zal ook moeilijker de complexere dingen weten te waarderen. Daar gaan we…

Van welk eten wordt jij blij?

Ik word blij van eten in het algemeen. Alleen ben ik geen fan van de klassieke broodmaaltijd. Wel ben ik gek op pasta’s, wok, ovenschotels, … Creatief eten, daar word ik gelukkig van. Ik kook heel graag zelf. Met mijn handen verse producten bereiden vind ik geweldig! Jawel, ik word blij van eten maken!

Het ultieme comfortfood is echter, en soms jammer genoeg, een frietje special van de frituur.

bijna weekend

Welke film maakt je vrolijk?

Disneyfilms! Ik ben gek op hun dierenfilms en exotische films. Dan bedoel ik Finding Nemo, The Lion King, The Aristocats en Aladin, Mulan of Pocahontas. Op een minder fijne dag moet je gewoon zo’n film kijken om weer vrolijk te worden. Ook al zitten er in al deze films ook heel droevige scènes, Disney weet je altijd op te fleuren!

Welk kledingstuk wordt je happy?

Lekker dikke truien! Ik ben alvast een beetje in de stemming aan het komen voor de herfst en de winter, maar ik hou van dikke ‘knuffeltruien’. Zo’n trui waar je heerlijk in kan weg kruipen en jezelf kan knuffelen. Heerlijk warm en gezellig!

Van welke beautyproducten wordt jij blij?

Lippenstift! Ik hou van lippenstift, alleen vind ik het ontzettend moeilijk om het dagelijks te dragen. Volgens mij eet ik het op of beland het altijd op een glas of een kopje, want bij mij blijft lippenstift vaak niet heel lang zitten. Wie tips heeft voor longlasting lipstick, pretty please?

Wat is jouw gelukkigste herinnering?

Oh, lieve mensen, ik ga eens heel cliché antwoorden, maar dat was tot nu toe toch echt mijn huwelijksdag! Niet alleen omwille van het feest of alle lieve mensen die er waren, maar vooral om de symbolische betekenis. Voor ons beiden was ons huwelijk een symbolische dag. We sloten het verleden af en kozen echt voor elkaar om aan een nieuwe toekomst te beginnen. Het was echt zo’n gevoel van deuren sluiten en nieuwe deuren openen. Sindsdien is er werkelijk ontzettend veel veranderd…

Van welke muziek wordt jij blij?

Alles waar ik van ga dansen of langer voor in de auto blijf zitten. Je vindt deze liedjes ook elke week terug in ‘days of gratitude’, maar ik geef graag een drietal nummers ter verduidelijking!

Wat doe je op dagen als je je down voelt om weer happy te worden?

Goed voor mezelf zorgen met warme chocomelk of een wijntje, een mooie film of een goed boek. En op dagen dat ik me werkelijk nutteloos voel dan ga ik gewoon werk doen dat al eeuwen is blijven liggen. Geloof het of niet, maar als dat dan uiteindelijk gedaan is dan voel ik me weer stukken beter. Het geeft echt zo’n voldaan gevoel!

Noem drie willekeurige dingen die je ontzettend gelukkig maken!

Mijn hond Luna, verse lakens op het bed en knuffelen. Gelukkig zijn zowel Luna als mijn man heel goed in dat laatste!

verwendagje

Waar wordt jij gelukkig van?

7 Replies to “Tag op zaterdag | the happiness tag”

 1. Om maar meteen met de deur in huis te vallen qua lippenstift, er is 1 merk en soort die echt werkt, weet ik uit ervaring, en dat is de lipfinity van Max Factor welke uit 2 delen bestaat, de lippenstift zelf, welke je echt heel moeilijk eraf krijgt ook al lijkt het of het al vervaagd is, hoe hou je die mooi dan onderweg? Omdat er de gloss bij zit die NIET plakt overigens, die je onderweg telkens even eroverheen kunt doen, dat kun je zelfs zonder spiegel, want die is zoals een gloss en haalt telkens de kleur weer omhoog van de pigment in de lippenstift en echt hoor! Die werkt, die heb ik in de jaren ’90 ooit al eens gekocht, ze zijn duur, maar de moeite waard. En eigenlijk wil ik die ook weer hebben maar het is heel moeilijk om mijn tint te vinden. Meer info en hoe het eruit ziet:
  http://maxfactor-international.com/make-up-products/lips/lipstick/max-factor-lipfinity-lipstick

  Ik word nu met name gelukkig van mensen en bloggers zoals jij, de nieuwe contacten die ik maak en leer kennen, dit word nog zwaar onderschat zo hier en daar wat een blog kan doen. 😉

  Van mijn familie, mijn nicht die nu zwanger is, en de humor van onze familie ook vooral en mijn vriendinnen die er al zijn natuurlijk van alle tijden. Picasso en mijn werk!

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Stichting A.A.P: een uitnodigingMy Profile

  1. Het paste ook gewoon in mijn ‘tag op zaterdag’-idee hè! Inderdaad, niets mis met cliché en een trouwdag kan maar beter een van de betere momenten uit je leven zijn, haha!

 2. Mooie invulling van de tag.
  Als het eens gaat zoals ik graag wil dat het gaat. Even niet met tegenwind. Maar met de stroom mee. Is ook wel eens fijn.
  En wanneer er spontaan iets gebeurt dat fijn is en dat ik niet had verwacht. Dat kan mij echt een heel gelukkig gevoel bezorgen.

 3. Wat een fijne tag is dit! Je hebt hem ook erg fijn ingevuld. Waar word ik gelukkig van? Van zoveel dingen eigenlijk 🙂 Van de natuur, van een goed boek… Van de vakantie die ik nu heb, van mijn blog.. proberen te leven in het hier en nu.. Muziek… Dansen. Lachen. Van het leven 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.