Evaward

Dina schreef afgelopen zondag een speciaal blogje: een blogje met een tag, namelijk de Evaward. Ze tagde mij – samen met vier andere bloggers – en dus heb ik de eer om deze Evaward in te vullen.

Evaward?

Eerst even een beetje uitleg bij deze grappige tag: het begon namelijk met een geintje op Twitter, eentje waar de bedenker van deze tag, Eva, eigenlijk niet eens bij betrokken was. Het grapje liep uit in een award, de Evaward, waarbij Eva een leuke vragenlijst bedacht. Het is een combinatie van bloggersvragen, lifestyle, food en iets typisch voor Eva: minipaarden!

De vragenlijst!

1. Minipaarden of luiaarden?

Minipaarden, al heb ik altijd al een dubbel gevoel bij paarden gehad. Als kind was ik er gek op en wilde ik ze altijd aaien, maar om de een of andere reden begonnen ze altijd aan mijn jas te knabbelen. Sindsdien had ik altijd een zekere reserve voor paarden. Tot mijn Lief mij vorig jaar in september tijdens onze huwelijksreis in Ierland op een paard kreeg. Een heel fijne ervaring voor mij, voor dat paard? Dat weet ik niet… Het was alleszins geen minipaard!

Evaward

2. IJsjes of taart?

IJsjes, sowieso. Ik ben niet zo gek op taart. Er zitten altijd gekke smaken aan waar ik niet zo dol op ben. Tenzij het chocoladetaart is, dan wil ik wel taart. Maar in chocoladeijs heb je natuurlijk wel het beste van twee werelden!

3. Series of films?

Films zijn leuk, maar vaak val ik in slaap tijdens een film. Misschien ligt dat niet aan de film, maar eerder aan het feit dat ik ze op een verkeerd moment van de dag kijk. Ik ga voor series, want die kunnen blijven doorgaan. Je kan op weg met steeds dezelfde personages, hun vorderingen volgen, meeleven met hun avonturen of er eens goed om lachen. En omdat New Girl een serie is en geen film. New Girl is gewoon leuk!

4. Welke film moet iedereen gezien hebben? En welke juist niet?

Als er een ding is wat ik heel moeilijk kan, is het wel zeggen wat iemand gezien moet hebben… Of gelezen. Dan schrijf ik meestal maar iets neer wat ergens in de buurt komt. Nou, Dogville van Lars von Trier moet je zeker niet gezien hebben. De film duurt eindeloos lang en het enige goede in de film is de laatste tien minuten.

Welke film moet je dan wel echt gezien hebben? Dat zal dan Schindler’ List zijn. Het is ook zo’n film die op elke lijst van school voorkomt, maar ze hebben gelijk. Je moet hem echt gewoon een keer zien. Steven Spielberg is gewoon een briljant mens!

5. Wat is je favoriete taart?

Easy, ik eet maar een soort taart echt graag: chocoladetaart!

6. Welke stad, naast Berlijn uiteraard, zou je graag eens willen bezoeken?

Ik wilde nu toch echt Berlijn gaan zeggen! Maar daarnaast wil ik nog veel steden bezoeken: Istanbul bijvoorbeeld of Wenen, Reykjavik, Tokio, Shangai, Praag, Rome, Athene, … Ik kan nog wel even door gaan. Nummer een op mijn wishlist is op dit moment vrij ‘normaal’, namelijk Londen.

7. Op welke blogpost ben je het meest trots?

Over deze vraag moest ik toch even nadenken, want ik weet zelf niet altijd meer welke posts ik nu allemaal geschreven heb, maar dat zal deze zijn waarin ik het persoonlijke verhaal doe over welke rol een eetstoornis in mijn leven heeft gespeeld.

8. Welke drie bloggers en hun blogs wil je extra in het zonnetje zetten?

Drie mensen die ik bewonder om hun doorzettingsvermogen en hun kunde om elke keer weer een leuk blogje neer te zetten: Xaviera, Marion en Carlijn.

Op Soulheartedly schrijft Xaviera over alles wat haar hart en ziel raakt. Dat levert heel persoonlijke en eerlijke posts op die een vleugje van het mindstylemagazine ‘Happinez’ mee hebben.

Mijn Kladblog is door Marion gestart en is een heel persoonlijk blog. Marion schrijft over haar gevecht tegen depressie en wil op die manier meer bewustzijn en begrip creëren voor psychische ziektes en chronische ziektes. Dat doet ze op een eigen, inspirerende manier.

Carlijn is dan weer een jonge twintiger die wordt geconfronteerd met een burn-out. Ze probeert op haar blog een persoonlijk relaas bij te houden van de therapie die ze volgt en haar gevoelsleven.

9. Vertel eens iets wat mensen door het lezen van je blog waarschijnlijk écht niet van je weten…

Ik was vroeger een fervent nagelbijter. Dat heb ik mezelf afgeleerd door op een dag te beslissen dat ik niet meer op mijn nagels zou bijten. Dus lakte in mijn korte stompjes en heb sindsdien niet meer op mijn nagels gebeten. Enkel wanneer er een velletje aan mijn nagels hangt, een nagel gescheurd is of ik een nijnagel heb, kan ik mezelf echt niet meer bedwingen en moet ik het eraf bijten!

Taggen!

Ik moet vijf bloggers taggen die dit stokje doorkrijgen.

1. Marion / 2. Xaviera / 3. Carlijn / 4. Kim / 5. Jenn

13 Replies to “Tag op zaterdag – Evaward”

 1. Nummer 7. Dat wás ook een blog om trots op te zijn. Ik weet nog dat ik het las en niet wist hoe ik moest reageren.
  Dank je wel dat je mij in het zonnetje zet. Dat doet me heel erg goed. Echt waar, thanks meis! En ik neem het stokje graag van je over. Dank je wel! Liefs.
  Marion onlangs geplaatst…De Grote Social Media SchoonmaakMy Profile

  1. Het heeft mij veel moeite gekost om die te schrijven en tegelijkertijd was ik heel blij dat ik het toch gedaan heb. Het is voor mij altijd moeilijk geweest om het etiket weg te houden, maar ik ben er toch maar mooi in geslaagd. En daar ben ik ook trots op.

   De vermelding is meer dan verdiend!

  1. Nouhou, dan misschien in uiterlijk schatten mensen je 14 maar als ze eens met je zouden praten zou dat zeker niet de schatting zijn vind ik. En bijna 19 is eerder 20 dan 14 😛

  1. Grappig dat je dat zegt, want er zijn op de plaats waar we zijn gaan paardrijden een aantal films opgenomen in die richting omdat het er heel ‘oud’ aandoet 🙂

 2. Hahaha, die eerste vraag! Hoe verzint ze dat?
  En Ierland, wat lijkt me dat een mooi land! Leuk dat je daar op huwelijksreis bent geweest!
  Ik vul hem graag in 🙂

 3. Wat lief dat je mij en mijn blog in het zonnetje zet! Echt een groot compliment om te lezen dat mijn blog een vleugje Happinez heeft voor jou, dankjewel Saar! Leuke vragen allemaal, ik ga hem zeker overnemen binnenkort. Fijn dat je gestopt bent met nagelbijten! Ik heb dat nooit gedaan, maar die velletjes…daar kan ik ook niet vanaf blijven.
  Xaviera onlangs geplaatst…Soulful Sunday #8My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.