Afgelopen week werd ik door Xaviera getikt om deze tag in te vullen. De tag werd oorspronkelijk bedacht door Patricia. Als het over inspiratie gaat, dan doe ik graag mee! 

De regels van de blogspiratietag:
• Link naar deze blogpost
• Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
• Beantwoord alle vragen op jouw manier
• Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

bloginspiratie tag

Deze prent kwam ik tijden geleden tegen. Hij staat op mijn computer, op facebook en op pinterest ook ondertussen. Toen ik hem voor het eerst zag, raakte hij mij diep vanbinnen. Ik weet exact waarover het gaat in de quote, maar ook het kleine meisje en die hond deden mij enorm veel. Het is breekbaar en krachtig tegelijk. Krachtige emoties als deze krijgen mij altijd aan het schrijven.

De vragen

1. Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggersblock aan?

Op dit moment loop ik over van de inspiratie en regelmatig moet ik mezelf er van weerhouden om geen vier posts op een dag te gaan plaatsen. Terwijl ik eigenlijk een week of twee geleden aangekondigd had dat ik minder zou gaan bloggen, blijk ik nu toch nog steeds voldoende inspiratie en goesting te hebben om elke dag een post online te laten komen. En soms zijn dat er gewoon twee op een dag. Toch probeer ik mezelf een beetje in te houden, omdat ik weet dat er drukkere periodes zitten aan te komen en dan wil ik mezelf toch wat meer krediet gaan geven.

2. Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel je je dan?

Gefrustreerd, soms kwaad, soms verdrietig. Het hangt er een beetje vanaf hoeveel druk ik mezelf opleg op dat moment. Heb ik al genoeg posts voor die week verzameld of heb ik nog helemaal niets geschreven? Vaak weet ik het onderwerp van mijn posts wel, maar slaag ik er niet in om iets kwaliteitsvol op papier te zetten. Dan helpt het vaak om een draft klaar te zetten en iets anders te doen.

3. Hoe blijf je gefocust tijdens het schrijven van een bericht?

Dat gebeurt gewoon? Ik heb er eigenlijk geen idee van. Het ligt echt aan mijn state of mind. In de meeste gevallen begin ik eraan of zit ik te staren. En als ik eraan begin dan is het moeilijk om mij te storen. Op het moment dat ik deze post typ, zit ik in de zetel naast mijn Lief die een serie op Netflix kijkt. Ik moet opkijken om te weten wat het is, want het stoort mij langs geen kanten. Ik heb dat trouwens ook vroeger gehad met studeren. Toen zat ik in de living met aan de ene kant iemand die naar de radio luisterde en aan de andere kant iemand die televisie keek. En tussendoor werd er nog met potten gerammeld ook. Dat was mijn manier om mij op iets te focussen.

4. Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor inspiratie?

Ik schrijf over alles wat mij bezig houdt. Ik hoef nooit te brainstormen voor mijn blog. De ideeën stromen al sinds ik begon uit zichzelf. Lijstjes werken heel goed bij mij. In mijn bullet journal hou ik lijstjes bij waarin ik alle ideeën schrijf die ik heb voor artikels. De inspiratie komt wanneer ik Happinez lees, een mindstyle of lifestyle boek lees, als ik de douche sta, er iets op mijn werk gebeurd of wanneer ik andere blogs lees.

5. Helpt muziek ook als je bloginspiratie zoekt?

Ik heb nog geen muziek gebruikt om bewust bloginspiratie te zoeken, maar naar bepaalde nummers luisteren levert zeker en vast bloginspiratie op! Voornamelijk Hooverphonic en Florence and the Machine hebben mij al bloginspiratie opgeleverd.

6. Waar ontstaan de beste ideeën?

Onder de douche, tijdens een yoga- of meditatiesessie en op wandelingen. En laat dat nu net de momenten zijn dat mijn bullet journal niet meteen bij de hand ligt. Die ideeën blijven over het algemeen wel in mijn hoofd hangen. Ze komen er dan uit op het moment dat ik ze nodig heb. Extra handig!

7. In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Met mijn pyjama aan vanonder een dekentje in mijn zetel. Ik weet niet of een kantoor voor mij zou werken. Wij hebben daar momenteel geen plaats voor, dus ik heb het nog niet geprobeerd. Voorlopig is dit mijn ideale plekje. Met kaarsjes aan!

8. Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het niet meer weet?

Ik heb een aantal boeken over bloggen en schrijven, maar ik gebruik ze NOOIT om inspiratie te vinden. Die boeken staan vol regeltjes en theorie, terwijl bloggen bij mij vanuit mijn buikgevoel komt. Let wel, ik vind ze interessant, maar ik volg die regeltjes liever niet. Ik doe graag gewoon wat goed voelt op mijn blog.

9. Welke bloggers inspireren jou?

Al die bloggers die ik dagelijks bezoek, maar om er een paar te noemen: Iris, Dagmar, Xaviera, Marion en Merel en Jamie! Allemaal geweldige persoonlijkheden die behoorlijk wat invloed hebben in mijn leven. En ik praat dan ook nog eens over hen alsof het mijn beste vriendinnen zijn. Daar raken mensen nogal eens van in de war, haha!

10. Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Pinterest en de boeken die ik lees zijn mijn andere inspiratiebronnen. Wanneer ik zit te lezen, is mijn bullet journal niet ver van mij vandaan en soms lees ik een zin of gaat het over een thema wat ik interessant vind. Dat schrijf ik dan neer in mijn bullet journal waaruit een nieuwe blogpost ontstaat.

Ik tag…

Een aantal mensen die mij inspireren

Een aantal mensen die belangrijk voor me zijn geworden in de blogwereld

Ik verplicht niemand om hem over te nemen, maar leuk zou het natuurlijk wel zijn! Heb ik je niet genoemd, maar vind je het toch leuk om de tag over te nemen: wees zo vrij. Ik zou het dan ook fijn vinden als je dat even vermeldt in de comments zodat ik jouw antwoorden ook kan lezen.

Bedankt voor het taggen, Xaviera, ik vond het leuk om hier eens over na te denken. Wie of wat inspireert jullie enorm in het leven?

9 Replies to “Tag op zaterdag – Bloginspiratie Tag”

  1. Leuk om jouw antwoorden te lezen Saar, fijn dat je de tag hebt overgenomen! Wat goed om te lezen dat jij ook met omgevingsgeluiden kunt schrijven, heerlijk die focus. Lief dat ik tussen de inspirerende bloggers sta, dankjewel! Ik praat ook vaak over bloggers alsof het mijn vriendinnen zijn, ik ben dus niet de enige haha.
    Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #12 – IntuïtieMy Profile

  2. Leuk! Jij hoeft dus ook nooit te brainstormen. Het gaat als het ware vanzelf. Heerlijk is dat toch! Ik ken het gevoel. Ook wat die vier posts op een dag plaatsen hahaha. Soms kan je wel door blijven gaan! Lief dat ik in het rijtje inspirerende bloggers sta. Dat doet me goed.
    Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Zaterdag 21/3My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.