liesbster_award_Een paar dagen geleden kreeg ik een geweldig cadeautje van Emily Lotus: ze tagde mij voor de Liebster Award. Deze award is bedoeld om bloggers die nog niet zoveel volgers hebben wat meer aandacht te geven. Een heel fijne award om te krijgen dus!

De vragenlijst…

Hierbij de antwoorden op de vragen die Emily mij stelde:

1. Als je een toverstaf had, wat zou je dan veranderen aan jouw leven?

Ik vind mijn leven eigenlijk goed zoals het is. Ik ben heel blij met de dingen die op mijn pad komen en waar ik me mee bezig houd. Ik zou eerder iets veranderen aan mezelf, enfin, ik zou mezelf een vaardigheid schenken: beter zorgen voor mezelf door ‘neen’ te zeggen en het onderscheid te maken tussen belangrijk/niet belangrijk en dringend/niet dringend.

En zoals een aantal bezoekers op mijn blog ook regelmatig zeggen: wat minder hard zijn voor mezelf!

2. Wie is je favoriete Disney prinses en waarom? (mocht je de prinsessen haten, dan mag je ook een ander Disney figuur noemen!)

Yasmine, de ondernemende prinses die de regels aan haar laars lapt en er dan ook nog eens in slaagt om de innerlijke schoonheid van een arme zwerver te zien. Wat een geweldige vrouw!

En dan heeft ze ook nog eens het meest coole huisdier ever (maar enkel voor in tekenfilms!)

3. Welk seizoen past het best bij jou en waarom?

Ik heb geen voorkeur voor seizoenen. Ik hou van alle seizoenen en ik vind ze ook allemaal bij mij passen. De lente met haar speelsheid, de zomer met haar warmte en licht, de herfst met zijn grillige stormen en de winter is dan weer mijn donkere kant. Ik vind het heerlijk om doorheen het jaar ook alle seizoenen bij mezelf aan bod te laten komen.

4. Wat is jouw meest gekoesterde voorwerp in huis en waarom? (eventueel een foto erbij is leuk!)

Ik ben eigenlijk niet zo’n materieel persoon. Als ik iets kwijt speel dan ben ik daar de eerste tien minuten niet zo blij mee, maar daarna vergeet ik zelfs dat ik het ooit had. Ik heb dus heel goed moeten nadenken over deze vraag… Enfin, eigenlijk niet. Ik wilde Luna zeggen, maar dat is geen voorwerp!

IMG_20141213_081921

Dus dan heb ik nogmaals goed nagedacht en als je goed naar bovenstaande foto kijkt dan zal je een voorwerp zien waar ik ongelofelijk veel waarde aan hecht: mijn bed met toebehoren. En daar hoort Luna natuurlijk ook bij!

5. Wat vind je het leukste aan bloggen?

Een eerste aspect is het schrijven. Voor mij is schrijven mijn levensadem. Elke keer als ik ermee stop, omdat ik denk dat het toch niets wordt, verlang ik er weer naar. Ik heb dagboeken bijgehouden, maar bloggen blijkt toch echt mijn medium te zijn.

Ten eerste is het mogelijk om dingen met anderen te delen. Je schrijft voor een publiek, daardoor ben ik verplicht om na te denken over hoe ik de dingen ga formuleren. De neiging om te gaan spelen met taal, om zinnen op een boeiende manier te vormen is veel groter. Die uitdaging maakt het bloggen leuk voor mij.

Als tweede heb je natuurlijk het voordeel doordat je meteen je publiek bereikt en rechtstreeks contact met hen hebt. Mensen geven bijna instant feedback. Ik vind reacties op mijn blog dan ook geweldig, omdat ik daar veel uit leer. Zo weet ik welke stukken mensen graag lezen of in welke mate mijn stijl mensen aanspreekt.

6. Voor wat of wie heb jij bewondering?

Ik heb altijd ongelofelijke bewondering gehad voor Anne Frank. We kennen haar enkel van het dagboek dat ze geschreven heeft, maar door dat dagboek voelt het wel alsof je haar heel persoonlijk kent.

Wat ik het meeste bewonder in Anne is hoe ze naar de wereld kijkt. Ondanks alle misérie, het verdriet, het kwaad in de wereld rondom haar en de vervolging blijft ze hopen, blijft ze geloven in het goede in de mensen. Ze lijkt niet te kunnen geloven dat het altijd zo zal blijven. Daarnaast heb ik haar altijd een intrigerende puber gevonden: echt een puber en tegelijk zo volwassen. Wat natuurlijk ook te maken zal hebben met de tijd waarin ze leefde en de gebeurtenissen die haar overkwamen.

7. Is er een video, foto of gifje die jou altijd aan het lachen krijgt?

Zo dagdagelijks en zo herkenbaar… Waarom blijven we ons eigenlijk zo druk maken aan de kassa?

8. Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Mijn ideale dag is gevuld met de dingen waar ik van hou: koffie drinken, erop uit met mijn Lief en onze honden, blogjes schrijven, een boekje lezen en lekker eten!

Ik zou dit wel niet iedere dag willen doen want ik zou mijn vrienden en de coven beginnen missen! Bovenstaande is wel waar ik nu het meeste nood aan heb.

9. Welk nummer doet het meest met jou? (mag zowel positief als negatief zijn)

Verder ga ik hier geen woorden aan toevoegen. Dit nummer heeft mij gewoon door zoveel van die moeilijke periodes in mijn leven getrokken.

10. Wat is jouw favoriete film?

Ik heb een hekel aan vragen als deze: ik kan nooit kiezen! Daarnaast ben ik ook niet zo’n filmkenner, trouwens. Mag ik ook passen??

11. Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?

Dat mensen mijn leeftijd nooit kunnen inschatten. Als ze me zien dan schatten ze me altijd jonger dan ik ben – lekker ijdel hè – maar als ze met me praten dan vragen ze zich vaak af hoe oud ik nu werkelijk ben. Blijkbaar kom ik behoorlijk ‘wijs’ over, terwijl ik er heel jong uitzie.

Nou, daar mag een mens toch trots op zijn?

De nominaties…

Dit gedeelte is een van de moeilijkere, omdat Emily blijkbaar gelijkaardige blogs als ik leest. Ze had al een aantal mensen genomineerd die ik ook graag zou nomineren, maar ze was me dus voor. Een poging tot een lijstje

Mijn vragen voor jullie:

 1. Wat wil je in 2015 zeker realiseren?
 2. Op welke bestemming zou jouw droomreis plaats vinden en waarom?
 3. Welke drie dingen zou je uit je leven willen schrappen?
 4. Wat doe jij op een off-day? Hoe vrolijk je jezelf weer op?
 5. Noem drie likes en drie dislikes.
 6. Ben jij een benzine of meer een diesel?
 7. Wie zou je nooit willen missen?
 8. Welk menu kan jou bekoren?
 9. Als je een boom was, welke boom zou je dan zijn en waarom?
 10. In hoeverre ben jij een planner?
 11. Wat is je favoriete kledingstuk?

11 Replies to “TAG | Liebster Award”

 1. Wat leuk dat je me hebt genomineerd! Ik ga er morgen mee aan de slag. Dank je wel. En jij van harte gefeliciteerd natuurlijk met je nominatie.
  Die lezers worden er vanzelf meer hoor, je schrijft goed. Ik lees je graag.

 2. Ah, wat heb je mijn vragen mooi beantwoordt zeg! Vooral die over de seizoenen vond ik heel mooi. Yasmine vind ik ook geweldig en Pink is één van mijn meest gekoesterde artiesten. 🙂
  Blijf vooral bloggen, ik lees je posts erg graag.

 3. Bedankt voor de nominatie. Ik ga, als je het goed vind, de vragen die aan jou gesteld zijn gebruiken voor een blogje. En de vragen die je aan mij stelde ook trouwens. Ik zal ze hieronder beantwoorden want ik zou niet weten aan wie ik verder moet nomineren.

  1.Wat wil je in 2015 zeker realiseren? → een nieuwe voortuin. Maar ik denk dat het (weer) bij dromen blijft.

  2.Op welke bestemming zou jouw droomreis plaats vinden en waarom? → Ik heb nog een paar wensen op mijn lijstje. Ze zijn volgens mij vrij bescheiden namelijk Toscane, Schotland en Ierland. En ik zou dan naar Toscane gaan omdat dat mij een geweldige streek rijk aan cultuur lijkt.

  3.Welke drie dingen zou je uit je leven willen schrappen? → Op het wereldtoneel oorlog en armoede en op persoonlijke schaal: slecht slapen.

  4.Wat doe jij op een off-day? Hoe vrolijk je jezelf weer op? → Ik heb daar niet zo snel last van. Opvrolijken denk ik door een dikke knuffel te vragen aan de jongste.

  5.Noem drie likes en drie dislikes. → Likes: mijn kinderen, lezen en theater. Dislikes: asociaal gedrag, niet (willen) zien hoe goed we het hier hebben, radicalisering (op welk gebied dan ook).

  6.Ben jij een benzine of meer een diesel? → een dieseltje.

  7.Wie zou je nooit willen missen? → Inkoppertje: mijn kinderen.

  8.Welk menu kan jou bekoren? → iets met gamba’s vooraf, hoofdgerecht iets met zalm of kip, nagerecht een kaasplankje.

  9.Als je een boom was, welke boom zou je dan zijn en waarom? → een eik. Ik ben gewoon gruwelijk solide.

  10.In hoeverre ben jij een planner? → Privé word ik dat steeds minder. Ik was best perfectionistisch, te denk ik, en moet zeggen dat het nu allemaal veel gemakkelijker gaat. Heeft ook te maken met het feit dat de kinderen nu groter zijn. Op het werk moet ik wel heel goed plannen, anders loopt alles in de soep.

  11.Wat is je favoriete kledingstuk? → Mijn king Louis jurkje.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.