De bomen waaien heen en weer. Hun blaadjes dansen een wilde dans die doet denken aan ongetemd vuur. De hemel huilt en stort haar tranen uit over de aarde. Vanuit mijn middenrif voel ik een trekkend gevoel. De storm roept mij om met haar mee te doen en te worden opgenomen in haar wilde dans. Hoe graag zou ik vanuit mijn veilige schuilplaats komen en het bos intrekken. Of naar de zee gaan om uit te waaien. Weg met de muizenissen in mijn hoofd, de vreemde veronderstellingen, de zorgen en alle vragen die ik me maar blijf stellen.

Hoe een sluimerend gevoel een storm binnenin jezelf kan ontketenen, daar kan ik van getuigen. Je hoeft het me geen twee keer te vragen hoe een simpele lach of een blik je leven op zijn kop kan zetten. Hoe een onverwachte vriend ervoor kan zorgen dat je niet meer weet waar je ook alweer heen ging. En hoe tijd, samen, zo ontzettend belangrijk is. Ik smacht weer naar gesprekken waarin we elkaar ontdekken. Ik verlang naar iets nieuws om te ontdekken. En hoewel daden meer jouw ding zijn dan woorden, wil ik liever verdrinken in de woorden dan in de zwepende storm.

Kon ik me maar gewoon laten meevoeren door de wind, naar onbekende oorden. Om een ontdekkingstocht te maken, en wanneer ik terugkeer te vertellen over alle nieuwe dingen die ik gezien heb. Of laten we ons samen verwonderen over de wereld en alles wat we nog niet weten.

Want ooit, was het fijn om kind te zijn. En soms verlang ik gewoon terug naar dat gevoel.

One Reply to “Storm”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.