Vorige week zaterdag gooide ik een blog online waaronder je mij vragen kon stellen. Dingen die je altijd al van mij wilde weten of die je altijd al eens had willen vragen. De onderstaande vier kwamen op mij af. Ik wil jullie alvast bedanken voor de fijne vragen. Ze beantwoorden was soms echt eens nadenken, maar ik vond het wel heel leuk om te doen!

Wat wil je absoluut nog leren/studeren binnen 10 jaar?

Echt? Een lijst!

  • De tarot interpreteren (die speciale die ik thuis liggen heb);
  • Beeldhouwen;
  • Gesprekstechnieken en bredere hulpverlening;
  • Frans (goed spreken en schrijven);
  • Hoe je een boek schrijft;

Dit zijn nog maar de dingen die ik echt wil…

images

Als je een menu was, wat was dan voor-, hoofd- en nagerecht?

Als voorgerecht ben ik dan een heerlijke salade met kaaskroketjes erbij. Het hoofdgerecht zou een vegetarische groentenlasagne zijn. Als toetje ben ik dan een verwenkoffie.

Je mag nu zelf geen uitvinden hoe ik daaraan kom!

Wat is je favoriete recept?

Nouhou, vegetarische groentenlasagne dus! Om verschillende redenen: het is op honderden manieren klaar te maken, ik vind het ongelofelijk lekker en je kan er mensen altijd mee verrassen!

Enfin, ik heb tenminste nog nooit iemand horen klagen over de lasagne die ik op tafel zet. Weten ze eigenlijk wel dat het vegetarisch is??

519540_MR

Hoe reageert je omgeving op het feit dat je een heks bent of is dat meer iets wat je bij jezelf houdt?

Hier zou ik eigenlijk een volledig blog aan kunnen wijden, maar ik ga je vraag gewoon hier beantwoorden, Marion!

Over mijn heks zijn ben ik in het dagelijkse leven niet zo open als hier op mijn blog. Natuurlijk zijn er wel een aantal vrienden en kennissen van me die hier meelezen, dus ze zullen het onderhand ook wel weten. Mijn collega’s weten het niet. Mijn man wel, veel van mijn goede vrienden ook. Met mijn ouders en zussen heb ik er nog niet echt een gesprek over gehad.

Over hekserij spreek ik zoals iedereen anders over zijn geloof doet. Ik zal mijn eigen standpunten verdedigen wanneer bepaalde waarden en normen ter sprake komen. Als iemand het mij vlakaf vraagt zal ik ook antwoorden, maar dat is bij mijn weten nog nooit gebeurd.

Wie het van me weet, reageert eigenlijk ofwel neutraal op ofwel positief. Neutrale mensen halen hun schouders op en gaan verder met hun leven, ze maken er geen punt van. De positieve mensen vragen wel eens om mee te mogen naar open vieringen, op pad met me te gaan of vragen om informatie. Onder mijn vrienden mag ik gelukkig ook een aantal hele lieve heksen rekenen waarmee ik diepgaande gesprekken over allerlei onderwerpen kan voeren.

Op zich ben ik dus heel tevreden met de reacties die ik krijg! Maar heel eerlijk: tegen mensen die er niets van weten breng ik het ook niet naar voor als “Hé, ik ben een heks!”. Meestal begint het bij dingen die ik doe of geloof en uiteindelijk komen ze er zelf wel achter. Ik geloof ook dat de manier waarop je het aanpakt de reactie een stuk beïnvloedt. Vandaar…

6 Replies to “Stel je vraag… – de antwoorden”

  1. Ten eerste: Ik vind jou als menu zijnde erg lekker! Jammie! Goeie smaak! En fijn dat je mijn vraag zo uitgebreid beantwoord. Was wel wat ik ongeveer had verwacht. Wat tof dat er ook wel eens mensen vragen of ze mee mogen naar open vieringen. Was het dichterbij geweest dan had ik dat ook heel graag een keer gewild. Lijkt me heel bijzonder.

  2. Mooie antwoorden! En fijn dat je omgeving zo prettig reageert. Ik ben een aantal keer bij dergelijke vieringen aanwezig geweest en weet hoe gezellig en mooi het kan zijn. Als mensen er even over nadenken, kunnen ze zich beseffen dat het niet gekker is dan andere geloven/uitgekozen levenspaden. 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.