Begin dit jaar besloot ik om voor mezelf een paar leesdoelen te stellen. Ondertussen zitten we op de helft van het jaar. Ik maak dus graag al eens een evaluatie van de leesdoelen die ik mezelf gesteld heb!

Reading Challenge

Een boek per week lezen, dat was het doel voor 2018. Dat betekent dat ik in totaal 52 boeken zou lezen dit jaar.

leesdoelen

De eerste maanden was ik volop bezig met lezen, maar ik merkte al gauw dat ik mezelf onder druk zette om zoveel mogelijk te lezen. Ik kreeg steeds minder plezier in het lezen van een boek, omdat ik me telkens focuste op het aantal bladzijden dat ik gelezen moest krijgen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van deze doelstelling. De knop ging dus snel om en ik las enkel omdat ik het leuk vond. En waar we met dit doel dan belanden, dat zien we wel.

Op dit moment zit ik exact op de helft van mijn totale leesdoel voor dit jaar: 26 boeken heb ik gelezen en ik ben bezig aan boek 27. Het ene boek gaat al wat vlotter dan het andere. Zo las ik in een week of drie tijd een vijftal romans uit voor de Hebban Debuutprijs. Er zaten een aantal steengoede boeken tussen die ik op amper twee dagen uitlas. Hetzelfde kan ik vertellen van de Milleniumtrilogie. Drie behoorlijk dikke boeken die vlotjes uitgelezen zijn, omdat ze zo goed geschreven waren!

Ik heb dus goede moed dat ik mijn leesdoel van 52 boeken wel haal. Er zit nog een vakantie aan te komen waar ik lekker zal kunnen lezen en ook de herfstdagen nodigen uit voor een leesmomentje.

Grannie’s leeslijst

Naast mijn gebruikelijke doel om een aantal boeken te lezen, besloot ik om dit jaar ook eens met een leeslijst te werken. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik niet zozeer naar die lijst heb gekeken. Eenmaal in de bibliotheek nam ik boeken mee die mij interesseerden en niet zozeer boeken die op de leeslijst stonden. Dit is dus het ideale moment om mijn lijst met gelezen boeken naast de leeslijst te leggen en te zien waar ik nu sta.

leesdoelen

 1. Een boek uit het jaar 2018: Kleihuid – Herien Wensink
 2. Een boek uit het jaar 2017: Noord – Sien Volders
 3. Een boek uit het jaar 2016: De urban Monnik – Pedram Shojai
 4. Een boek uit het jaar 2015: Niets meer aan doen – Christine Carter
 5. Een boek uit het jaar 2014:
 6. Korte verhalen:
 7. Een verfilming: Mannen die vrouwen haten – Stieg Larsson
 8. Een titel met een nummer: Verdrongen verleden. De 16e (Ierse) Divisie in Vlaanderen – Jan Huijbrechts
 9. Een titel met één woord: Mangelvrouw – Marion Coolwijk
 10. Een 2e deel uit een serie: Een leven na jou – Jojo Moyes
 11. Een boek met een paarse cover:
 12. Een aanrader van een vriend:
 13. Het laatste boek uit een serie: Het verhaal van het Verloren Kind – Elena Ferrante
 14. Een boek met draken:
 15. Een boek dat zich afspeelt in de zomer:
 16. Een boek dat zich afspeelt in de winter: Lech – Kiki van Dijk
 17. Een boek met magie:
 18. Speelt zich af in het verleden: Wormen en engelen – Maarten van der Graaff
 19. Speelt zich af in de toekomst:
 20. Een mystery: De vrouw die terug moest – Lina Bengtsdotter
 21. Een boek met meer dan 500 pagina’s: De vrouw die met vuur speelde – Stieg Larsson
 22. Een reread:
 23. Een boek over een vloek of voorspelling:
 24. Een kleur in de titel:
 25. Een hervertelling:
 26. Een cover pick: Troostrijke tranen – Marianne Williamson
 27. Graphic novel of comic:
 28. #WeNeedDiverseBooks:
 29. Auteur met mijn initialen:
 30. Een boek over ouderschap: Luie ouders hebben gelijk – Tom Hodgkinson

Van de dertig boeken op deze leeslijst, heb ik er vijftien kunnen afspreken. Ook hier zit ik dus op de helft. Als ik de komende maanden een beetje rekening houdt met mijn leeslijst, komt dat vast goed!

leesdoelen

Hebben jullie leesdoelen dit jaar?

7 Replies to “Hoe zit het met mijn leesdoelen van 2018?”

 1. Wat een leuke leeslijst heb je op gezet.
  Een aantal, waaronder Stieg Larsson heb ik ook gelezen. Heerlijke boeken waren dit!! Ik ben overigens pas bijna op de helft van mijn leesdoel. Dat zijn er voor dit jaar nl. 40 maar heb pas 18 boeken gehad… Ik heb gelukkig nog wat maanden te gaan voor de challenge voorbij is.
  Deborah onlangs geplaatst…Wie gaat er mee een stukje wandelen…My Profile

  1. Het is geen leeslijst die ik zelf bedacht heb hoor. Hij komt van Zon en Maan af 🙂
   Je hebt ook nog een hele zomervakantie om te lezen hè. En in de herfst is wegkruipen met een boek nog aantrekkelijker!

 2. Lekker bezig! Ik doe elk jaar mee met de Hebban Reading challenge. Ik heb hem dit jaar op 40 boeken gezet. Inmiddels zit ik nu al in mijn 31ste boek, best veel voor mijn doen. De leesflow moet ik weer even vinden, maar dat gaat als het zomervakantie is (en ik minder dagen werk) vast lukken!

 3. Wauw! Goed op weg!
  En een leuke inspiratielijst ook!
  Bij ‘een kleur in de titel’ moet ik onmiddellijk aan ‘Ultramarijn’ van Henk Van Woerden denken. Een boek dat ik heel graag nog eens wil herlezen.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.