Afgelopen weekend voelde ik me net een schotelvod. Suf in mijn hoofd, niet veel zin om wat te doen en vooral heel erg moe. Ik gaf het slaaptekort van de week ervoor de schuld, zeker omdat mij opviel dat ik meestal rond een uur of negen echt naar mijn bed begon te verlangen. Die hoest die mij vergezelde, vergat ik gemakshalve.

Bij het open van mijn ogen deze morgen begon ik echter te beseffen dat de druk op mijn sinussen was opgevoerd. En naarmate de dag vorderde, werd het steeds duidelijker: deze dame is snipverkouden!

Zo’n ‘snotvalling’, zoals we hier in Vlaanderen een verkoudheid op je sinussen wel eens noemen, ben ik wel gewend. Iedere winter vang ik er wel een stuk of twee. Meestal verdraag ik ze ook vrij goed, maar vandaag had ik er echt de pest in. Het computerscherm gaf teveel licht, mijn collega’s waren te luid en ik voelde me gewoon lamlendig.

Wat was ik blij toen ik thuis kwam, mijn handen kon vuilmaken aan de verse groenten en ik in de zetel kon gaan hangen met een warm bord heerlijk eten! De rest van de avond zal je mij enkel zien verhuizen van de zetel naar mijn bed. Thee met honing en dekentjes zullen mij vergezellen.

Een verkoudheid is niet fijn, maar tegelijkertijd is het ook een uitnodiging om het rustiger aan te doen. Mijn gezondheid zegt dat ik nu best werk maak van dat rusten. En ook al komen de feestdagen eraan, ik zal maar braaf luisteren!

4 Replies to “Snipverkouden”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.