Na een hele tijd geen ‘days of gratitude’ meer te schrijven, of iets anders in dagboekvorm, krijg ik er toch weer zin in. Het leek mij vooral een fijne manier om toch iedere week weer wat op mijn blog te plaatsen. En zo blijven jullie natuurlijk op de hoogte van het dagelijks reilen en zeilen in mijn leven. Daar dient een persoonlijk blog tenslotte voor!

Days of gratitude

Fijne vrienden ♥ zonnetje ♥ terug genoeg concentratie hebben om te lezen ♥ gekke hondjes ♥ inspiratie ♥ de maan ♥ ochtendwandelingen ♥ weekendje weg plannen ♥ frietjes ♥ knuffelen ♥ smoothie ♥ genieten ♥ kannetjes thee

Dear Diary

Zondag

 

zondag

Zondag is zo’n dag om eens heerlijk uit te slapen en dat deden we dan ook. De dag ervoor hadden we een hele dag rondgereden om te supporteren voor een vriend die de Dodentocht heeft gewandeld. Van vrijdagavond tot zaterdagavond 100 km wandelen, dat was voor hem een hele uitdaging, maar een hele dag rondrijden om op elke stopplaats te gaan supporteren daar wordt je ook behoorlijk moe van. Eens uitslapen was dus zeker geen overbodige luxe!

Aangezien ik een aantal dagen geen blogjes had gelezen, haalde ik dat in met een lekker kopje thee. We deden ook nog wat aan het huishouden en gingen toen nog een keer supporteren: een voetbalmatch ten voordele van Music For Life dat er eind dit jaar weer aankomt. We waren met de fiets, dus konden lekker genieten van het mooie weer en eindigden onze dag bij vrienden waar het plan om samen een weekendje weg te gaan steeds concreter werd.

Maandag

maandag

Maandag was een Christelijke feestdag, maar ook ongelovigen krijgen vrij. Gelukkig maar! Er waren nog wat taakjes in het huishouden die moesten worden afgewerkt en toen ik me daardoor geworsteld had, vond ik dat ik mocht genieten van een prachtige zon! Met een boek nestelde ik mij in de tuin en nam er een gezonde smoothie bij. Dit hield ik een paar uur vol, tot ik het tijd vond om eten te maken. Samen met mijn Lief sloot ik de avond af met een nieuwe serie: The Following. Spannend!

Dinsdag

dinsdag

Dinsdag was er een echt maandaggevoel, want het was de eerste werkdag van de week. Mijn collega die normaal de receptie doet, was afwezig en dan ben ik de gelukkige die het werk mag overnemen. Eerlijk gezegd heb ik een hekel aan receptiewerk, maar er kwamen niet zoveel mensen langs. De telefoon opnemen vind ik minder erg, maar ik nam er dus een werkje bij waar het niet erg was om elke vijf minuten gestoord te worden. Na het werk flanste ik ‘snel’ een vegetarische salade in elkaar waar mijn Lief heel veel van at. We hadden ’s avonds nog een afspraak bij onze vrienden om het weekendje weg nu wel heel concreet te maken. Er werd geboekt!

Oh, en in de tuin bleek onze zwarte Aronskelk te zijn uitgekomen. Daar had hij maar een paar maand voor nodig. Leuk!

Woensdag

woensdag

Woensdag weer een gewone werkdag waarbij ik weer wat makkelijker administratief werk deed om niet teveel last te hebben van de telefoon die regelmatig van zich liet horen. Na het werk gebeurde er ook niet veel spannends: nadat we genoten hadden van warmoes, Ardeense burger en aardappels ging mijn Lief aan de slag met iets op de computer, terwijl ik mijn boek uitlas (dat eigenlijk dringend naar de boek moest). Nadat mijn boek uit was, keken we samen nog verder naar The Following, terwijl ik een blogje schreef.

Donderdag

Ik vergat een instagramfoto te maken die dag, dus het is een beetje een kaal stukje tekst nu.

Ik dacht die dag ook dat het ging onweren en vergiste mij dus grandioos in mijn kledij. Met een lange broek en gesloten schoenen ging ik werken en besloot om nooit meer naar het weerbericht te luisteren. In België is het dan ook niet slim om af te gaan op het weerbericht dat op maandag uitgegeven werd als je je de donderdagochtend aankleed… Ik had sinds maandag niet meer naar het weerbericht geluisterd, eigenlijk. Na het werk ging ik mijn fiets binnen brengen voor het groot onderhoud, want ook voor fietsen is dat belangrijk! Verder maakte ik een pastaschotel met zalm en keek nogmaals The Following. Mijn Lief heeft een nieuwe favoriet en dan moet het vooruit gaan.

Vrijdag

vrijdag

Eigenlijk ging de wekker veel te vroeg, want mijn Lief vertrok die ochtend met het comité Externe Relaties naar Duitsland. Om kwart na zeven kusten we elkaar gedag. Maandagavond zal hij terug zijn. Het was even een leeg moment want ik moest een half uurtje later pas naar het werk vertrekken. Gelukkig is er in een huis altijd wel iets te doen.

’s Avonds regelde ik wat praktische zaken, deed boodschappen en settelde mij thuis dan om een maanviering te doen. Bovenstaande foto zijn de korengranen die ik bakte tijdens het ritueel. In plaats van klassieke cake en wine, aardde ik achteraf met een bord frietjes en frikadellen. Hoewel het al vrij laat was, installeerde ik me uiteindelijk toch nog achter de televisie om eindelijk eens naar de film Eat, Pray, Love te kijken. Na drie maal het boek te hebben hergelezen, besloot ik dat ik het er toch maar eens op zou wagen!

Zaterdag
zaterdag

Alleen wakker worden was raar, maar ik maakte van de gelegenheid gebruik om het huis te poetsen, was te draaien en een aantal artikelen te schrijven. Alleen thuis zijn, maakt mij wel behoorlijk productief. Misschien ben ik toch niet zo goed in alleen zijn en heb ik altijd afleiding nodig…

Rond half drie besloot ik om mijn fiets te gaan halen. Dat is dan eerst een stukje te voet, daarna met de fiets naar huis. Of dat was het plan. Toen ik bij de fietsenmaker aankwam, bleek mijn fiets nog niet klaar te zijn en moest ik nog even wachten. Op weg naar huis voelde ik hoe iets aan mijn band sleepte en toen ik stopte om te kijken wat er aan de hand was, hoorde ik een knal. Dat klonk niet goed, dus besloot ik om te voet terug te keren naar de fietsenmaker. Op weg hoorde ik alle lucht weglopen uit mijn voorband. De binnenband was gesprongen en volledig gescheurd, rijp voor de vuilbak. Een nieuwe binnenband later kon ik eindelijk naar huis. Uiteindelijk had ik anderhalf uur nodig om mijn fiets even op te halen…

De avond verliep minder gespannen. Ik keek opnieuw een filmpje en genoot van een lasagne en een verwendouche!

Music Maestro

Liedje van de week:

Fijne zondag allemaal!

7 Replies to “Series, films en een weekendje alleen”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.