De tijd is weer voorbij gevlogen en we staan weer aan het begin van een nieuwe maand. De zon heeft ons de afgelopen weken op een feestje getrakteerd waardoor ik alvast met veel voldoening kan terugkijken op een magnifieke zomer. Ik heb lang geworsteld met mijn rol als mama. Elk moment klaar staan voor een klein wezentje dat je aandacht nodig kan hebben, was het moeilijkste wat ik ooit gedaan heb. Stilletjes aan begin ik me steeds beter te voelen in deze rol. Stukje per stukje verandert de persoon die ik was, in de persoon die ik nu geworden ben. Er zijn nog een paar losse draadjes die ingestopt moeten worden zodat ik naadloos mijn nieuwe zelf kan zijn. Het is iets waar ik elke dag opnieuw met onvoorstelbaar veel liefde aan werk.

Met veel goesting kijk ik dus vooruit naar dit laatste deel van het jaar. Twee derde van 2018 is al voorbij en het is aan een razende snelheid aan mij voorbij gegaan. September is een maand waarin ik nog even geniet van de mogelijkheid om buiten te zijn. Een wandeling met kleine Amélie naar de markt, even met Luna de natuur in. Maar ook met vrienden afspreken om van de nazomer te genieten. De laatste week van september is de zomer al voorbij, en wordt het tijd om naar binnen te keren voor reflectie. Hopelijk hebben we evenveel geluk met een mooie nazomer als we met de zomer hadden.

In september zijn mijn Lief en ik alweer vier jaar getrouwd. Vier jaar geleden legden we onze geloften af in het bijzijn van al onze geliefden. We gingen ons hart achterna op huwelijksreis naar Ierland. Met veel nostalgie kijk ik nog steeds terug op de avonturen die we daar beleefden. We hebben ons hart daar eigenlijk toch wel een stukje achter gelaten en het zou mooi zijn als we daar ooit nog eens heen zouden kunnen gaan.

Ruïne van the Black Castle – Wicklow

Amélie zal ook anderhalf jaar oud zijn in september, exact op de eerste dag van de herfst. Ik denk niet dat we dit uitgebreid gaan vieren, maar het is wel iets waar ik even stil bij zal staan. Ons kleine meisje maakt ons al anderhalf jaar mama en papa. Een nieuwe rol die we moesten opnemen en waar we nu uitgebreid van genieten. Een kleine peuter met haar eigen mening maakt nu met regelmaat ons huisje onveilig.

Het wordt ook een drukke maand, aangezien mijn Lief volop in de campagne zal zitten voor de verkiezingen. Waar hij anders veel bijspringt in het huishouden zal het merendeel nu op mijn schouders terecht komen. Best een uitdaging voor deze inefficiënte huisvrouw. Ik ben echt geen talent in huishouden. We maken er alvast het beste van en desnoods ligt het er allemaal maar iets minder net bij.

Ik kijk alvast uit naar het veranderen van het weer, het verkleuren van de blaadjes en een licht herfstbriesje dat onze kant uit komt als de maand vordert. Alvast een fijne septembermaand toegewenst!

Photo by Estée Janssens on Unsplash

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.