seizoenen

Wow, het is alweer september. De maand waarin Amélie een half jaartje oud is, ik en mijn Lief drie jaar getrouwd zijn en er heel wat uitdagingen op me liggen te wachten op het werk. Een nieuwe maand vol mogelijkheden, ruimte om plannen op te pakken en ideeën uit te werken. Hopelijk wordt het een maand waarin we kunnen genieten van de laatste zomerdagen, fijn herfstige momentjes en avonden onder een dekentje met een dampende kop thee en mooie boeken. Ik zal alvast werken aan een aantal uitdagingen voor mezelf en er staan alvast een paar leuke punten in mijn agenda te blinken.

Afgelopen maand heb ik gewerkt aan het vinden van een ritme samen met mijn Lief en ons kleine meisje. Dat lukt de ene dag alweer wat beter dan de andere. Amélie laat zich namelijk niet zomaar in een hokje duwen en de ene dag heeft ze al meer nood aan knuffels dan de andere dag. Met trots kan ik wel zeggen dat we de meeste dingen gedaan krijgen. Ons huis ligt niet altijd spik en span, maar het is leefbaar en we voelen ons er meer dan thuis. Deze maand wil ik dit ritme natuurlijk wel behouden, maar vind ik het ook belangrijk om steeds meer wat tijd voor mezelf vrij te maken. Goed voor jezelf zorgen is namelijk ook heel belangrijk als mama.

Daarom staat er o.a. een girls night in mijn agenda gepland. Sinds de geboorte van Amélie ben ik wel al eens samen met mijn Lief en vrienden weg geweest, maar nog niet echt helemaal alleen. Ik kijk dus wel uit naar deze date, al vind ik het ook heel spannend. Vader en dochter alleen thuis laten, wat zal dat geven?

Maar ook tijd met mijn Lief is alvast ingepland. Wij gaan gezellig samen een concertje van Scala in Antwerpen. Sinds Amélie ’s avonds wat vroeger gaat slapen (tussen acht en negen meestal) maken wij van deze tijd gebruik om het gezellig te maken samen. Hoewel we beiden graag tijd doorbrengen als gezin, is de tijd die we als koppel doorbrengen voor ons ook heel belangrijk. Deze maand zijn we ook alweer drie jaar getrouwd. Voorlopig hebben we daar nog geen plannen voor gemaakt, maar ik denk dat dit een gezinsmomentje wordt!

Natuurlijk mogen in september ook gezellige momenten met vrienden niet ontbreken: komende zondag gaat mijn Lief nogmaals een uitdaging aan samen met een vriend. Ze gaan de Viking Run lopen en kozen voor het parcours van 19 km. In april deden ze al eens het parcours van 13 km in de moddereditie. Dit keer wordt het de watereditie met een langere afstand. Ik ben benieuwd! Ook staat er een vrijgezellenfeestje op het programma, een benefietetentje en er volgen vast nog heel wat spontane dates!

Nog een uitdaging voor mij de komende maand is om wat meer los te laten. Ik ben zo bezig met alles in goede banen leiden dat ik vaak stress krijg van alleen maar aan bepaalde zaken te denken. Dat heeft als gevolg dat ik niet altijd goed slaap en dus ook niet altijd zo gezellig ben. Jullie snappen het plaatje ben. Loslaten en meegaan met de flow, toepasselijk voor een maand waarin de herfst begint.

Welke goede voornemens hebben jullie voor deze maand?

4 Replies to “Wat september brengen zal…”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.