Over ‘Schrijven, kreng!’ van Lisette Jonkman is er reeds veel geschreven. Voornamelijk door bloggers, maar waarschijnlijk ook wel door journalisten, ergens. Op Goodreads zag ik heel goed recensies voorbij komen en aangezien ik iemand ben die opleeft wanneer ze aan het schrijven is, moest ik dit boek dus ook lezen.

Om een review te schrijven van dit boek ga ik eerst tonen wat het concreet met me deed. Het begon namelijk op een mooie ochtend op vrijdag de 13e met volgend bericht op instagram.

schrijven kreng

Gelukkig, zo bleek, heb ik tegenwoordig een bullet journal in mijn handtas zitten. Een paar bladzijden verder gebeurde er namelijk dit:

schrijven kreng schrijfidee

Er kwam weer een idee voor een verhaal in mijn hoofd en ik besloot om het deze keer gewoon op te schrijven. Geen smoesjes, geen excuses. Lisette zegt – je kan het zien op de foto – een goed verhaal is een goed verhaal. Dus ik noteerde het!

Door een vertraging van de trein miste ik mijn aansluiting en was er dus meer tijd om lekker verder te lezen. Lezen deed ik, maar schrijven gebeurde ook…

schrijven kreng eerste opdracht

Er staan in het boek namelijk ook een paar opdrachten. Mijn eerste idee was om gewoon verder te lezen en die eerste opdracht te laten voor wat het was. die opdrachten kon ik later nog maken. Maar het kriebelde, dus schreef ik die eerste opdracht uit.

We waren nog geen uur verder en ik was dankzij Lisette vrij vroeg op de dag aan het schrijven geslagen. Normaal begin ik pas na de middag met mijn eerste concepten voor mijn blog, maar die vrijdag begon ik zelfs voor acht uur met effectief dingen op papier te zetten. Moet ik nog vermelden dat dit boek je echt zin geeft om te schrijven?

Na een paar dagen was het uit… En nu?

schrijven kreng uit

Nou, wat Lisette zelf op het einde van haar boek zegt: schrijven kreng! Zo ging ik dus aan de slag. In het begin was het even zoeken. Ik had zoveel ideeën opgedaan dankzij het boek van Lisette dat ik niet wist welk verhaal ik het eerste wilde uitwerken. Een verhaal moet echter rijpen in je hoofd en dat deed het bij mij ook. Ik begon op stukjes papier namen te krabbelen, vergat de papiertjes dan weer ergens en besloot dan maar om mijn bullet journal te gebruiken voor wat het dient: ideeën in noteren!

Met de fijne boodschap dat dit boek je zin geeft om te schrijven en je daar ook naar op weg helpt, sluit ik deze recensie af. Ik moet nog dringend een boek afmaken!

‘Schrijven Kreng!’ door Lisette Jonkman is o.a. te koop bij bol.com voor €15,00

8 Replies to “Schrijven, kreng!”

 1. Wat fijn dat je gelijk bent gaan schrijven terwijl je dit boek las, heerlijk als je zoveel inspiratie krijgt van een boek! Dit boek staat ook al een tijd op mijn leeslijst, ik weet na al die positieve reviews nu al dat ik het een geweldig boek ga vinden! 😀
  Xaviera onlangs geplaatst…Live Light – DigitaalMy Profile

  1. Dat vind ik meteen ook een goede ‘toets’ om aan te tonen dat dit boek wel doet wat het belooft zeg maar. Ik vind dat je uit zo’n boeken vooral inspiratie moet halen namelijk. En niet gewoon even lezen en weer weg kunnen leggen.

 2. Ben benieuwd naar het boek.
  Succes mer schrijven Saar. X
  Ps. Het is tegenwoordig wat lastiger voor me om bij je te reageren omdat ik dan eerst opnieuw moet inloggen.
  Weet dat ik je lees hoor!

  1. Oh, wat lief dat je dat even laat weten. Ik wist niet dat je telkens opnieuw moet inloggen. Even kijken of ik daar wat aan kan veranderen om het eenvoudiger voor je te maken!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.