schrijven1

Ik had me nooit kunnen voorstellen hoe het zou zijn. Alle verhalen over witte lichten, lange tunnels en wachters aan poorten waren grote onzin. Alles verliep helemaal anders. Ik heb nooit geloofd in geesten of in reïncarnatie. Na de dood zou er rust zijn, stilte, alles vergeten. Dat was waar ik het meeste naar verlangde toen de dokters mij vertelden dat ik het gevecht nooit zou kunnen winnen. Ik had het geweten. Mijn lichaam had een uitputtingsslag geleverd. Niet alleen had het moeten vechten tegen haar eigen cellen die zich tegen haar keerden, maar ook had het moeten vechten tegen de aanvallen van de chemo en de bestraling. De bedoeling is altijd om je slechte cellen te vernietigen, maar alle goede cellen raken er evengoed door van slag. Op het einde voelde ik enkel nog de pijn. Ze was overal. Ik had geen moment rust. En terwijl mijn zenuwen tintelden en prikten, wenste ik dat alles voorbij zou zijn.

Mijn wens werd ingewilligd. Op het moment dat ik dacht dat ik dit alles niet meer aan zou kunnen, voelde ik hoe alle grenzen weg vielen. Mijn hart zwol op en werd groter. Een heerlijk licht gevoel maakte zich van mij meester. Eerst was het alsof ik werd opgetild, daarna vulde een eenheid mijn hele lichaam. Een grootsheid maakte zich van mij meester.

Ik viel van een tak naar beneden, recht een plas in. Ik rolde over de vloer en werd opgepikt door een haan. De wind tilde me op en nam me mee in haar dans. Ik bloeide op de hoogste weide. Mijn top raakte de hemel en ik gleed van de berg. Ik dwarrelde naar beneden en vormde een deken over het landschap. Ik was een grassprietje in een veld, afgemaaid en gedroogd, vormde het bed van de paarden.

Toen het kolken en de beelden eenmaal ophielden, was ik deel van alles en alles was een deel van mij. Een heelheid omvat me. Ik ben thuis.

2 Replies to “SCHRIJFSEL | Na het leven”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.