De vlokjes dwarrelen naar beneden wanneer ik de ingang van het shoppingscentrum bereik. De kriebels in mijn maag kruipen omhoog en vormen een brok in mijn keel. Ik slik en haal mijn smartphone uit mijn handtas. Het staat er echt: “Ik zie je op 24 december aan de ingang van het shoppingscenter om 16u. We gaan de kerstbloemetjes buiten zetten.” De klok geeft kwart voor vier aan. Dat betekent dat ik nog een kwartier de tijd heb om koffie te halen.

Ik trek een sprintje naar de koffiebar aan de overkant van de straat. Voor mij staan drie wachtenden. Mijn ademhaling versnelt en ik kijk een beetje ongedurig rond. Mijn handen lijken geen blijf te weten met zichzelf, terwijl ik van het ene been op het andere spring.
“Gehaast?” vraagt de jongeman die voor me staat te wachten. Ik schud mijn hoofd en kijk langs hem heen naar de bar om te zien waarom het zo lang duurt. Zijn ogen vangen mijn blik. Niet goed wetende wat ik moet doen, glimlach ik en kijk snel weer door het raam naar buiten. Een onweerstaanbare drang doet me terug naar hem kijken. Mijn hart maakt een tuimeling en ik doe een stapje achteruit wanneer ik zie dat hij nog steeds naar me kijkt. Deze keer glimlacht hij naar mij. Ik open mijn mond om iets te zeggen, maar sluit hem dan weer. Hij blijft me aankijken.
“Alleen een beetje zenuwachtig,” flap ik eruit.
“Iets spannends te doen op Kerstavond?”
Het valt me op dat hij blauwe ogen heeft. Mooie ogen, denk ik. Doordat zijn lichtbruine haren over zijn voorhoofd vallen, heeft hij een beetje een nonchalante look. Ik besef dat hij een vraag gesteld heeft en ik probeer een antwoord te verzinnen. Gelukkig redt de serveerster me door hem te vragen wat hij wil bestellen. Zijn espresso en chocolademuffin zijn gelukkig snel klaar.
Voor hij naar buiten loopt, knipoogt hij nog even naar me. Zodra het mijn beurt is om mijn latté te bestellen , stamel ik maar wat tegen de dame aan de bestellingen. Haar rollende ogen vertellen me dat ik me ongelofelijk aanstel. Zo knap was hij toch helemaal niet. Trouwens, ik heb een date!

Met mijn latté in mijn hand loop ik naar het shoppingscentrum. Aan de ingang staat een jongeman met blauwe ogen, een espresso en een chocolademuffin in zijn handen.

Deze post is geschreven in kader van de wekelijkse schrijfopdrachten op Schrijven Online.

10 Replies to “SCHRIJFSEL | Kerstbloemetjes”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.