Het is een cliché waar we niet omheen kunnen: ware schoonheid zit vanbinnen. Is het enkel daar te vinden? Of kan een mooie ziel ook een ware fashionista zijn en haar waarden niet alleen woordelijk naar buiten toe uitdragen?

Steeds meer lijken mensen belang te hechten aan de innerlijke schoonheid. De interesse in yoga en meditatie stijgt, we zijn steeds meer op zoek naar zelfontwikkeling en ook het dierenleed gaat ons steeds meer aan het hart.

Terwijl dierenactivisme, biologische voeding, eerlijke kledij en vegetarisme jaren geleden leek voorbehouden aan de hippies met hun ongewassen haar, dreadlocks en wollen slobbertruien beginnen steeds meer fashionista’s hier ook aandacht aan te besteden. Het belang van make-up is niet te onderschatten, maar we hebben liever dierenproefvrije make-up. Lekker uit eten zullen we ook niet laten, toch hebben steeds meer restaurants ook een vegetarische optie op de kaart. Om nog maar te zwijgen van de alternatieve restaurants die als paddenstoelen uit de grond schieten.

Alternatief is ook steeds minder gelinkt aan het hippie-imago. Het betekent steeds meer letterlijk: iets anders dan we gewoon zijn. Wat meteen ook een enorme waaier aan opties biedt. Je hoeft je hippe skinnyjeans niet te ruilen voor een harembroek om voor biologisch katoen te kunnen gaan.

Schoonheid hoeft zich niet enkel meer binnenin te verschuilen. Je kan je volledig uitleven als fashionista zonder daarmee tegen groene of eerlijke waarden in te gaan. Bij een mooi hart kan je nu ook een mooie bijpassende blazer kopen. Wat vanbinnen zit, kan steeds meer stralen naar buiten toe.

schoonheid vanbinnen

8 Replies to “Zit schoonheid werkelijk vanbinnen?”

    1. Het mooie daarvan is dat het ook steeds meer toegankelijk wordt voor mensen die graag meer als fashionista voor de dag komen. Daar kan je alleen maar vrolijk van worden toch?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.