nature healsLieve Lezer,

Ik wil je van harte welkom heten op Galabria, of je hier nu voor de eerste keer bent of al meerdere malen een bezoekje hebt gebracht aan mijn klein stukje op het internet.

In deze hectische wereld vind ik het soms moeilijk om mezelf staande te houden. Er komt zoveel informatie op je af. De hoeveelheid prikkels die dagelijks op me afgevuurd worden, lijk ik niet altijd te kunnen verwerken. Het is een uitdaging geworden om je focus en je mentale gezondheid te behouden. Voor jezelf zorgen is zo belangrijk, maar ons drukke leven laat daar niet altijd ruimte voor. Zeker sinds ik mama geworden ben, merk ik dat de uitdaging om tijd voor mezelf te nemen nog groter is. Het is vast herkenbaar voor jou! Met Galabria wil ik jou inspireren om jouw pad te zoeken door mijn eigen verhaal te delen.

Wie ben ik?

Volgens mijn geboorteakte ben ik Sarah, maar ik laat die naam graag afkorten tot ‘Saar’. Tegenwoordig ben ik ook beter bekend als ‘mama’, zoals mijn dochter Amélie me dagelijks wel duizend keer noemt. Naast mama van een dreumes ben ik ook mama van twee hondjes, Luna en Wolf, die echt mijn kindjes waren voor Amélie op de wereld kwam. Ik ben getrouwd met de Man van mijn Leven, Brecht, of hier op de blog beter bekend als Lief.

“Each morning we are born again.
What we do today is what matters most.”

Saar is ook expert in de verdwalen in het leven, ontdekkingsreiziger en chaoot in de ontkenningsfase. Daarnaast ben ik een controlefreak, gek op mijn comfortzone en dagelijks in de weer om al die tegenstellingen te combineren. Dat zorgt er voor dat ik een mix van mogelijkheden en beperkingen ben die haar eigen pad probeert te vinden in de grote jungle van het leven.

Wat je op Galabria vindt

Boven alles is Galabria mijn uitlaatklep waar ik schrijf over dagelijkse gebeurtenissen, dingen die me raken, iets waar ik mee bezig ben of hersenspinsels die een uitweg zoeken. Je vindt echter wel drie belangrijke thema’s terug in mijn schrijfsels.

Verhalen over mindfulness en gelukkig leven

Zelf ben ik als jonge twintiger geconfronteerd met een burn-out. Ik was te ver over mijn eigen grenzen gegaan en zo begon mijn zoektocht, met vallen en opstaan, om in deze hectische wereld toch goed voor mezelf te blijven zorgen. Het leven werpt namelijk heel wat voor je voeten. Het is niet eenvoudig om dit allemaal te slikken. En hoewel je de gebeurtenissen dan niet kan controleren, je kan wel proberen om ermee te leren omgaan. Ik wilde me niet laten nekken door de mindere kanten van het leven. Ten volle leven betekent ook leven met de dalen, zodat je hoge toppen kan scheren. Ik ben gek op die hoge toppen en probeer de nodige positiviteit mee te nemen voor mindere dagen. Met diepe dankbaarheid kijk ik elke dag naar de zegeningen in mijn leven. Mijn hart is mijn kompas op mijn reis.

Naast het feit dat mijn blog een uitlaatklep voor me was geworden, wilde ik deze zoektocht graag delen en anderen inspireren om ook hun eigen weg te zoeken en hun hart te volgen. Jezelf kunnen zijn, is volgens mij namelijk een van de belangrijkste voorwaarden om lekker in je vel en je hoofd te zitten.

Groen leven

De planeet waarop wij leven, heeft me altijd al nauw aan het hart gelegen. Niet alleen probeer ik het ritme van de natuur te volgen. Ook het zorgen voor Moeder Aarde neemt steeds een groter deel in van mijn filosofie. De zoektocht naar een duurzamer leven deel ik graag met jullie.

Ook een beetje mama

Toen ik in 2017 moeder werd, veranderde daarmee mijn kijk op het leven en kreeg ook ‘mama-zijn’ steeds meer een plekje op mijn blog. Want in mijn nieuwe rol moet ik nog groeien en ook deze reis is het waard om te delen. Als ‘mindful mama’ probeer ik eerlijk te vertellen over de vreugde en het geluk van het moederschap, maar ook over alle kleine ongemakjes die erbij komen kijken.

Lief beebje

Hoe Galabria ontstond

Schrijven en verhalen vertellen, is al zolang ik me kan herinneren een deel van mijn leven. In mijn kasten liggen nog steeds stapels dagboeken vol dagelijkse beslommeringen en hersenspinsels. Overal in huis vind je nog wel restanten van verhalen waar ik ook ooit aan begon, maar die ik nooit af maakte.

In 2006 besloot ik om mijn schrijfsels niet langer voor mezelf te houden en stapte de blogwereld in. Galabria ontstond in 2013, toen ik na verschillende blogpogingen besloot om op een eigen domein, met mijn eigen verhaal te gaan bloggen.

Life is too short to not get inspired

Met Galabria wil ik anderen dus vooral inspireren. Ik wil jou inspireren om jezelf te zijn. Om de moed te vinden jezelf te tonen aan de wereld. Ik wil je graag tonen hoeveel het waard is om je eigen pad te zoeken in de jungle van het leven.

Ik wens je veel leesplezier op mijn blog en hoop snel van jou te horen!

Liefs,

Saar

3 thoughts on “

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.