Lieve Lezer,

Ik wil je van harte welkom heten op Galabria, of je hier nu voor de eerste keer bent of al meerdere malen een bezoekje hebt gebracht.

nature heals

Dankzij mijn burn-out leerde ik als jonge twintiger meteen een belangrijke levensles: je kan niet voor anderen zorgen als je niet eerst goed voor jezelf zorgt. In de daarop volgende jaren begon ik aan mijn persoonlijke zoektocht naar een gelukkiger leven. Tijdens die zoektocht verdwaalde ik langs de vele paden in het leven. Ik leerde mezelf kennen, ontdekte wat ik belangrijk vond en maakte kennis met positieve psychologie en mindfulness.

In deze hectische wereld is het echter soms een hele uitdaging om dicht bij jezelf te blijven. De lat ligt soms torenhoog. We zoeken allemaal die picture perfect, terwijl we heel goed weten dat het een ideaalbeeld is dat niemand ooit bereikt. Ondertussen consumeren we erop los in de hoop dat we daar gelukkiger van zullen worden, terwijl we onze planeet steeds meer belasten.

Toen ik in 2017 moeder werd, besloot ik om het roer nog duidelijker om te gooien: ik wilde liever zijn. Liever voor mezelf, liever voor mijn gezin en liever voor de planeet! Met Galabria wil ik vrouwen inspireren en handvaten geven om op hun eigen manier ook liever te worden.

In a world where you can be everything, be kind.

Unknown

Wie is Saar?

Saar werd geboren als ‘Sarah’, onder het sterrenbeeld Waterman in de vorige eeuw. Ze is ook mama, Lief, echtgenoot, vriendin, dochter, zus en zoveel meer.

Each morning we are born again. What we do today, is what matters most.

Buddha

Saar is ook expert in de verdwalen in het leven, ontdekkingsreiziger en chaoot in de ontkenningsfase. Daarnaast is ze een controlefreak, gek op haar comfortzone en dagelijks in de weer om al die tegenstellingen te combineren. Ze heeft een passie voor woorden en haar keuken. Aangezien ze een beetje een idealist is, neemt ze vaak teveel hooi op haar vork, maar telkens weer komt ze op haar pootjes terecht. Je vindt haar elke avond op haar meditatiekussen en er gaat geen dag voorbij zonder een kopje thee.

Wat kan je van Galabria verwachten?

Met Galabria wil ik mensen inspireren en handvaten bieden om liever te zijn voor zichzelf, hun gezin en de wereld. Op Galabria vind je artikelen over bewust ouderschap, groener en lichter leven.

Hier kan je ook lezen waar de naam Galabria vandaan komt.

Lichter leven, mindfulness en persoonlijke groei

Ruimte en balans vinden in je leven is niet altijd een eenvoudige opdracht. We krijgen er als moeders meteen een fultime baan bij, naast ons werk, onze hobby’s, onze vrienden, … Er wordt van ons verwacht dat we ons persoonlijk blijven ontwikkelen. Om alle ballen in de lucht te blijven houden, is het nodig dat we goed voor onszelf blijven zorgen. Dit zijn lessen die ik van het leven zelf heb geleerd. Daarom kan je op Galabria artikelen terug vinden over lichter leven, mindfulness en persoonlijke groei. Omdat het belangrijk is tijd te nemen voor jezelf en je persoonlijke ontwikkeling.

Groener leven

Dat we beter moeten zorgen voor onze planeet staat als een paal boven water. Dat we dit idee moeten meegeven met onze kinderen staat voor mij ook niet buiten kijf. Als gezin proberen wij daarom ons steentje bij te dragen. De bevindingen die wij doen tijdens onze zoektocht naar een duurzamer leven deel ik graag met jullie in de hoop jullie ook te mogen inspireren tot een groener leven.

Waarom wij voor groener leven kiezen kan je in dit artikel lezen.

Bewust ouderschap en mindful opvoeden

Ik kies heel bewust voor de term ‘mindful opvoeden’ of ‘bewust ouderschap’, omdat ik geloof dat er geen handleiding bestaat voor het opvoeden van je kinderen. Op het internet circuleren miljoenen termen als attachement parenting, natuurlijk ouderschap, Rapley en Kleintjes, autoritair opvoeden, … Elke term impliceert weer de fout van een andere. Er bestaan regeltjes en wijzende vingertjes wanneer het over het ouderschap gaat. Dat is het laatste wat we als moeder kunnen gebruiken!

Laten we allemaal een beetje relaxter zijn. Wanneer we goed nadenken over onze keuzes, bewust stilstaan bij de opvoeding van onze kinderen en accepteren dat tien mensen ook tien verschillende opvoedingsstijlen betekent, dan zouden veel ouders een stuk gelukkiger rondlopen. Het ouderschap telt zoveel kleuren en dit wil ik met Galabria ook een stuk uitdragen.

Hoewel ik deze drie onderwerpen apart opgesom, lopen ze doorheen mijn artikelen regelmatig eens door elkaar. Groener leven komt ook terug in onze opvoedingsstijl. Goed voor jezelf zorgen is een waarde die we ook meegeven met onze dochter. En wie goed voor de planeet zorgt, zorgt eigenlijk ook een stukje voor zijn eigen toekomst.

Met Galabria wil ik anderen dus vooral inspireren. Ik wil jou inspireren om jezelf te zijn. Om de moed te vinden jezelf te tonen aan de wereld en op te komen voor wat voor jou belangrijk is. Ik wil je graag tonen hoeveel het waard is om je eigen pad te zoeken in de jungle van het leven. Maar ook hoeveel je kan doorgeven in de opvoeding van je kinderen.

Ik wens je veel leesplezier op mijn blog en hoop snel van jou te horen!

Liefs,

Saar

3 Replies to “Over mij en Galabria”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.