Vol enthousiasme begon ik aan dit blog en alweer is het een hele tijd geleden dat ik wat geschreven heb. Het leven lijkt me voorbij te vliegen, of vlieg ik het leven voorbij?

Op dit moment zit ik terug in een soort van ‘rush’. Ik zou het een ‘flow’ willen noemen, maar een ‘flow’ voelt goed en vooral: niet gehaast. Nu voelt het aan alsof ik me moet haasten om iets te halen, een doel of een deadline. Uiteraard is dit het geval op mijn werk, waar op dit moment heel wat deadlines boven mijn hoofd hangen en ik behoorlijk afhankelijk ben van anderen. Wat als gevolg heeft dat sommige dingen blijven liggen, terwijl ze eigenlijk afgewerkt moeten worden. Dit gevoel trekt zich echter ook door in mijn vrije tijd. Ik heb soms het gevoel dat ik heel snel ergens moet zijn en weinig ruimte heb om te ademen, terwijl ik helemaal niet zou weten waar ik heen moet.

Stilletjes aan begint het gevoel zich op te dringen dat ik een rustpunt nodig heb. Eentje in mezelf, waar ik even kan aanhaken en herbronnen. Dat punt heb ik ooit wel gehad, maar nu ben ik het even kwijt. Ook heb ik een fysiek rustpunt nodig. Even een moment om adem te halen, een punt om even tot rust te komen en alles te bekijken.

Het is al een tijdje zo dat ik dit rustpunt in de coven vond. We kwamen iedere maand samen om lessen te volgen, waardoor er ook telkens een moment was om stil te staan voor we de cirkel trokken. Dat was voor mij altijd een verademing, die momenten. Nu vallen de lessen even verder van elkaar en merk ik dat ik die momenten mis. Een lesje voor mezelf, want ik kan ze ook gewoon zelf inlassen natuurlijk. De technieken ken ik, nu alleen nog het moment zelf. Gewoon eens tijd maken, omdat mijn lijf het nodig heeft.

Dit weekend is het sjamanistisch festival en stilletjes hoop ik daar ook een beetje rust te vinden. De vele workshops zijn ongelofelijk interessant en mijn ervaring met werken in de praktijk is dat ik daar altijd een puntje vind binnen in mijzelf dat me terug brengt tot de rust en mezelf. Hopelijk wordt het weekend dus ook een beetje een rustpunt.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.