Sommige kleine gedachten en gebeurtenissen in mijn leven wil ik graag met jullie delen, maar zijn net te klein of te onbelangrijk om in een blogpost te gieten. Al kunnen ze wel een aanleiding zijn tot een andere blogpost, ik geef ze hier een plekje tussen mijn wekelijkse reflecties. Onder het genot van een kopje koffie schrijf ik deze post en terwijl ik mezelf in dat kopje weerspiegelt zie, kijk ik terug op mijn hersenspinsels van de afgelopen dagen. Wees welkom om met me mee te gaan door de gangen onder mijn hersenpan.

>> Maandagochtend las ik op de trein het boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ uit. Ik sloeg het dicht, draaide het om en opende het weer. Ik begon gewoon opnieuw met lezen. Waarom? In eerste instantie wist ik dat niet, maar toen ik na een hoofdstuk gelezen te hebben het boek terug dicht deed, kon ik antwoord geven op die vraag. Het boek inspireert en raakt me zo dat ik nu nog eens de tijd moet nemen om elk stukje aandachtig te lezen en ‘par coeur’ te kennen. Ik wil het in mijn hart bewaren. Mijn mede bibliotheekgangers zullen dus nog even moeten wachten voor het terug in de bibliotheek ligt. In tussentijd ga ik eens kijken om het aan te schaffen, want alle goede dingen moet je drie keer lezen. Een keer om te weten wat erin staat, een keer om te zien of het echt goed is en een laatste keer om ervan te genieten!

>> Het is eigenlijk vrij grappig hoe mijn lay-out plotseling veranderde. Op een mooie dag liet ik alle updates die ik open had staan lopen. Toen ik klaar was en nog even wilde bekijken of ik geen details bij mijn blogposts vergeten was, bleek dat ik enkel een wit scherm en een grijs kadertje kreeg. Geen tekst, geen foto’s. Help!
Ik probeerde een paar dingen uit, maar aangezien ik een half uurtje na het updaten een afspraak had, had ik niet zo ontzettend veel tijd om mijn hele lay-out opnieuw te gaan installeren. Ik zocht snel tussen de gratis wordpressthema’s naar de lay-out van mijn vorig blog, vond een aanverwante, gooide die online en met wat snel knutselwerk was hij presentabel. In de week die volgde prutste ik nog wat met de nieuwe lay-out en besloot uiteindelijk om die te laten staan, omdat hij mij eigenlijk wel heel erg beviel. En zo heeft Galabria een nieuwe lay-out waar ik eigenlijk heel weinig over heb nagedacht. Waar ik bij de eerste lay-out drie dagen heb gespendeerd aan alles juist zetten, zal het mij bij deze lay-out ongeveer een halve dag gekost hebben. Gek hoe de dingen soms gaan!

reflections mail

>> Op mijn werk gaat het weer een stuk beter. Dinsdag had ik even zo’n moment waarbij ik alles wilde laten vallen, maar de rest van de week kreeg ik mezelf terug op de rails en heb ik behoorlijk wat weg gewerkt. Het fijne is dat ik me dan op projecten kan focussen zonder de afleiding van vijftig ‘nog te behandelen’ mails in mijn mailbox. Het is met een goed gevoel het weekend ingaan als je op vrijdag kan afsluiten met nog maar 27 mails in de mailbox waarvan de helft meer informatie is over komende projecten en de andere helft gaat over lopende zaken die je nog niet meteen kan afhandelen.

>> Een tweede lichtpuntje op werkvlak was de vraag van mijn directeur afgelopen donderdag of ik mijn kandidatuur al had ingediend voor de vaste functie bij ons. Ik kreeg het gevoel dat het gewenst was dat ik mijn kandidaat stelde en dat heb je natuurlijk alleen maar als ze in hun achterhoofd hebben om je aan te nemen. Uiteindelijk is dat ook niet zo gek: ze hebben twee jaar geïnvesteerd in mij. Zonder te hard op te scheppen, ik ben heus goed in wat ik doe als ik mij voor de volle 100% kan geven!

reflections blij

>> Ik had na het schrijven dit blogje zo’n ongelofelijk euforisch gevoel! Het voelde heerlijk en geweldig. Nadat ik dit eindelijk toegegeven heb aan mezelf is mijn leven een stuk makkelijker geworden. En het online zetten van zo’n bekentenis maakt het ook nog eens officieel. Ik heb ook heel lieve reacties op dit stukje gekregen. Het is blijkbaar heel herkenbaar. Ik hoop dat iedereen die het herkent dan ook een beetje liever kan zijn tegen zichzelf. Het is tenslotte helemaal geen zwakte, maar een sterkte om af en toe eens kwestbaar te zijn. Denk maar aan Jolène en Zoey Deschanel!

>> Ik vroeg me eigenlijk af wat jullie van de boekenreviews vinden. Ik vind het wel leuk om ze te schrijven, maar ik zou graag eens weten wat jullie er van vinden. Op woensdag blijft het namelijk opvallend stil op mijn blog, haha!

4 Replies to “Reflections in my coffee – hard werken”

  1. Het is inderdaad gek hoe die dingen soms gaan, je layout ziet er mooi uit dus heel fijn dat je er zelf ook blij mee bent! Goed om te lezen dat het beter gaat op je werk en wat mooi dat je door die opmerking van de directeur weet dat ze je hoogst waarschijnlijk een vast contract willen bieden. Heel mooi om te lezen dat je ook kunt zeggen over jezelf dat je goed bent in je job!

    Wat fijn dat je zo’n goed gevoel aan het schrijven van die blog hebt overgehouden! En als antwoord op je vraag over de boekreviews, ik vind het vaak erg leuk om te lezen alleen de laatste paar boeken die je hebt behandeld spraken mij niet zo aan dus dan vind ik het ook lastig om daar een reactie op te geven. Hopelijk helpt dit! Fijn weekend. X

  2. Dat boek, zo herkenbaar, hahaha ik ben op dit moment vanuit de bieb met The Magic bezig van Rhonda Byrne, is niet alleen lezen maar vooral DOEN. Echter staat de inleverintentie van de bieb al in mijn mailbox te springen, nou dat wordt even verlengen, en dan nog een keer, tot ik het zelf besteld heb, maar misschien heb ik dat in de komende week al geregeld. 😉

  3. Je maakt mij zo nu wel erg nieuwsgierig naar de kracht van de kwetsbaarheid! Fijn dat het op je werk veel beter loopt en om je vraag je beantwoorden: boekreviews lees ik alleen van boeken waar ik zelf ook nieuwsgierig naar was of zelf heb gelezen.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.