Wat een weekend heb ik achter de rug! Gisteren had ik ook nog een dagje verlof en pas vandaag ben ik terug op het werk. Het is dus een verlengd weekend geweest (want vrijdag was ik ook thuis) waar een heleboel in is gebeurd. Ik heb het gevoel alsof er een maand in het weekend is gepropt. Daarom geef ik jullie vandaag even een update over mijn veel te drukke leven van de laatste tijd.

> Eigenlijk begon het weekend met vrij slecht nieuws. Ik heb al een keertje laten vallen dat het met mijn grootmoeder (langs moeders kant) niet zo goed gaat. Ze is al een hele periode bedlegerig waardoor ze op verschillende plaatsen doorligwonden krijgt. Ze zijn afgelopen week gestart met de palliatieve behandeling. Dat wil zeggen dat ze alles op zijn beloop laten en niet meer ingrijpen behalve op vlak van pijnstilling. Palliatieve is eigenlijk de begeleiding naar het einde, zeg maar. Wanneer dat einde er zal komen, weten wij niet, maar dat haar pijn gestild wordt, is voor mij al heel belangrijk. Verder kunnen we natuurlijk alleen maar afwachten.

> De grote keuzes zijn gemaakt: we hebben de volledige inrichting van ons huis doorgesproken en behang, verf en vloerbekleding gekozen. Ondertussen hebben we ook een offerte ontvangen en de grote knopen zijn door gehakt. Net op tijd!

> Het was een drukte van jewelste en vooral de tijdsdruk voelden we heel goed. Maandagochtend om 7 uur zou de installateur van de keuken komen, maar de muren in onze keuken stonden op vrijdag nog volledig bloot aangezien de loodgieter net klaar was met zijn – hoognodige – werk. Hij heeft alle oude leidingen vernieuwd in de keuken en de badkamer, daarnaast is ook onze eerste verdieping volledig van chauffage voorzien. Maar dat betekende wel dat we op twee dagen tijd gyprocwanden moesten plaatsen in de keuken. Mijn vader heeft zijn gouden handen daar voor in gezet. Op zaterdag hebben we door gewerkt tot een uur of acht (wat elf uren op de teller bij mijn vader plaatste) en op zondag gingen we ook door tot zessen (tellertje op negen uren). Maar zondag konden we de deur dicht trekken met een voldaan gevoel.

> Maandag was het ook behoorlijk druk in ons huisje: een elektricien, keukenplaatser en ’s middags ook de loodgieter nogmaals voor de laatste stukjes. Ik ben zelf begonnen met de afwerking van de slaapkamers. Twee kamers staan volledig in primer en er is een eerste aanzet gebeurd voor het plafond in onze slaapkamer. Hiep hoi!

> Af en toe zijn we met ons twee ontzettend blij dat we langer hebben gewacht met het kopen van een huis dan we oorspronkelijk dachten. Dat maakt dat we in staat zijn om tussendoor ook eens te genieten van kleine dingen in het leven waar we anders op zouden moeten besparen. Eens een salade gaan eten op een terras bijvoorbeeld, of een frietje halen na een lange dag werken, maar ook een wijntje en een biertje om de dag af te sluiten. We zijn behoorlijk trots op onszelf en de dingen die we op dit moment aan het realiseren zijn.

> Ik moet jullie nog steeds een update geven van de werken in ons huisje. En wat een update zal dat worden! Ik heb gezien dat bij de laatste uitgebreide post de elektrische leidingen nog niet eens gelegd waren… Ik maak een belofte: vanavond maak ik foto’s en deze week krijgen jullie alles te zien!

> Het bloggen schiet er een beetje bij in omdat alle vrije tijd gaat naar het huis en uitpuffen van onze inspanningen. Ik kan geen vaste blogdagen aanhouden, omdat het leven hier behoorlijk onvoorspelbaar geworden is. In het weekend zullen jullie waarschijnlijk geen blogjes van mij zien verschijnen, maar ik probeer in de week toch een tweetal keer iets te schrijven. Ik doe het ook gewoon graag, dus dan is dat een beetje mijn ontspanning! Ik zou jullie toch teveel missen… Blogjes lezen daarentegen zal wat moeilijker worden.

> Informatief: ik kamp momenteel even met technische problemen op mijn blog. Ik probeer dit zo snel mogelijk in orde te brengen, maar op welke termijn dit zal gebeuren weet ik niet. Ik hou jullie op de hoogte!

Hoe gaat het verder met jullie?

9 Replies to “Reflections in my coffee | druk in veel betekenissen”

  1. Jee wat een weekend! Ik merk altijd aan mezelf dat ik een beetje “paniekerig” word als iemand een opsomming van alle drukte geeft, dus ik heb wat vluchtig gelezen. Ik wens je veel sterkte en kracht de komende tijd met je oma en heel veel succes met het klussen. Nu gaat het ergens op lijken!
    Carlijn onlangs geplaatst…DIY: HappyboxMy Profile

  2. Ha die Saar,
    Wat leuk om te lezen dat er zo hars gewerkt wordt in jullie nieuwe huis. Straks komt het leukste: het stylen. Ik wens jullie nig heel veel succes en energie voor de komende tijd. Ben nieuwsgierig naar de foto’s hoor!
    groetjes, Narda

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.