Sommige kleine gedachten en gebeurtenissen in mijn leven wil ik graag met jullie delen, maar zijn net te klein of te onbelangrijk om in een blogpost te gieten. Al kunnen ze wel een aanleiding zijn tot een andere blogpost, ik geef ze hier een plekje tussen mijn wekelijkse reflecties. Onder het genot van een kopje koffie schrijf ik deze post en terwijl ik mezelf in dat kopje weerspiegelt zie, kijk ik terug op mijn hersenspinsels van de afgelopen dagen. Wees welkom om met me mee te gaan door de gangen onder mijn hersenpan, in reflections in my coffee.

>> April is voorbij en wat heeft ze mij mooie inzichten gebracht. Jezelf zijn en dicht bij jezelf blijven is geen makkelijke opdracht, maar ik heb de waarde ervan leren kennen vorige maand. Steeds meer komen ideeën over je hart volgen en jezelf zijn op mijn pad. Heel wat bloggers zijn ermee bezig en ik vind hun artikelen inspirerend. Maar ook de happinez die ik kocht gisteren, gaat over jezelf zijn. Ik had de cover niet gezien toen ik hem meenam. Hij zat in een plastiek met een mapje kaarten erbij. Die kaarten zaten voor de titel en dus het thema van deze Happinez. Het was pas toen ik in de trein het plastiek verwijderde dat ik het in grote letters zag staan: “Jezelf zijn”. Ook in de uitnodiging die ik kreeg voor de opvolgsessie Mindfulness werd ik door het universum op ‘jezelf zijn’ gewezen. Dat is namelijk het thema van de sessie die ik volgende week maandag zal volgen. Hoezo boodschappen van het universum?

>> In diezelfde Happinez staat een schitterende tekst die geschreven zou zijn door Charlie Chaplin. Ik heb hem drie keer doorgenomen toen eindelijk mijn oog viel op dat stuk wat ik moest onthouden. Het verklaarde meteen een heleboel voor mij.

Toen ik van mezelf begon te houden
zag ik in dat mijn onrust en emotioneel lijden signalen zijn
dat ik niet leef in harmonie met mezelf
Nu weet ik: dat is authenticiteit

Wat een prachtige eye-opener. Ik stond er even dichter bij stil en besefte toen dat dat zo waar is. De momenten waarop ik onrustig ben, het emotioneel moeilijk heb of met mezelf ‘geen weg kan’ zijn de momenten waarop mijn handelingen niet zijn afgestemd op mijn eigen waarden en normen. Wat ik geloof en waar ik voor sta, komt dan niet overeen met wat ik aan het doen ben. Nog een boodschap van het universum!

reflections jezelf zijn

>> Een kennis van mij is mede-organisator van het Heartbonds festival. Vorig jaar was ik helemaal enthousiast toen ik na afloop de foto’s van het festival zag en ik beloofde haar om dit jaar eens langs te komen om de verbondenheid en de sfeer van dit festival te proeven. Het voornemen verdween uit mijn hoofd, andere dingen namen die plaats in. Tot ik deze week een oproepje zag van een andere kennis die dit jaar op het marktje zal staan daar. Ze zocht iemand om haar te vergezellen zodat ze af en toe even weg kan. Eerst twijfelde ik even, maar toen herinnerde ik mijn belofte terug. Ik overlegde met mijn man en besloot om drie dagen in augustus die kant op te reizen. Het belangrijkste doel van dit festival is verbondenheid laten ervaren en laat dat nu net eens samen met compassie het thema zijn waar ik momenteel mee bezig ben! Goh, toevalligheden…

>> Op dit moment vindt er dus een verschuiving plaats van mezelf zoeken en met mezelf in contact treden naar verbondenheid ervaren en met anderen in contact treden. Ik merk zelf ook dat ik meer behoefte heb om in te gaan op uitnodigingen van lieve mensen om samen iets te doen. Op minder fijne momenten heb ik nu meer dan ooit nood om me terug met mensen te verbinden. Met beide voeten in de wereld staan, in plaats van me terug te trekken in mezelf. De meditatie die ik gisteren deed, is echt een mooi verlengstuk daarvan: contact maken met jezelf en jezelf het beste toewensen om daarna contact te maken met anderen en hen hetzelfde toe te wensen. Het voelt goed en ik ben benieuwd waar het me brengt.

Volgens mij wordt mei een heel interessante maand!

Hoe was jullie week? Hebben jullie verbondenheid mogen ervaren?

9 Replies to “Reflections in my coffee – boodschappen van het Universum”

  1. Leuk zo’n blogje met verschillende gedachtenspinsels. Erg mooi ook, jezelf vinden is iets waar veel mensen mee bezig zijn inderdaad. Wellicht is het een zoektocht waar je je hele leven mee bezig houdt, telkens weer in nieuwe situaties en ervaringen jezelf ontdekken en ervaren. Een hele mooie zoektocht vind ik dat!

  2. Wat een prachtig artikel zeg dame: ik vind het prachtig om te zien hoe jij steeds nieuwe dingen ontdekt in je zoektocht om je hart te blijven volgen. Wat goed trouwens zeg dat je de keuze hebt gemaakt en op het oproepje in bent gegaan, ik weet zeker dat het een prachtige ervaring gaat worden <3

  3. Wat een mooie blogpost! Ik vind het altijd zo fijn om te zien hoe het universum ervoor zorgt dat je de dingen krijgt die je op dat moment nodig hebt. Ik zie ineens overal dingen terugkomen over je hart volgen en meer jezelf zijn. Toeval bestaat niet 🙂 Bedankt voor het delen, misschien ga ik die happinez wel kopen.

  4. Wat een hele mooie reflecties en ontdekkingen weer! Wow wat een mooie tekst in de Happinez, klinkt echt als een uitgave waar ik zelf ook veel uit kan halen! En stoer dat je gewoon Ja hebt gezegd op de oproep!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.