Sommige kleine reflecties wil ik met jullie delen, maar ze lenen zich er niet toe om in een blogpost verwerkt te worden. Sommige persoonlijke verhalen wil ik jullie meegeven, maar ik heb geen zin om er een ellenlange tekst over te schrijven. Daarom krijgen jullie iedere week een ‘reflections in my coffee’ waar ik jullie op de hoogte hou van de belangrijke en minder belangrijke dingen uit mijn leven.

>> Er werd afgelopen week heel hard gewerkt in ons huisje. De grote structurele werken zijn ondertussen gebeurd. Dit weekend doen we nog een paar laatste aanpassingen en dan wordt het grotendeels wachten op de aannemers. Wel kunnen we dan aan de slag in de tuin ieder weekend, want daar is ook nog genoeg te doen. We zouden heel veel bomen en struiken weg moeten nemen om de omheining die nodig is voor de honden te kunnen plaatsen. Wat niet meteen in de weg staat, moet niet weg. De effectieve aanleg van de tuin zal echter wel uitgesteld worden tot volgend jaar. Ik probeer jullie volgende week een uitgebreidere update te geven van ons huisje. Zondag ben ik van plan om een rondje foto’s te doen!

reflections huis

>> De ongemakkelijke gevoelens met betrekking tot mijn werk stapelen zich ook weer op. Enerzijds wil ik dan heel hard weglopen, maar anderzijds vertel ik mezelf ook regelmatig dat ik eens het verschil moet leren tussen ongemakkelijke gevoelens en ergens helemaal niet graag zijn. Het zijn voornamelijk de ongemakkelijke gevoelens die voor problemen zorgen, niet het werk zelf. Dat doe ik namelijk heel graag. Dus moet ik weglopen dan? Misschien moet ik leren omgaan met ongemakkelijke gevoelens. Die zijn er namelijk ook wel eens buiten het werk. En ik heb het ook altijd moeilijk om er mee om te gaan. Is dit niet de perfecte leerschool voor mij?

>> Ik heb nog nooit zo traag en met zoveel voldoening een boek gelezen als ‘de kracht van kwetsbaarheid’. Ik ga het aanschaffen en er elke dag een hoofdstuk in lezen om mezelf te blijven herinneren aan alle lessen die ik geleerd heb uit dit boek. Echt, lees het! Er volgt op mijn blog wel een bookreview, maar ik kan niet blijven zeggen hoeveel ik hieruit geleerd heb. Jullie volgen het natuurlijk ook wel deels in mijn blogjes die ik over het onderwerp kwetsbaarheid schrijf ondertussen. Volgens mij moet ik geen ‘resultatenblog’ voor april maken. Ik moet gewoon alle blogs over het onderwerp bundelen, haha!

reflections boek

>> Ik ben ontzettend dankbaar voor alle mensen die hier elke keer weer komen lezen en reacties nalaten. Vorige week schreef ik nog hoe ik mezelf verkeek op een aantal volgers, deze week was ik ontzettend blij met mijn blog, omdat ik dat idee van die volgers heb los gelaten. Ik hou van jullie allemaal en ben blij met elke reactie en like die ik hier krijg. Het voelt goed om hier mijn artikelen met jullie te kunnen delen, maar vooral om mijn gedachten en mijn persoonlijk pad met jullie te delen. Ik denk dat ik dat dus ook gewoon lekker blijf doen, op mijn tempo, op mijn manier!

Een heel fijn weekend toegewenst aan iedereen!

10 Replies to “Reflections in my coffee #5 – mooie dingen”

 1. Oh… De eerste foto van jullie huisje…
  Wat een fijn en voldaan gevoel moet dat geven als je stukje voor beetje je huisje ziet worden zoals jullie dat willen.
  Blijft de geblokte vloer wel liggen?

  Weetje, volgers komen en volgers gaan. Alleen je trouwe lezers blijven bestaan 😛
  Fijn dat je blog je ook de ruimte geeft om je hoofd leeg te maken.
  Ik vind het altijd heerlijk om hier te komen grasduinen en dingen te lezen over Yoga, meditatie en bewustwording.
  Ga vooral zo door!!
  Deborah onlangs geplaatst…Zijn laatste reis…My Profile

  1. Het is inderdaad een heerlijk gevoel! Ik weet nog niet wat we met de geblokte vloer gaan doen. We zitten met een paar gekke stukken nu die muur weg is.
   Ik vind je woorden heel bemoedigend, dus ik ga lekker blijven schrijven wat ik graag schrijf 🙂

 2. Ahw wat een mooi artikel om te lezen. Je werk…. lastig. Ik kan me moeilijk voorstellen hoe dat moet voelen. Ik merk dat ik het meteen op mijn eigen situatie betrek en die was natuurlijk volledig anders. Ik ging laatst op zoek naar het boek, maar kon het niet vinden. Als je zo enthousiast ben dan ga ik het nu direct bestellen. Dat moet voor mij ook een goed boek zijn. Fijn dat dit zo goed voelt voor je. Gewoon op deze manier zo doorgaan. Ik geniet van ieder artikel. Liefs!
  Marion onlangs geplaatst…Rewild Your Life: Dag 1My Profile

  1. Jammer dat je het niet kon vinden zeg! Zelf ga ik het ook kopen, dus ik zou zeggen: ja doen! Haar andere boek over ‘perfectie’ wil ik ook nog lezen… Dat hebben ze gelukkig ook bij ons in de bib. Fijn om te horen dat je nog steeds zo enthousiast bent om hier te lezen!

 3. Wat leuk dat je waarschijnlijk volgende week weer een update gaat geven over jullie huisje, het schiet al lekker op zo te zien! Lastig die gevoelens m.b.t. je werk, maar wel een goede (moeilijke) leerschool inderdaad. Dat boek moet ik ook een keer kopen, hopelijk lukt dat volgende maand! Mooi dat je het met zoveel voldoening hebt gelezen.
  Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #13 WandelingMy Profile

 4. Wat balen van je werk zeg! Het kan niet altijd gaan zoals we willen en soms moeten we ons neerleggen bij bepaalde situaties en veranderingen. Wat niet wegneemt dat het ontzettend moeilijk kan zijn. Je hebt mij ook nieuwsgierig gemaakt naar het boek en wacht met smart op je review.

 5. Je maakt me nieuwsgierig naar dat boek. Ik ga eens kijken of de bibliotheek hier het heeft!
  Misschien heeft het op je werk nog wat meer tijd nodig. Ik hoop voor je dat het goed komt!

 6. Pfoe je niet goed voelen op je werk, lijkt me heel lastig. Je spendeert er namelijk ook vele uren. Hopelijk kan je je genoeg focussen op de taakinhoud want dat voelt wel goed. Toch?

  Succes!

  1. Ja, de taakinhoud voelt zeker goed! De focus op de juiste plek leggen, was ook de tip van mijn man. Toch maar eens op die manier gaan werken! En alle andere dingen als ‘collega’s moeten me leuk’ vinden etc. even links laten liggen. Samenwerken is op dit moment toch echt wel belangrijk, dus qua relaties is dat ook het belangrijkste geloof ik!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.