Er zijn zo van die kleine reflecties die ik graag neerschrijf, maar waar ik geen extra blogpost aan wil wijden. Daarom geef ik jullie op zaterdag graag een update van wat mij deze week heeft bezig gehouden. Met een kopje koffie erbij trakteer ik jullie graag op mijn ‘reflections’.

reflections

>> Er is heel wat gaande op mijn werk waardoor ik het soms verdomd moeilijk vind om me nog helemaal te motiveren om er elke dag weer heen te gaan. Ik ga er niet extreem over uitweiden, maar ik ben wel teleur gesteld in een aantal van mijn collega’s, in de manier waarop ik ben bejegend en tegelijk wordt volgende week de vacature voor mijn functie gepubliceerd. Als ik mijn vast contract wil krijgen bij dit bedrijf zal ik moeten solliciteren. Ik twijfel, want daar blijven opent de weg naar veel dingen die ik wil doen, maar anderzijds vraag ik me wel eens af of het wel zin heeft dat ik daar nog blijf werken. Voorlopig is de vraag die door mijn hoofd spookt: maar wat moet ik anders?
Zit ik niet in een verdomde luxepositie, want ik heb eigenlijk werk dat goed verdiend en wat ik wel graag doe. Het is de mentaliteit soms die me zo naar beneden trekt. Hoe kan ik mij daar tegen wapenen?

>> Ik ga mezelf wat meer ruimte geven. Even ophouden met mezelf te verplichten om dingen te doen, doelen te halen en te werken aan mezelf. Ik haal er veel voldoening uit hoor, aan die doelen en het werken aan mezelf, maar tegelijk leg ik soms teveel druk op mijn eigen schouders. Deze week heb ik zo mijn yogamat geen enkele keer aangeraakt, omdat ik meer zin had om in de zetel te kruipen met een goed boek. Moet kunnen, vind ik dan.

reflections

>> De Meditation Experience heb ik dan wel weer trouw gevolgd, omdat meditatie echt goed werkt om te ontspannen zodra ik al mijn verwachtingen los laat. Ik heb ze een kleine eigen draai gegeven, waarbij ik even meedoe met de mantra, maar daarna doe ik mijn meditatie zonder mantra. Voor mij voelt het beter om mijn lichaam, emoties en gedachten de ruimte te geven en werkelijk te voelen. De mantra is voor mij geen noodzaak en werkt soms zelfs een beetje afleidend.

>> Ik was terug in de val getrapt van de verwachtingen tegenover mijn blog. Daardoor raakte ik een beetje in een neerwaartse spiraal. Afgelopen week werd ik mij er bewust van en liet ik alle verwachtingen los. Ik wil geen commerciële doelen bereiken met mijn blog of duizenden bezoekers trekken zoals de grote bloggers. Ik wil hier nog altijd mijn ei kwijt kunnen en mijn eigen ding doen, wanneer ik het wil. Ook hier geef ik mezelf de ruimte. Omdat het kan, want het is mijn blog!

>> Deze week ben ik ongelofelijk verwend door de lezers hier met hun fijne reacties. Ook al schrijf ik stukjes die niet iedereen helemaal liggen, toch kreeg ik heel respectvolle reacties die mooi onderbouwd waren. Dat gaf me toch wel een boost. Want we hoeven het niet met elkaar eens te zijn, als we elkaar maar kunnen inspireren. En dat doel is wat mij betreft bereikt!

10 Replies to “Reflections in my coffee #3”

 1. Lastig om te kiezen voor je werk? Is het niet een optie om gewoon te solliciteren? Dan heb je die functie ook niet meteen. En mocht je hem krijgen kun je altijd nog kijken of het beter bevalt en op je gemak verder kijken. Dat is nog altijd beter dan thuis zitten en dan werk zoeken.
  Carlijn onlangs geplaatst…Het is weer tijd voor een updateMy Profile

  1. Klopt, zo denk ik er zelf ook wel over hoor. Maar het was even de klik maken en alle opties overlopen. Ik heb een beslissing gemaakt en we kijken wel wat de toekomst brengt. Eens goed doorpraten en oplossingen zoeken lucht wel enorm op!

 2. Oh wat fijn dat jij dat ook hebt met die meditaties. Ik werd er iedere keer een beetje onzeker van en toen dacht ik: Nee, ik moet de meditatie op mijn eigen manier doen en dat is meer zoals jij het ook zegt. Ik mijn gedachten er laten zijn, wil het bijbehorende gevoel voelen en mijn gevoelens doorleven van begin tot eind. Lastige situatie met je werk. Ik hoop dat je tot een goede beslissing kan komen.
  Marion onlangs geplaatst…Happy Stuff #2My Profile

  1. Je hebt gelijk hoor. Laat alles maar gewoon zijn en doe het op jouw manier. Dat werkt in mijn ogen nog altijd het best. En met mijn werk komt het wel goed. Ik heb alles nog eens goed doorgesproken met mijn man gisteren en we zijn het wel ergens eens geraakt.

 3. Ik zou inderdaad ook gewoon solliciteren. Als je het dan wordt en je wilt toch ergens anders heen, dan kan je altijd nog verder kijken. Sowieso schijn je vanuit een functie makkelijker verder te komen in dat vakgebied dan als je thuis zit, en als je het werk zelf zo leuk vindt is dat al fijn toch 😉

  En al ben ik het niet altijd helemaal met je eens, ik laat me graag door je inspireren!
  Jantine onlangs geplaatst…Pannenkoek!My Profile

  1. We hoeven het gelukkig helemaal niet altijd met elkaar eens te zijn. Die diversiteit vind ik namelijk heel fijn. Jouw reacties zijn ook respectvol en goed geargumenteerd, dus ik leer er zelf ook wel van. Ik vind het wel heel fijn om te horen dat je ik je dan toch inspireer. Dat is mijn voornaamste doel, bedankt om dat even te laten weten en bedankt voor je fijne reacties!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.