Een van de fijnste dingen aan het schrijven van een blog is het feit dat je kan reflecteren. Maar niet elke reflectie of elk verhaal is een blogje op zichzelf waard. Toch zou ik deze kleine feiten die toch geen onbelangrijke rol spelen graag met jullie delen. Vandaar deze nieuwe rubriek ‘reflection in my coffee’ die ik elke week zal updaten. Bij een kopje koffie is reflecteren namelijk een stuk aangenamer!

reflections

>> Ik heb de gewoonte om verschillende boeken tegelijkertijd te lezen. Dat heeft te maken met mijn enthousiasme om telkens aan een nieuw boek te beginnen en het ongeduld waardoor ik niet kan wachten om eraan te beginnen. In twee boeken lees ik op ongeveer hetzelfde moment over ‘het achtvoudige pad’, alleen op twee verschillende manier uitgelegd dus. Alsof het universum me wat wil vertellen. Of mijn onderbewustzijn; ik koos beide boeken namelijk!

>> Ze weet het zelf helemaal niet – en jullie waarschijnlijk ook niet – maar Pink heeft zowat mijn leven gered met haar muziek. Door mijn eigen interpretatie aan de teksten te geven en uren keihard mee te zingen met haar nummers kon ik op de een of andere manier toch de emoties uiten die ik tegelijk heel hard probeerde te verbergen. Jaren kon ik niet naar die nummers luisteren, omdat ik er teveel negatieve emoties in had gestopt, maar stilaan kan ik weer van haar muziek genieten zonder aan de vroegere betekenis te denken. Ik kan dus weer lekker meebrullen met nummers als dit zonder in huilen uit te barsten, hoewel de tekst nog steeds vrij beladen blijft.

>> Eindelijk is het dan zover! Vrijdag gingen we de akte ondertekenen en mochten we de sleutel in ontvangst nemen. Ik en mijn Lief hebben een eigen huisje. Nu moet er nog wel hard gewerkt worden om het volledig in orde te brengen, maar hé, het is wel lekker van ons! *doet een vrolijk dansje*

5 Replies to “Reflections in my coffee #2 – Grote stappen”

 1. Wat mensen vaak vergeten is dat juist die kleine reflecties vaak het meest belangrijk zijn, want begin bij jezelf en…. 😉

  Gefeliciteerd met de sleutels en jullie nieuwe huisje!

 2. Wat mooi dat de muziek van Pink zo’n lifesaver voor je is geweest! Ik vind een aantal van haar nummers prachtig om te horen, zoals bijvoorbeeld Family Portrait. Nogmaals gefeliciteerd met jullie huis, dat is echt geweldig! 😀
  Xaviera onlangs geplaatst…Soulful Sunday #9My Profile

 3. Oh, ik herken dat van die muziek zo. Toen ik de laatste keer naar school ging om aan mijn projectgroep te vertellen dat ik stopte, fietste ik huilend naar het station met Bright Eyes van Art Garfunkel in mijn oren. Elke keer als ik dat nu in mijn playlist voorbij hoor komen krijg ik weer tranen in mijn ogen. Of als ik een rotdag heb, maar de tranen niet komen, dan zet ik hem ook op.

  Succes met klussen!
  Carlijn onlangs geplaatst…Wat ik vandaag leerdeMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.