Sommige kleine gedachten en gebeurtenissen in mijn leven wil ik graag met jullie delen, maar zijn net te klein of te onbelangrijk om in een blogpost te gieten. Al kunnen ze wel een aanleiding zijn tot een andere blogpost, ik geef ze hier een plekje tussen mijn wekelijkse reflecties. Onder het genot van een kopje koffie schrijf ik deze post en terwijl ik mezelf in dat kopje weerspiegelt zie, kijk ik terug op mijn hersenspinsels van de afgelopen dagen. Wees welkom om met me mee te gaan door de gangen onder mijn hersenpan.

>> Dit blogje lijkt wel echt een vervolg op dat van vorige week… Na hard werken komt genieten. Nou, niet echt, want het harde werken blijft natuurlijk wel een thema in ons leven aangezien we nog steeds bezig zijn met de verbouwingen. Vorig weekend en dit weekend staat in teken van onze tuin. Voorbereidingen voor het genieten dus. Heel veel sparren en laurier moet uit onze tuin verdwijnen om een omheining te kunnen plaatsen, maar ook om het zonlicht toegang tot onze tuin te geven. Knippen, zagen, hakselen, sleuren, … Tot mijn eigen grote verbazing geniet ik ervan om dit zwaardere werk in de tuin te doen!

>> Afgelopen maandag was echt een dagje dat in het teken stond van genieten. Een goede vriendin, die ik wegens omstandigheden in maanden niet meer had gezien, kwam langs. We dronken iets, gingen eens langs het nieuwe huis en belandden toen gezellig op een terras in het zonnetje. We besloten spontaan om daar een aperitiefje te drinken en samen iets te eten. Daarna keken we er wel tegenaan. Ideaal eigenlijk, want zo hebben we de afgelopen maanden helemaal kunnen bijpraten en zijn we weer volledig op de hoogte van elkaars leven. Het was echt een geslaagde afspraak!

reflections

>> Onbewust vindt er weer zo’n verandering plaats in de manier waarop ik in het leven sta. Stilaan zeg ik mijn online leven steeds meer vaarwel. Waar ik een paar weken geleden nog massaal op Twitter, Facebook en instagram alles wilde volgen en zelf ook vrij actief was, lijkt me dit steeds minder in beslag te nemen. Het zal wel aan het mooie weer liggen, maar er zijn veel interessantere dingen te doen naast mijn online leven. Ook het lezen van blogs loopt behoorlijk achter. Mijn Bloglovin’ telt meer dan honderd ongelezen artikelen en eigenlijk heb ik niet zoveel zin om daar aan te beginnen. De fijne inspirerende blogs probeer ik te bezoeken en daar te reageren, anderen blijven al wat langer liggen. En ik vind het eigenlijk helemaal niet erg. Dit blog is mijn plekje en de mensen van wie ik graag lees, die blijf ik ook gewoon lezen. Maar mijn offline leven dat is gevuld en rijk genoeg wat mij betreft!

5 Replies to “Reflections in my coffee – genieten”

  1. Ik heb precies hetzelfde met blogs lezen en facebook. Hoewel het weer lang niet altijd even veel uitnodigt om naar buiten te gaan heb ik er gewoon niet zo’n zin in. Mijn favo blogs lees ik elke dag wel even, de rest laat ik lekker even links liggen
    Carlijn onlangs geplaatst…Face your fearsMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.