Oh ja, dacht ik dinsdag terwijl ik de redenen aan het opschrijven was waarom ons nieuwe huis zo geweldig is, ik moet jullie nog een update geven! Vlak voor we aan de afwerking van ons huisje begonnen, nam ik jullie nog eens mee in de verbouwingen. Nu is het bijna af, maar nog niet helemaal. Toch is het meer dan bewoonbaar en hebben we alles lekker ingericht naar onze stijl en smaak. Er ligt soms nog wat rommel, maar hé, soms duurt het even voor dingen echt een plaats krijgen. Ik neem jullie graag mee voor een rondleiding in ons nieuw huis!

Alles waar ik van hou

In onze living en keuken staat alles waar ik van hou en kan ik ook lekker alles doen waar ik van hou! We hebben ontzettend veel lichtinval, wat het niet altijd makkelijk maakt om foto’s te maken van het interieur.

Onze grote eettafel staat tussen een boekenkast en een buffetkast. Er kunnen zo’n acht mensen aan en dat is fijn, want ik hou van bezoek en zeker van koken voor bezoek. Genoeg plaats om vrienden uit te nodigen dus!

nieuwe huis nieuwe huis

Er is ook een heel fijn plekje om gezellig met onze voetjes in de lucht naar tv te kijken, een boek te lezen of gewoon lekker hondjes te knuffelen. Het deel van de sofa waar je een wit deken met grijze print zit liggen, nou, dat is een hondjesplekje. In ons vorige huis stond deze een eind van de sofa vandaan, maar nu mogen de honden gewoon lekker naast ons liggen!

nieuwe huis living

De sofa staat vrij dicht tegen ons grote terrasraam aan. Dat zorgt ervoor dat als ik me lekker in het hoekje nestel, ik eigenlijk zolang het buiten licht is, ook natuurlijk licht heb om mijn boeken te lezen!  Heerlijk toch! Je ziet ook onze gaskachel in de muur zitten. Met deze kachel kunnen we alles beneden verwarmen. Daarom hebben we ervoor gekozen om beneden geen centrale verwarming te plaatsen. De vlammen van zo’n kachel zijn ontzettend gezellig en hij werkt eigenlijk min of meer als centrale verwarming. Ik kijk al uit naar de koude winterdagen!

20150811-6

We hebben ook een geweldig uitzicht op de tuin vanuit onze living. Eigenlijk meer op het terrasgedeelte, wat ook weer duidelijk wordt als ik jullie meeneem naar de tuin.

De keuken is eigenlijk een plaats waar ik ontzettend trots op ben. We hadden volledig carte blanche bij het inrichten van ons huis en aangezien we de keuken als eerste hebben gekozen, stonden alle mogelijkheden open bij de keuze. Hier zijn we er uiteindelijk in geslaagd om een keuken met een landelijk uiterlijk te kiezen, die toch een moderne toets heeft. Is het gek dat dit mijn favoriete plaats is geworden?

nieuwe huis keuken

Waar de twee planten staan, zullen er op termijn ook twee barkrukken komen zodat we ook aan de bar kunnen zitten. Dat zal heel handig zijn op zondag, wanneer mijn Lief verse pannenkoeken bakt! Maar ook tussendoor om een wijntje te drinken of samen een hapje te eten.

Dit fornuis is een beetje het pronkstuk van onze keuken. Het telt zes pitten, waarvan een speciaal om te wokken. Om met de oven te leren werken, was het even wennen, maar ik kan ontzettend veel lekkere dingen maken. Er werden al lasagne, Engelse fruitcake en heerlijke lookbroodjes in klaar gemaakt.

nieuwe huis fornuis

Heerlijke kamers

Op de bovenverdieping beschikken we over vier kamer, waarvan we er drie konden afwerken voor we in ons huis trokken. Dat wil zeggen dat we op dit moment over onze slaapkamer, een bureau en een logeerkamer beschikken.

De slaapkamer is niet zo heel groot, maar die dient natuurlijk ook enkel om te slapen.

nieuw huis slaapkamer

Eigenlijk ben ik hier vooral gek op ons ongelofelijk fijne uitzicht. Het is heerlijk om wakker te worden met fluitende vogeltjes en dit te zien als je je je ogen opent!

nieuw huis uitzicht

Dit is de logeerkamer, die uitzicht heeft op onze straat.

nieuw huis logeerkamer

nieuw huis logeerkamer

Ook ons bureau is klaar geraakt. Hier kunnen we lekker in de werksfeer komen om te bloggen, verslagen te schrijven of administratie te doen. Maar natuurlijk worden de laptops ook voor leuke activiteiten gebruikt! Ik ben gek op onze boekenkasten en mijn eigen hoekje!

nieuw huis bureau nieuw huis bureau nieuw huis bureau

Een momentje verwennen

De oude badkamer hebben wij ook volledig onder handen genomen. Met heel veel hulp van beide vaders ligt er een nieuwe vloer, hangen er nieuwe tegels en zijn alle meubels nieuw geïnstalleerd. De plafond heeft nog een likje verf nodig, maar hé, zelfs zonder dat likje verf is het hier heerlijk vertoeven!

nieuw huis badkamer

nieuw huis douche Heerlijk buiten

Hetgeen wat ons huis onder andere zo geweldig maakt, is onze tuin. De honden zijn er beiden gek op. Je vindt ze bijna nergens anders dan in de tuin. Het is er dan ook heerlijk vertoeven. Eigenlijk moet de tuin opnieuw aangelegd worden, maar dat zal dit jaar niet meer gebeuren. Het is een project waar we komende winter zullen beginnen met de plannen en dat volgend jaar echt vorm zal krijgen.

Achter aan ons huis vind je een terrasgedeelte. Hier staan onze tuinmeubelen, de barbeque en kunnen we de schaduw opzoeken van een prachtige magnolia.

nieuw huis terras

Wanneer je het hoekje om gaat, vind je naast ons huis het gedeelte waar onze beide honden zo opgetogen mee zijn. Ze hebben ontzettend veel plaats om rond te hollen!

nieuw huis tuin

Hier is er nog wat werk aan

Een aantal ruimten in ons huis hebben nog een likje verf of wat behang nodig. Eigenlijk moeten ze nog eens goed onder handen worden genomen. Dat is zo met de gang, zowel beneden als boven, maar ook met de hobbykamer. Voorlopig zien ze er zo uit…

De gang beneden:

nieuw huis gang beneden

nieuw huis gang beneden

De gang boven:

nieuw huis gang boven

De hobbykamer (die moet nog serieus onder handen genomen worden):

nieuw huis hobbykamer

Weten jullie nog hoe het er in het begin uit zag? Maak de vergelijking maar voor jezelf!

Ik ben heel benieuwd naar wat jullie vinden van het resultaat tot nu toe!

23 Replies to “Project (t)huis | welkom in ons nieuw huis”

 1. Ik heb maar 1 woord… WOW!!! met uitroep tekens, wat is dat wat jullie al verbouwd hebben werkelijk waar prachtig geworden! Ik weet nog hoe het eruit zag toen jullie het net kregen.

  En die laatste loodjes komen er ook wel, en de tuin, ook dat is een jaar project of meerdere jaren zelfs op zich, i know. Maar ga je daar ook een ronde tuin in leggen met kruiden of mooie geneeskrachtige planten? Zoals hier in het park bijv.?

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Hoe krijgt een KPN medewerker Mij stil…My Profile

  1. De tuin zal een project voor volgend jaar zijn. Ik heb een vrij grote voortuin en ik ben van plan om daar een kruidenspiraal te maken. Het zal een combinatie worden van keukenkruiden en kruiden om thee van te zetten. Dus een hoop kan ook voor geneeskrachtige doeleinden gebruikt worden, maar ik ben toch meer een keukenheks dan een genezende heks, alvast op vlak van kruiden!

  1. We hebben die boekenkast nog op de kop kunnen tikken voor een klein prijsje toen we samen gingen wonen. Ze stond dus in ons vorig huis ook, maar hier komt ze wel een pak beter uit!

 2. Wat ziet jullie stekje er nu al heerlijk uit, en wat een feest voor de hondjes! Dat belooft nog wat als jullie volgend jaar de puntjes op de i hebben gezet. Heel veel woonplezier!

 3. Wat ontzettend mooi om te zien hoe het is geworden en om te lezen hoe blij jij er mee bent zeg! Mag ik stiekem vragen waar je die keuken gekocht hebt? Hij is namelijk echt prachtig en wij zijn ook echt nu aan het zoeken naar een keuken voor ons nieuwe huis (de horror). X

  1. Wij hebben onze keuken gekocht bij Ixina en daar zijn we heel tevreden van. Zeker qua hulp in het kiezen naar wat we zelf nodig achten. Maar ik weet niet of zij winkels in Nederland hebben…

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.