In een nieuw huis past niet altijd alle meubilair dat in je vorig huis paste. Ook kan het wel eens gebeuren dat je iets tekort komt, wat vroeger nooit handig was, maar dat nu plots wel wordt. Nou ja, er is altijd wel een goede reden om een dagje naar Ikea te gaan. Vorige week hadden we echter ook een vrij goede reden om een aantal zaken te kopen, want we hadden nog een paar spullen nodig in ons nieuwe huis. Op een ding na zijn we behoorlijk geslaagd. En dus hoort daar een shoplog bij!

We hadden op voorhand een lijstje gemaakt met dingen die we mochten kopen. Natuurlijk hou je je daar in Ikea helemaal niet aan. De grote stukken stonden we op de lijst, maar we lieten ons ook verleiden tot de aankoop van een aantal kleinere items. Vooral toen we boven in de showroom liepen. Daar deden we trouwens een aantal ideeën op die dan uiteindelijk in ons huisje terecht kwamen.

Ik had het al laten uitschijnen toen ik jullie een rondleiding gaf in ons huis, maar onze hal beneden is niet echt af. Er moet nog worden behangen en geschilderd. Maar er miste ook een kapstok en de stockage van onze schoenen was nu ook niet bepaald interessant, omdat de gehele gang vol stond met schoenen. Dat losten we dan maar zo op!

ikea shoplog ikea shoplog

Op het schoenenrekje (uit de serie Hemnes) staan nu enkel schoenen die we regelmatig gebruiken. De rest hebben we boven geplaatst op het rek dat hiervoor in de hal stond. Op de kapstok (ook uit de serie Hemnes) waren we eigenlijk meteen verliefd, omdat hij zo verdomd handig is! Ik kocht er meteen ook de witte kledinghangers bij, want ik had er toch een paar extra nodig om de jassen aan de kapstok te kunnen hangen en zo zijn het meteen bijpassende! Ik ga nog eens in een huis uit een interieurmagazine hebben…

In onze keuken hebben we een heel fijne bar om aan te zitten. Het is een verlengstuk van het aanrecht en staat vrij centraal in het huis. We hebben hiervoor gekozen, omdat mijn man vaak aan de laptop bezig is, terwijl ik in de keuken sta. Of hij vindt het fijn om gewoon bij mij te zitten met een goed glas bier. Dus hebben we een bar. Maar om aan een bar te gaan zitten heb je natuurlijk deze nodig:

ikea shoplog

Deze twee barkrukken uit de serie Henriksdal zitten geweldig! In eerste instantie had ik er twee andere op het oog, maar qua zitcomfort werden uiteindelijk deze gekozen. Je hoort ons zeker niet klagen wanneer we ons ontbijt gebruiken aan de bar nuttigen. Stiekem is onze eettafel nu een beetje ongebruikt op dit moment.

In de badkamer hadden we met twee lades onder de wastafel niet genoeg ruimte om ook nog eens mijn stijltang, de haardroger en de handdoeken op te bergen. Ook de medicijnen bleven een beetje verloren rond slingeren. Een extra kast in de badkamer zou ontzettend handig zijn. En waar vind je dan zo’n kast voor een schappelijke prijs? Bij Ikea natuurlijk!

ikea shoplog

Deze ladekast met drie lades komt uit de serie Malm en pronkt nu in onze badkamer. Onze medicijnen, haardroger, stijltang en handdoeken hebben nu een vaste plaats tussen de wasmand en het handdoekenrekje.

Als laatste besloot mijn Lief om voor zichzelf een nieuwe bureaustoel te kopen, omdat de oude bleef zakken naar de laagste stand. Ik gebruik de oude stoel nu, omdat de laagste stand net goed is voor mij, maar hij koos een nieuwe. Op termijn komt er een tweede voor mij, maar voorlopig kunnen we nu beide comfortabel aan de computer werken in het bureau, want deze kwam erbij.

ikea shoplog

Mijn Lief is alvast heel tevreden met deze Malkolm bureaustoel!

De zetel kreeg ook nog een ander uitzicht met een stel nieuwe kussentjes.

ikea shoplog

We namen ook nog een paar kleinere dingen mee die we eigenlijk niet voorzien hadden, maar die wel heel bruikbaar zijn.

Een gietijzeren pan om weer heerlijke gerechten in klaar te maken.

ikea shoplog

Een felrode badmat om de badkamer wat kleur te geven.

ikea shoplog

Een kruidenbakje, dat mijn Lief nog moet ophangen aan de muur van de keuken. Ik heb er alvast een plantje basilicum in gezet.

ikea shoplog

Twee steunen voor de laptop, een mooie roze voor mij en een zwarte voor mijn Lief.

ikea shoplog

En als we naar Ikea gaan dan kan ik het nooit laten om nog een paar theelichtjes mee te nemen met een lekker geurtje. Of euhm… kan ik ergens waar kaarsen zijn eigenlijk de kaarsen laten staan?

ikea shoplog ikea shoplog

Dat was wel weer voldoende voor deze maand! Al hebben we nog wel een aantal zaken op onze verlanglijst staan, zoals een nieuw bed, nachtkastjes, een kleerkast en een tweede bureaustoel. We weten waarom we terug moeten keren naar Ikea!

Wat kunnen jullie moeilijk laten liggen in Ikea?

15 Replies to “Project (t)huis | Ikea shoplog”

 1. Oooh die barkrukken zijn supermooi!! Geweldig om een soort bar in huis te hebben. Hadden wij vroeger thuis ook bij mijn ouders. Zo leuk. Was mijn moeder aan het koken en dan hingen wij aan de bar. Geweldig mooi vond ik dat. Die bureaustoel ziet er ook goed uit.
  Marion onlangs geplaatst…RokenMy Profile

  1. Jij zou echt samen met mijn Lief die afdeling leeg kopen denk ik. Daar is hij heel snel door gehold om tot niets verleid te worden en had hij toch een pan mee. En ik ben eigenlijk degene die dagelijks kookt. Ach, ik vind het ook super leuk om daar rond te neuzen!

 2. Wat een leuke aankopen allemaal! 🙂 De Ikea zit bij mij helaas niet heel erg in de buurt anders zou ik er veel vaker komen, hele leuke winkel. Ik ga meestal los bij de keukenafdeling en decoratie.

 3. Super allemaal en weet je Saar? Dat kastje van Malm wat jij nu in de badkamer hebt staan? Die heb ik ook! Maar dan de donkere versie en in de slapakamer, en daar heb ik mijn altaar op 😉 hahaha weer een geheim ontrafeld vanuit deze kant 😀

  En wat kan ik niet laten liggen bij de Ikea, nu kom ik er helaas bijna nooit, omdat ze te ver weg zitten voor mij, maar uhm…. liefst zou ik nog wat meubels on der de loep nemen misschien op dit moment, al heb ik ondertussen alles wat ik nodig heb wel, maar soms is vernieuwing ook fijn, en dan bijv. inderdaad de kapstok en een schoenenkast waar mijn schoenen werkelijk in passen, hahaha

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Sail Amsterdam #3: Waar mijn hart sneller van gaat kloppenMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.