Vorige week zondag besloten we ad hoc om nog even langs te gaan bij het tuincentrum. Mijn Lief wilde graag een vlinderstruik in de tuin planten en daar gingen we naar op zoek. Uiteindelijk kwamen we met een heel pak meer naar buiten en sindsdien is er alweer heel wat veranderd in onze tuin. Voorlopig zijn de veranderingen niet echt zichtbaar, maar we laten het nu over aan Moeder Natuur om haar werk te doen. Vandaag laat ik jullie even zien waar we mee aan de slag zijn gegaan!

Aan de voorkant van ons huis heb je een fijne terrasdeur met een klein balkon. Je kan net op het balkon staan, dus eigenlijk hebben we er niet veel aan, maar de balustrade is natuurlijk heel fijn om te versieren met bloembakken!

balustrade

De grijze bloembak hing er al, maar we hebben er drie bruine bij gehangen. In de bruine bloembakken zitten paarse bloemetjes en witte bloemetjes.

bloemetjes

Een keer de witte bloemetjes, en een keer de paarse bloemetjes.bloemetjes

Uiteindelijk hadden we nog een paar plantjes over en dus vulde ik daarmee de grijze bloembak:

bloembak

In de grijze bloembak stonden eigenlijk nog plantjes, waarvan een plantje opnieuw was beginnen groeien toen de lente in het land kwam. De andere twee hadden de winter niet overleefd. Maar een plantje is maar zielig in zo’n grote bak, dus haalde ik het eruit en siert het nu het tafeltjes op ons terras.

terras

Nog op ons terras is er een muntplantje bij gekomen. Vroeger hadden we zo’n plant in volle grond gestoken, maar munt is net onkruid: het groeit overal en heel snel. Dus deze keer, lesje geleerd, ging de munt in een bloempot die ook op ons terras staat!

munt

Op termijn wil ik graag een kruidentuin aanleggen, maar de concrete plannen zijn er nog niet voor. Voorlopig is het dus te doen met munt in een pot!

Wel hebben we een paar fruitdragende stuikjes in onze tuin geplant, achteraan langs de oprit van onze buren. Er zijn vijf plantjes bijkomen, nu nog mini, over een paar maanden hopelijk wat groter!

fruit

In deze rij staan drie kiwiplantjes (een mannelijke en twee vrouwelijke) en twee blauwe bramen.

kleine plant

Een plant die we tegenkwamen in het tuincentrum en die meteen in de kar verdween was een struik met kleine gele bloemetjes. Een plant die een echt paasgevoel oproept: de forsythia! We hebben die nog al een keer gehad, in de tuin van ons huurhuisje, en deze keer kochten we een plant die al een redelijke hoogte had. Want Luna houdt ervan om op een forsythia te gaan zitten!

forsythia

Eigenlijk gingen we dus naar het tuincentrum om een vlinderstruik te halen. En daar zijn we dan ook in geslaagd!

vlinderstruik

Deze vlinderstruik staat vooraan in onze tuin, langs onze oprit. Maar eigenlijk staat hij daar niet helemaal alleen. Er staan namelijk vier vlinderstruiken langs onze oprit!

vlinderstruik

We hopen dat deze struiken een behoorlijke grote krijgen en zo onze tuin een beetje zullen afschermen. Dezelfde tactiek willen we toepassen langs de andere kanten van de omheining. Aangezien we op een hoek wonen en de tuin langs de straatkant ligt, kunnen mensen anders iets te goed zien wanneer we op terras zitten.

Onze tuin is reeds een heus paradijs voor veel dieren. Verschillende vogels komen langs om er te vertoeven en in een van struiken die er al stonden, heeft een koppel heggenmussen een nestje gemaakt. Maar met het planten van o.a. de vlinderstruiken en de fruitdragende struikjes hopen we ook andere dieren naar onze tuin te lokken. En dus besloten we om daar ook een huisje voor te voorzien!

bijenhotel

Dit bijenhotel hangt aan een stronk in het midden van onze tuin. En dan hangt er ook nog een insectenhotel tussen de bomen die in het – toekomstige – kippenhok staan.

insectenhotel

Het bovenste gedeelte is voorzien voor bijen, het rode gedeelte voor lieveheersbeestjes en onderaan kunnen kevertjes een plekje vinden. Ik ben benieuwd of we binnenkort nieuwe bewoners zullen krijgen!

19 Replies to “Project (T)huis | het is een begin”

 1. Tof, insectenhotels! Supercool. Ik vind ze zo leuk, maar manlief schijt peuken voor bijen (en eigenlijk alle insecten die er zijn), dus wij hebben er geen. Je boeddha vind ik erg mooi staan daar.

  1. Hè jammer zeg, want de meeste insecten doen je helemaal niets. Natuurlijk is angst ook een gek beestje.
   Ja, ik vind mijn boeddha daar ook ideaal staan. Ik zie hem elke dag vanuit mijn living ook, en vanuit de keuken kan ik hem ook zien. Dubbel genot dus!

 2. Heerlijk om dieren in je tuin te krijgen en door de planten komen er zeker nog meer. Echt straks genieten als je echt weer buiten kan zijn en wonen in je eigen tuin. De bakjes op het balkon zijn ook Super leuk. Maakt het balkon echt af. Geniet van jullie tuin in ontwikkeling.

 3. Gewoon super gaaf gaat dit worden, en de vlinderstruik, ja die zou ook op grote pot kunnen, en dus ook op mijn balkon, aangezien als die goed op aarde staat, groeit die vanzelf wel net als de munt, hahahaha

  ik spaar nog even door, maar als ik dit zie, mis ik ene boormachine des te meer, zoals de bijenhotel, ja plaats genoeg, maar ik kan het niet ophangen bij gebrek aan een boormachine, klinkt gek, maar als ik die alleen al zou hebben? 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Dinsdag: Picasso dag #3My Profile

  1. Klinkt niet zo gek hoor, het gebrek aan een boormachine. Je moet natuurlijk iets in de muur kunnen doen om je hotel aan te bevestigen. Kan je geen boormachine van iemand lenen? Zo hebben wij het heel lang gedaan eigenlijk…

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.