Jullie zullen het vast wel door hebben gehad: aangezien de verhuis eraan komt, is het hier stiller vanwege de vele werken die nog moeten worden gedaan in ons huisje. We konden er al een paar weken geleden aan beginnen, het afwerken. Alleen zitten we sinds begin juli pas echt in de fase van het afwerken. Gisteren ben ik gewapend met dweil, zeep en heel veel water de grootste hoeveelheid stof gaan verwijderen. Aan verf, behang en tegels geen tekort! Ik gun jullie alvast een eerste blik in de afwerkingsfase.

De keuken

Nu de keuken volledig is geplaatst, was het eerst tijd om het plafond opnieuw te leggen. Deze hebben we met gyproc gelegd, afgewerkt met plaatser en daarna geschuurd. We installeerden alvast een negental spots in de keuken, zodat er – ook als het buiten donker is – voldoende licht aanwezig is. Het plafond werd wit geschilderd. Daarna konden de tegeltjes tegen de muren worden gezet. We zijn er alvast mee begonnen, volgend weekend zal dit afgewerkt worden. Maar het resultaat mag er nu alvast zijn!

In de living

Ook in de living werd het plafond gelegd met gyproc en afgewerkt met gips. Ook daar werd hij wit geschilderd. In een gedeelte van de living werd ondertussen ook vliesbehang gehangen. Het is de bedoeling om dit te schilderen. Onze accentmuur zal met een behang met print afgewerkt worden, maar daarvoor moet ik natuurlijk eerst aan de slag met borstel en verf. Dit zal pas als laatste gedaan worden.

Badkamer

In de badkamer werd de douchebak geïnstalleerd en ook de wanden van de douche werden betegeld. In de rest van de badkamer zijn we ook reeds begonnen met betegelen. Dit is een werk wat behoorlijk veel tijd vraagt en eigenlijk zou ik willen dat het sneller vooruit gaat, maar de dingen gaan maar zo snel als de dingen gaan natuurlijk.

Slaapkamers

Twee van de vier slaapkamers zijn ondertussen behangen. Dat is eigenlijk het minimum dat we in ons hoofd hadden voor de verhuis. Op die manier kunnen we in een kamer slapen en in een andere eventueel meubels stockeren. Ook zijn alle deurposten overal geschilderd en de plafonds zijn opnieuw in het wit gezet. We zijn ook begonnen met het laminaat leggen boven en in een kamer zijn we daar bijna klaar mee. De meeste dingen hebben we echter nooit gedaan en het is dus ook een heel leerproces!

Stilaan begint alles vorm te krijgen. Er zit een planning in mijn hoofd die ik niet altijd kan volgen, maar we zijn duidelijk in de afwerkingsfase beland en dat geeft goede moed. De rush naar de verhuis is begonnen. Ons huurhuis begint alvast behoorlijk vol te staan met dozen!

17 Replies to “Project (T)Huis | het afwerken kan beginnen”

  1. Echt, ik ben elke keer verbaasd over hoe snel het gaat bij jullie! Dat heb je natuurlijk ook als je alles zelf kan doen, bij ons is het zooooo’n lang proces met architect, zoveel verschillende aannemers zoeken, en dan wachten tot zij tijd hebben….
    Leuk om te zien hoe het er al uit ziet bij jullie, zal super worden!
    Sofie onlangs geplaatst…Verbouwingen: overleefmodusMy Profile

    1. We hebben niet alles zelf gedaan, maar wel veel inderdaad. Wij hebben ook alles met aannemers zelf geregeld. Heel veel op voorhand hadden we al geregeld en afgesproken. Daarnaast heeft mijn Lief ook echt schitterend werk geleverd door achter de vodden van die aannemers te zitten. Dus er is behoorlijk veel regelwerk in gekropen. Maar het loont inderdaad echt de moeite!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.