10635910_539687512798888_5010682643953664044_n-e1414925327495Dagmar lanceerde Project Positief om zo een pak positivisme blogland in te sturen. Ik kwam deze tag al op verschillende blogs tegen, maar besloot om hem nu ook eens in te vullen. Niets leuker dan een positieve post toch?

Wat is je favoriete quote en waarom?

Ik kan weeral niet kiezen, dus gooi ik er een paar neer:

Everything will be alright in the end. If it’s not alright, it’s not the end! Deze quote verscheen als reactie op een blog dat ik had geschreven toen het even niet zo goed ging. Ik vond het een mooie manier om mijn eigen ‘Alles komt altijd goed!’ mee te vervangen. Klinkt beter toch?

I’d rather bleed with cuts of love, than live without any scars. Ik kan gewoon niet anders dan deze quote noemen. Ik hoorde het nummer ‘Love Song’ door PINK voor het eerst toen ik een emotioneel wrak was. Mijn muur brokkelde langzaam af, alle emoties kwamen op mij af. En toen hoorde ik dit nummer waarin PINK zingt dat het harnas toch geen zin heeft als het ook liefde weg houdt. Echt, de vele littekens van die periode draag ik nu met trots!

imagesWKLN1GZ7Gek hoe deze quote op mijn pad kwam. Ik was onzeker en wist niet goed hoe het met mij verder moest. Zouden mensen wel van mij kunnen houden? God, Marilyn had gelijk. Een prachtige vrouw, als ze nu maar haar eigen raad had opgevolgd…

 

 

 

 

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Het zijn dromen die ik dicht bij mijn hart draag en maar weinig uitspreek, maar hier gaan we dan:

Schrijven! Ik wil dingen schrijven die mensen raken, hen verder helpen, hen doen nadenken, hun leven verandert en hen altijd bijblijven. Of ik daarmee mijn geld ga verdienen of niet, dat maakt me eigenlijk niet echt uit. Maar misschien is dit blog wel al een stukje van de weg erheen?

De tweede droom is minder concreet, maar ik zou heel graag jonge mensen op hun pad verder helpen. Het is nogal moeilijk om uit te leggen, maar ik weet wat ik heb gedaan in het verleden. Ik weet wat ik heb bereikt en welke weg ik ben gegaan. Ik hoop dat ik op een dag mensen kan helpen om dat pad te begaan, want in je eentje is het maar moeilijk. Hulpverlening dus? Of iets totaal anders?

Wat betekent geluk voor jou?

Geluk gaat verder dan gezondheid, geld of materiële zaken. Geluk gaat voor mij over dat gevoel dat je krijgt wanneer je de zon ziet opkomen of in een regenbui belandt en dan weet: dit is goed, zo hoort het te zijn. Ik wil hier niets aan veranderen.

Misschien is geluk gewoon blij zijn met alles wat je hebt en geen moment meer willen.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Mijn Lief. Jawel, ik noem hem nog altijd mijn Lief en daar hou ik niet mee op, ook al zijn we nu dan getrouwd. Als het niet goed gaat, weet mijn Lief dat vaak voor ik. Hij vraagt dan of hij naar huis moet komen, neemt mij in zijn armen, vertelt stomme dingen of trekt gekke bekken. Als er iemand is die mij weer kan doen lachen is hij het wel.

En ik ben verplicht om nog een tweede te noemen ook: Luna, mijn vrolijke border collie. Als ik Luna zie, kan ik niet anders dan gelukkig zijn.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Nergens voor! De enige die mij ’s nachts mag wakker maken is Luna. En zij is ook echt de enige!

10156002_10205279861905123_7664990779542886482_n

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Wie ik nu ben en het feit dat ik daar tevreden mee ben.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Hoe moeilijk alles ook is en hoe zeer alles ook tegen zit: blijven ademen! Er zal altijd een oplossing uit de bus komen, hoe donker het er ook uit ziet. Volg je hart, blijf jezelf trouw en blijf ademen.

Om de quote nog eens aan te halen: Everything will be alright in the end. If it’s not alright, it’s not the end!

4 Replies to “Project Positief Tag”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.