Via het blog van Sas kan je meedoen aan het project ‘Pluk het geluk’. Ik vond het wel een leuk idee om mee te doen, de opdrachten zijn er om meer stil te staan bij de leuke dingen die je al hebt. Er zijn vijf opdrachten waarvan de eerste bestaat uit de geluksvragenlijst.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is

Ik denk dat het ultieme geluk is dat je je dromen kan waarmaken, doen waar je je goed bij voelt, plezier hebben bij alles wat je aanpakt.

Ik moet ook denken aan een zonnige dag aan een meer tussen de bomen in een ligstoel. Een goed boek in mijn handen, een lekker wijntje naast mij op een tafeltje. De honden die spelen of liggen te luieren en mijn Lief naast mij. En aan helemaal niets hoeven te denken.

Als laatste mogen we geloof ik niet vergeten dat geluk in kleine dingen zit. Daar geniet ik dus dubbel van!

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?

Er zijn twee dingen waar ik in mijn vrije tijd het allerliefste mee bezig ben: bloggen en lezen. Onder lezen mag je boeken verstaan, onder bloggen mag je ook blogs lezen verstaan.

Schrijven is echt mijn levensadem geworden. Ik vind het moeilijk om ermee te stoppen en soms zou ik het liefst een hele dag verder doen. De schrijfsels van andere mensen lezen, die ook met hart en ziel geschreven hebben, vind ik dan ook weer zalig. Wanneer de passie uit de woorden stroomt en een verhaal voor je ogen tot leven komt. Geweldig!

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?

De dag dat ik mijn huidige man leerde kennen. Ik kan niet blijven herhalen hoe gelukkig ik daar nu mee ben. Het was echt een ommekeer in mijn leven. Hij heeft mij uitgedaagd om op een positieve manier naar mezelf te kijken, om meer uit mezelf te halen. Hij is eigenlijk de eerste persoon die zo duidelijk geloofde in mij en daar nooit mee is gestopt.

Zelfs nu daagt hij mij uit tot meer. Zijn vraag onlangs was of ik niet professioneler met het schrijven aan de slag wil. Kijk, dat hoor ik dan graag.

Wat is jouw ultieme geluksmotto?

0ae96cf02c5704795fc510e2ed01cdaf

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?

Durf om dingen te doen waar ik zin in heb, waar ik in geloof. De durf om mijn dromen waar te maken en er helemaal voor te gaan.

Ik denk trouwens dat ik daar stilaan wel toe gekomen ben: dat moment om verder te gaan met waar ik naar streef.

Als je 1 ding kon kiezen: hoop, geloof of liefde, welke zou het dan zijn en waarom?

Ik zou kiezen voor liefde. De andere twee vloeien daar bijna automatisch uit voort. Ik kan me geen leven voorstellen zonder liefde!

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?

Ga op zoek naar dat wat jou gelukkig maakt en doe dat. Het is iets wat een vriendin me heeft meegegeven, iets waar ik enorm veel aan heb gehad. Er is zoveel in een leven dat je wilt doen, omwille van verschillende redenen. Maar kies nooit om iets te doen dat je aanzien of respect zou opleveren. Kies iets dat je zelf graag doet. Dan pas kan je een sterretje worden in het leven van een ander.

5 Replies to “State of Mind | geluksvragenlijst”

  1. Wat leuk dat je mee doet en wat een mooie invulling!
    Mooi plaatje met happy quote en mooi dat je man zo’n positieve verandering voor je is geweest<3

    PS: EN nog gefeliciteerd met je domeintje 😀
    Veel (blog)plezier ervan!

  2. Wat leuk om jouw invulling van de vragen te lezen. ‘Schrijven is echt mijn levensadem geworden’, wat heb je dat mooi verwoord! Fijn dat het zo’n positieve verandering in je leven is geweest toen jij je man leerde kennen. Prachtig motto!
    Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #5My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.