Een voor een passeren er beelden op mijn scherm wanneer ik door mijn eigen tijdslijn op facebook scroll. Getriggert door de gedachte dat ik nu toch veel meer met beelden werk, klik ik op het jaartal 2008. Het resultaat is vrij grappig. Niet alleen meer beelden zijn nu een constante, maar ook langere en doordachte statussen. In 2008 – het jaar dat ik tot de facebookclub ging behoren – typte ik korte zinnen waarin ik vertelde wat ik aan het doen was. Nu deel ik artikels, blogs, foto’s en schrijf daarbij ook af en toe nog eens een status van meer dan 140 tekens waarin ik iets vertel… Of dat is toch de indruk die ik vandaag krijg.

Wanneer ik begin met het lezen van blogs valt mij op dat de meeste blogvriendjes tegenwoordig in hun teksten afbeeldingen gebruiken. Leuk om te lezen is dat wel, zeker met de moderne technologie van tablets. Ik tik mijn webadres in en wil inloggen wanneer ik besef dat ik in mijn bloggen hopeloos ben achter gebleven. Op mijn blog is geen enkel prentje te bekennen op het kleine balkje na waar mijn instagramfoto’s te zien zijn.

Beelden zijn altijd een moeilijkheid geweest bij mij. Schrijven is mijn favoriete ding, en het is heerlijk om met woorden een nieuwe wereld te creëren. Wanneer ik lees, zie ik ook de beelden voor mijn ogen afspelen. Het helpt me om mij te verplaatsen in andere gevoelens, ideeën en werelden. Blijkbaar zet zich dat over in mijn teksten. Eigenlijk hou ik niet van prentjes bij teksten, maar als ik heel eerlijk ben dan is een plaatje op zijn tijd wel leuk.

Zal ik dan maar plaatjes beginnen gebruiken?

2 Replies to “Plaatjes”

  1. Sinds ik (weer) een nieuwe lay-out heb, gebruik ik steeds een plaatje bovenaan. Ik vind dat het er op die manier professioneler (niet dat dat een vereiste is!) en aangenamer uitziet.
    Het schijnt inderdaad dat veel mensen graag plaatjes hebben. Voor mij hoeft dat eigenlijk niet, maar het kan natuurlijk nooit kwaad

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.