Wat een weekend heb ik achter de rug! Het zat propvol met leuke en soms verplichte dingen, maar ik heb toch echt wel schitterende momenten gehad. Vrijdag begonnen we met een snackavond, maar op zaterdagochtend begon het allemaal toch wel vooruit te gaan. Even een plogje van de afgelopen twee dagen!

PhotoGrid_1421658469863

Zaterdagmorgen werden we door onze wekker vrij vroeg uit ons bed gejaagd. Er stond heel wat op het programma. Een beetje slaperig kwam ik naar beneden en werd meteen begroet door een stralende zon! Heerlijk opstaan!

IMG_20150117_080520

Wanneer er een lange dag op de planning staat, dan moet een mens toch echt een goed ontbijt nemen. Ik ben aan de havermout gegaan en zaterdagochtend probeerde ik eens pap te maken met hazelnotenmelk. Over mijn havermoutperikelen volgt later nog een blogje!

IMG_20150117_081820

We sprongen in onze kleren na een douche en snelden, beladen met vlaggen en rolsystemen, naar ’t SOK alwaar we werden verwacht om de zaal klaar te zetten voor de receptie die ’s avonds zou doorgaan. Het resultaat mocht er eerlijk gezegd wel zijn:

IMG_20150117_104956

Ik hoef niet meer te vertellen dat ik en mijn Lief politiek geëngageerd zijn na deze foto zeker? De kleur vertelt ook genoeg… Het is vooral mijn Lief die deel uitmaakt van een lokale afdeling, daar in het bestuur zit en veel werk achter de schermen verricht. Op dagen zoals zaterdag ben ik ongelofelijk trots op hem. Met veel moeite gooit hij zich achter iets waar hij in geloofd. En neen, het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar het is zijn manier om iets voor de samenleving te betekenen.

Rond de middag konden we onze innerlijke mens versterken met hutsepot. Mijn Lief nam vlees, ik een vegetarische burger.

IMG_20150117_130815

Ik ben eigenlijk een theemens, maar een koffietje kan er ook altijd in. Zeker onder het kijken naar een serie (we starten met Penny Dreadful via Netflix) en met een koekje erbij. Heerlijk relaxen tussendoor!

IMG_20150117_140314

Onze twee hondenkinderen zouden ons niet zo vaak zien dit weekend. En omdat we nog een uurtje of twee hadden voor we ons moesten verkleden en op post verschijnen, besloten we om hen eens uit te laten. Luna heeft dan altijd van die geweldige manieren om op wandel te gaan. Gewoon even gaan liggen, midden op de weg. Gelukkig is dit een asfaltweg tussen de velden en komen er niet veel auto’s voorbij (anders mocht ze trouwens niet los lopen ook hoor)!

IMG_20150117_145053

Na nog een paar huishoudelijke klusjes – die absoluut niet fotogeniek zijn – verplaatsten we ons terug naar de zaal waar de nieuwjaarsreceptie zou doorgaan. Terwijl ik samen met nog een aantal vrijwilligers de glaasjes wijn en fruitsap vulden, werden er handjes geschud en de gebruikelijke nieuwjaarskussen gegeven. Gelukkig ontsnapte ik daar grotendeels aan!

Op een receptie van een politieke partij horen natuurlijk ook de nodige speeches! Tot mijn verbazing luisterden de mensen heel aandachtig. Zou er iets in de politieke lucht hangen?

IMG_20150117_183246

Toen was het tijd om te drinken en te kletsen. En aan de bar werd natuurlijk ook gewerkt!

DSC_0723~2

Bijna vijf uur later was de zaal terug opgeruimd, geveegd en gedweild. De glazen waren afgewassen, mijn handen zaten vol rimpels, maar we konden afsluiten met een voldaan gevoel.

Hoezeer ik ook de gezonde toer opga, zo’n drukke avond is wel een beloning waard als je ongelofelijk veel honger hebt. Het hamburgerrestaurant op de Korenmarkt was de oplossing: veggieburgers met veel groentjes en een handgesneden frietje. Dat valt wel mee die ongezonde hap!

IMG_20150117_213823

Voor mij en mijn Lief was het nog lang geen tijd om naar huis te gaan. We zaten in een gesprek verwikkeld met de eigenaar en toen die uiteindelijk afsloot, zetten ik en mijn Lief het gezellig verder in ons ‘stamcafé’. Het waren intense gesprekken, diepzinnige conversaties en een paar glazen waarmee we de nacht ingingen.

IMG_20150117_222836

De volgende ochtend rinkelde de wekker ons alweer vroeg ons bed uit, maar we legden hem het zwijgen op, draaiden ons nog eens om en genoten van elkaars aanwezigheid. Het zijn dingen die moeten kunnen op een zondagochtend. Rond een uur of negen zaten we toch alweer aan het ontbijt. Deze keer geen havermout. Ik had zin in yoghurt, brood en chocopasta…

IMG_20150118_085444

Dit jaar staat er een verhuis op het programma. We werken momenteel hard om de koop rond te krijgen. Het wordt een heel ander deel van de stad waar we gaan wonen en dus pikten we de nieuwjaarsreceptie van die buurt even mee. Het regende en sneeuwde tegelijk toen we daar aankwamen. Gelukkig was er binnen muziek, warmte en heerlijke witte wijn.

IMG_20150118_111029

Onze weg vervolgde zich daarna richting Leuven alwaar het PFI Belgium – ik maak deel uit van het nieuwe team – zijn eerst Grand Café organiseerde en daarmee een officiële kick-off gaf voor het organiseren van allerlei activiteiten op vlak van paganisme in het hele land.

IMG_20150118_144641

We zaten toch wel met een aantal mannen en vrouwen rond tafel. Er werd heerlijk gekletst over allerlei onderwerpen. Tussendoor namen ik en Lief nog een kleine hap (kaaskroketten, veel keus had ik niet als vegetariër). Er waren een aantal bekende gezichten, gemeenschappelijke kennissen en ook nieuwe mensen die het initiatief een warm hart toe dragen. Hopelijk mag 2015 echt een mooi nieuw begin zijn voor de PFI, we werken er alvast hard aan!

Thuis wachtten er nog wasjes op mij, de gebruikelijke dingen om klaar te staan voor een volgende dag werken moesten nog gedaan worden en we namen nog een kommetje vol vitamientjes tot ons. Een grote kom uiensoep en wat kaas kon ons wel bekoren die avond. Een lichte maaltijd na de minder gezonde eetgewoonten van dit weekend.

IMG_20150118_193229

Ik kon mijn weekend eindelijk afsluiten door in een nieuw boek te beginnen. Wie een beetje volgt op instagram en goodreads weet dat ik mijn doel voor januari op leesvlak zeker zal halen. Ik ben blij dat ik deze dingen specifiek op de lijst heb gezet, want ik merk dat social media sneller achterwege blijven en mijn boeken sneller gelezen worden op vrije momenten. Iets waar ik heel blij mee ben!

IMG_20150118_191737

Met dit rustmomentje sloot ik een rijkgevuld weekend af.

Als laatste vond ik het leuk om mijn look van dit weekend eens met jullie te delen:

DSC_0732~2

Make this blue Monday a red liptick day!

11 Replies to “Persoonlijk | weekendplogje”

  1. Nou, je hebt niet stil gezeten zeg. Komt natuurlijk door al die havermout, energie voor tien!
    Leuk dat je man zijn idealen nastreeft. En jij doet ook lekker waar je achter staat, daar hou ik van.

    1. Voor het havermoutblogje ben ik nog veel aan het uitproberen 😀 Dat zal dus nog even op zich laten wachten.
      Op dat politiek engagement ben ik wel trots, omdat het een manier is om een bijdrage te leveren aan een systeem dat je frustreert. Je kan de wereld misschien niet veranderen, maar je kan dan zo wel iets inbrengen. Het is alvast beter dan zeuren over alles en dan nooit daden stellen 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.