Op een mooie eerste januari besloot ik dat ik zou stoppen met goede voornemens. Voornemens voert een mens toch nooit uit. Ik zou het nieuwe jaar ingaan, zoals ik andere dagen begon: zonder hoge verwachtingen, maar met een open blik en veel nieuwsgierigheid. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad om plannen te maken… Gisteren keer ik al eens terug op het oude jaar, vandaag blik ik vooruit op het nieuwe jaar met een aantal thema’s waar ik wat aan wil gaan doen.

Werken aan jezelf

IMG_20141217_175410~2

In 2014 maakte ik een start door het besluit om terug in therapie te gaan en het jaar af te sluiten met een cursus mindfulness. Het is een start, niet het einde en ik ben dan ook van plan om in 2015 mijn persoonlijke ontwikkeling zeker niet stop te zetten. Ik heb heel wat handvatten gekregen waar ik verder mee aan de slag ga in 2015.

Concreet:

 • Meditatie inlassen, minstens een keer per week een moment nemen om ‘te zijn’;
 • Communicatie, op een andere manier gaan communiceren. Geweldloos, opkomend voor mezelf, zonder daarbij de behoeften van de ander te negeren;
 • Lief zijn voor mezelf en de wereld. Ik leg mezelf hoge eisen op en daar is niets mis mee, maar ik moet zachter en liever met mezelf omgaan als ik aan mijn eigen eisen niet kan voldoen. Het zijn in de meeste gevallen trouwens toch veel te hoge en onmogelijke eisen;
 • Tijd nemen voor mijzelf en mijn man, omdat zorgen voor anderen maar kan als je goed zorgt voor jezelf!

Bloggen en schrijven

IMG_20141204_175225

In 2014 heb ik het bloggen terug ontdekt. Ik kreeg er weer plezier in en schreef uiteindelijk minstens een blogpost per dag, soms zelfs meerdere als de inspiratie groot was. Hier wil ik in 2015 gewoon mee door gaan. Ik vind het leuk om stukjes te schrijven, jullie commentaren te lezen en ben trots op waar mijn blog nu staat. Ik heb maar een paar volgers, maar ik heb me nog nooit zo goed gevoeld bij wat ik schrijf!

Concreet:

 • Dankzij de laptop die binnenkort geleverd wordt, wil ik er eens werk van maken om te gaan bloggen via een eigen domein;
 • Mijzelf verder ontwikkelen in het werken met html en de verschillende apps die bij de software van wordpress passen;
 • Lekker verder gaan op hetzelfde tempo, met dezelfde kwaliteit en op mijn eigen manier!

Spiritueel

IMG_20141220_225545

De zoektocht naar een nieuwe coven in 2014 bracht mij een rijkdom die ik niet had verwacht. Ik mag jaarfeesten vieren in een geweldige groep mensen, leer elke keer weer nieuwe geweldige mensen kennen en krijg les van twee geweldige heksen. Meer kan ik niet verwachten. Of toch?

 • De maan iets meer aandacht geven door verder te gaan met mijn maandagboek;
 • Zoveel mogelijk aanwezig zijn bij jaarfeesten en lessen;
 • Ten volle genieten van alles wat op mijn pad komt;
 • De mogelijkheid om boomwandelingen mee te pikken benutten;
 • En niet te vergeten: die lieve heks die bij mij in de buurt woont en die ik leerde kennen op het einde van het jaar meer ontmoeten!

Professioneel

IMG_20141210_102431

Er komen een heleboel veranderingen aan op mijn werk. Nieuwe taken in mijn takenpakket, de mogelijkheid om een vast contract te bemachtigen. Genoeg kansen en mogelijkheden om mezelf verder te ontplooien. Ik wil graag op een andere manier in mijn werk staan, omdat ik soms de motivatie mis die ik nodig heb om mijn taken optimaal uit te voeren.

 • Actieplan opmaken om mijn taken op een goede manier uit te voeren met alle veranderen die eraan komen;
 • Slagen voor het examen om zo mijn vast contract te bemachtigen;
 • De goede relatie met mijn collega’s behouden.

Persoonlijk

IMG_20141213_081921

Er zijn een aantal plannen op persoonlijk vlak die ik wil realiseren in 2015. Aan sommige ben ik al begonnen, aan andere moet nog begonnen worden.

 • Opnieuw gaan trainen met Luna. Deze hond heeft echt een activiteit nodig, dus zou ik graag terug met haar gehoorzaamheidstraining gaan volgen. De trainer die wij kennen en waar ik heen wil gaan, kan die dame wel een uitdaging bezorgen;
 • Ons eigen huisje. Ik vermeldde het al in mijn jaaroverzicht van 2014 dat we op het einde van het jaar een huisje hadden gevonden dat ons volledig aanstond. Hopelijk kunnen we het dit jaar verbouwen en aanpassen aan onze eisen zodat we kunnen verhuizen en er onze eigen thuis van maken;
 • Zin in lezen! Vaak zijn social media zo verleidelijk, terwijl ik eigenlijk veel liever mijn tijd zou steken in het lezen van boeken. Iets om in het achterhoofd te houden als mijn facebookaccount weer naar me lonkt;
 • Creativiteit: op mijn vrije dagen lijk ik mijn haaknaald telkens terug tegen te komen, maar in het weekend en op werkdagen vergeet ik ze al weer gauw. Graag zou ik wat meer tijd daarvoor maken. Al is dit een wens en minder een plan waar ik iets mee moet.

En hebben jullie al een lijstje met plannen of goede voornemens klaar?

8 Replies to “PERSOONLIJK | Plannen voor het nieuwe jaar”

 1. Dat bloggen op een eigen domein stond ook al heel lang op mijn lijstje. En ik voel me nu een beetje dom omdat ik er zo lang mee heb gewacht, want het stelde echt niets voor, die overstap, haha. Maar ja, voor sommige dingen heb je een zetje nodig.
  Jouw plannen klinken goed. Ik volg het een en ander graag via je blog!

 2. Over de laatste twee punten: kun je lezen voordat je naar bed gaat misschien? In plaats van FB checken… (waar toch niets op te zien is nu zoveel mensen een Facebookvrije maand gaan houden 😉 )
  En haken is misschien ook iets wat je kan doen tijdens het kletsen met anderen in huis, of series kijken oid? Ik heb net weer een borduurproject afgerond en dat heb ik ook steeds gedaan tijdens wachten, series kijken, en kletsen met mensen thuis. Ik wil snel weer een nieuw borduurproject beginnen!

  En succes met verhuizen en ik hoop dat je een vast contract krijgt 🙂

 3. Mijn voornemen is om mijn tijd wat nuttiger te besteden. Zoals jij ook zegt: niet luisteren als facebook lonkt (of nog erger: candy crush en consoorten). En schrijven – dat wil ik ook meer aandacht geven. En mijn blog. Misschien kom ik in 2015 ook éindelijk eens toe aan dat eigen domein!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.