Begin januari besloot ik om mijn goede voornemens een heel stuk concreter te maken door mijn doelen in hapklare brokken onder te verdelen. Er zijn twaalf maanden in een jaar, dus twaalf stukjes om de voornemens te realiseren! Op het einde van de eerste maand is het tijd voor een evaluatie!

Werken aan jezelf

Een meditatie per week: de eerste weken ging het werkelijk goed. Op zondag ging ik steevast in meditatiehouding zitten. Ik zette mijn klok of legde een cd’tje met een gesproken meditatie op. Uiteindelijk begon ik het gewoon weer te vergeten. Of ik had iets beters te doen. Er was altijd wel een excuus. Toch blijf ik moedig en neem ik dit voornemen ook mee naar de volgende maand. Het moet me toch een keertje lukken?

plaatje via Pinterest
plaatje via Pinterest

Mindfulness Bell: de bel werd naar behoren geïnstalleerd zodra de post met mijn doelen klaar was. De eerste dagen was het alvast een succes. Ik volgde niet altijd de exacte instructies voor de ademfocus, maar het hielp wel mijn bewustzijn te vergroten. Uiteindelijk slaagde ik er in om minimaal vijf keer op een dag de ademfocus, zoals ik ze geleerd had, uit te voeren. Jammer genoeg begon de app een paar fouten te vertonen na een week. Een paar keer de bel veranderen, bracht geen soelaas. Uiteindelijk heb ik hem af gezet en nu ben ik dus op zoek naar een andere app die een beetje hetzelfde kan. Ondertussen ben ik er wel geslaagd om drie maal per dag een ademfocus te blijven inlassen: even ademruimte, toch fijn!

Activiteit met mijn man: In deze hebben we mijn verjaardag aangegrepen om eens een activiteit te plannen voor ons tweetjes. Op 23 januari zijn we samen naar de sauna geweest waar we samen een dagje hebben doorgebracht. Daarnaast hebben we ook een snackavond per week waarbij we samen wat gaan eten en onze wandelingen met de honden in de ochtend. Kleine momentjes samen zijn, zijn ook mooie dingen!

Een keer per week me-time voorzien: Wat bleek dat een huzarenstukje met al die andere doelen en dingen die erbij kwamen. Ik ben me-time dan ook een stukje ruimer gaan zien dan ik oorspronkelijk deed. Onder me-time vallen alle activiteiten die ik voor mezelf doe en waar ik extra energie van krijg. Lezen, Tai Chi, Mindfulness (om een beetje ‘eerlijk’ te zijn heb ik één meditatie niet meegeteld), boomwandelingen, een avondje met de coven, een serie kijken, maar ook bloggen of een ander stuk schrijven kon daaronder vallen. Op die manier paste ik de haalbaarheid van mijn doel een beetje aan. Op het einde van deze maand mag ik met trots zeggen dat ik daar in geslaagd ben. Lees een beetje verder en je ziet hoeveel boeken ik gelezen heb. Als je mijn instagram hebt gevolgd zullen de me-time-foto’s je ook wel opgevallen zijn!

IMG_20150126_212804

Bloggen en schrijven

Het bleef eerst een beetje aanslepen. Ik wist niet goed of ik nou via een webhosting of via wordpress een eigen domein zou aanmaken. Daarna moest ik zoeken waar ik mijn vorige webhosting had geplaatst – daar was ik namelijk zeer tevreden over. Maar uiteindelijk logde ik maandag 12 januari in bij de webhosting en bestelde mijn eigen domein. Zodra de betaling verwerkt was, kon het aanpassen beginnen. Achter de schermen is er altijd wel wat werk te verrichten voor je zo’n domein helemaal klaar voor publicatie hebt.

blog

De rest van het verhaal hebben jullie kunnen volgen. Op mijn verjaardag voerde ik de verhuizing volledig door en knalde er meteen in via een winactie. Doe jij al mee?

Spiritueel

Elke tweede dinsdag van de maand organiseert een coven van Greencraft in Beselare een boomwandeling. Naar gewoonte verzamelden we 13 januari dus rond een kampvuur op de afgesproken plaats. Deze keer had ik Luna meegenomen, omdat ik ook wat meer tijd aan haar wil besteden en op die manier had ik twee vliegen in een klap. Een fijne wandeling, ook al was het dan nat en koud!

Persoonlijk

Contract opnemen met de trainer voor Luna: de zondag voor mijn doelen voor januari online kwamen, had ik contract opgenomen met Bruno van Doggytalk. Hij heeft Wolf vorig jaar begeleid en ook Luna nam er al eens lessen. Nu mocht Luna nog eens langs komen voor een privéles voor ze terug in een groep werd geworpen.

Zondag 11 januari kwam Bruno langs bij ons om eens te bekijken wat Luna nog wist en welke vorderingen ze had gemaakt. Na deze training besloten we dat Luna terug aan de groepslessen kon beginnen en wel een niveau hoger dan waar ze deze zomer het laatst training had gevolgd. Zondag 25 januari volgde Luna haar eerste training. De komende zondagen blijven we dit gewoon lekker verder doen!

Drie boeken lezen:

PhotoGrid_1422366350378

De volgende boeken heb ik deze maand gelezen:

 • Robert Jordan – Rad des Tijds deel 6: Heer van Chaos
 • Karin Slaughter – Zoenoffer
 • Patrick Süskind – Het Parfum
 • Juliet Marillier – Drager van het Vossenmasker (deel 2 Saga van de Eilanden van het Licht)
 • Juliet Marillier – Het Zwaard van Fortrui (deel 2 Kronieken van Bridei), nog niet uit

Voor dit doel ben ik dus meer dan geslaagd! Het is ook fijn om dit te combineren met de perioden me-time.

De doelen van de afgelopen maand zijn dus behoorlijk geslaagd. De twee doelen ‘werken aan jezelf’ die ik deze maand niet volledig heb afgewerkt, neem ik mee naar volgende maand. Ik vind het tenslotte wel belangrijke zaken en daar wil ik verder aan werken.

Lees mijn doelen voor 2015 hier en de doelen voor januari hier. Meer over leven naar je doelen vind je hier.

9 Replies to “Persoonlijk | januaridoelen – de resultaten”

 1. Mooi om al je doelen te lezen en wat fijn dat je meer me-time hebt gecreëerd en fijne momenten samen met je man hebt gehad! Heerlijk zoveel boeken lezen. Vaker mediteren staan al lang op mijn planning, maar ik heb nog niet echt genoeg rust in mij om dat te doen. Hoewel het juist zou helpen om meer rust te creëren, lekker tegenstrijdig!
  Xaviera onlangs geplaatst…This was my january 2015!My Profile

 2. Wat een heerlijk (voldaan) overzicht…
  Bevalt je eigen domein?
  Ik zit er ook aan te denken om hem over te zetten. Maar ben er nog niet helemaal over uit…

  Als je Zoenoffer leuk vond… Kan ik je zeker aanraden om de andere boeken van haar ook te lezen. Ik ben er aan verslaafd geraakt. Ze schrijft heel goed en Karin behoord nu tot mijn favo schrijfsters.
  Deborah onlangs geplaatst…Uit de oude doos, Clooney vs ClownyMy Profile

  1. Een mindfulness bell is een app op je telefoon die je kan instellen zodat hij om de zoveel tijd (zelf in te stellen) belt. De bedoeling is dan dat je een korte adempauze inlast (iets wat in de mindfulness min of meer de kern van de zaak is).

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.