Het jaar 2014 was voor mij en mijn Lief echt een geweldig jaar waar we veel nieuwe dingen hebben gedaan en grote stappen hebben genomen. Voor we zo meteen vertrekken naar mijn schoonouders om daar het nieuwe jaar in te zetten, wil ik toch even stilstaan bij dit speciale jaar vol verrassingen.

Januari – Afsluiten van hoofdstukken

januari

In januari werden twee hoofdstukken afgesloten. Het eerste was een hoofdstuk dat heel belangrijk was voor mijn Lief. In The Steeple in Waregem ging het laatste Zwarte Feestje door. Daar was mijn Lief in de Gotic Scène binnen gestapt, had er zijn eerste fuiven meegemaakt en tevens de beste jaren uit zijn jeugd, zoals hij zelf zegt.

Ik kreeg het minder fijne nieuws dat de coven waar ik mijn opleiding volgde niet meer verder zou gaan en langzaam zou gaan afbouwen. Het was tijd voor mij om op zoek te gaan naar een nieuwe groep heksen om me bij aan te sluiten. Ik liet er geen gras over groeien en maakte meteen een aantal afspraken met groepen die nog plaatsen vrij hadden.

Februari – De eerste stappen

februari

In november van 2013 vroeg mijn Lief mij ten huwelijk. Nadat ik volmondig ‘ja’ had geantwoord, waren we verloofd. We hadden reeds in december dat jaar onze trouwdatum vast gelegd. In februari begonnen de echte voorbereidingen. Trouwkleed kiezen, ringen kiezen, afspraken maken met de kapster, muziek verzorgen. Daarnaast begon voor mijn Lief ook de run naar de verkiezingen. Het was het eerste jaar dat hij actief zou meehelpen aan de campagne – hij stond wel niet op de lijsten, omdat het over nationale en Europese politiek ging. De drukste tijden van het jaar kondigden zich aan.

Maart – Kansen en ontmoetingen

maart

Gedurende februari en maart kreeg ik op mijn werk de kans om een aantal opleidingen te volgen die mij uiteindelijk meer knowhow zouden verschaffen over mijn werk. Zo volgde ik een opleiding rond overheidsopdrachten en leerde ik de basis van Access. Ook in de opdrachten die ik kreeg, lagen steeds meer kansen. Mijn functie – die eigenlijk een soort van uitgevonden was – kreeg steeds meer body.

Maart was ook de maand van de ontmoetingen. Ik leerde een aantal heel lieve mensen kennen op de facebookgroep waar ik ondertussen deel uitmaakte van het beheer, maar mocht hen ook ontmoeten ‘in het echt’. Daar heb ik een aantal dierbare vriendschappen aan over gehouden. Ook ‘oude’ vrienden kregen een ‘nieuw’ plaatsje in mijn leven.

In 2014 zijn er heel wat dingen gebeurd op vlak van vriendschappen. Maart is zo’n knooppunt waarbij veel problemen eindelijk werden opgelost en uitgepraat zodat ik weer met oude vrienden op goede voet stond. Daarnaast vond ik eindelijk mijn plekje in een nieuwe coven waar ik tot op de dag vandaag nog steeds vertoef. Ook daar mag ik mij gelukkig prijzen met geweldige mensen. In deze mooie maand werd het zaadje gepland van de mooie banden met schitterende mensen die mij nu omringen.

April – tijd voor actie

april

Hoe mooi maart ook was met al zijn ontmoetingen en kansen, er hing een donkere wolk boven. Ik werd nogmaals geconfronteerd met mijn eigen grenzen en de moeilijkheid die ik had met het verleden. Het was tijd om alles eens ten gronde aan te pakken. Perioden met ongelukkige, zwarte gevoelens bleven zich aan mij opdringen en ik had geen idee hoe ik ze moest tegen gaan of terug uit de put komen. In april nam ik dan eindelijk de stap om terug in therapie te gaan om alles wat ik hiervoor niet verwerkt had af te sluiten.

Voor mij was dit een van de moeilijkste dingen die ik in 2014 heb gedaan. Ik had namelijk al twee maal onder begeleiding een aantal zaken aangepakt. De eerste maal tijdens mijn schoolperiode heb ik een zware en intense begeleiding gehad, maar deze moest worden afgebroken door mijn afstuderen. De tweede maal werd niet aangepakt wat moest worden aangepakt, omdat naar alle waarschijnlijkheid mijn hulpvraag niet correct werd geformuleerd of begrepen. Ik vroeg mezelf af of ik dan altijd zou moeten terug vallen op psychologen en nooit eens mijn eigen leven in de hand zou kunnen houden. Maar in deze therapie leerde ik de belangrijkste les die een mens maar kan leren: je hebt je leven niet in de hand, je kan enkel leren hoe je met tegenslagen omgaat…

Mei – transformatie

mei

Woelige maand mei. Ze begon met het magisch festival en eindigde met de Greencraft Convention. Een maand waarin ik een transformatie onderging die niemand had kunnen verwachten. Wat de oorzaak was? De geweldige gesprekken die ik met vele mensen heb gehad, de uitspraken van dierbaren waar ik razend om werd, de confrontaties met mezelf en de simpele vraag: wat wil je nu echt?

Wat ik wil, is schrijven en gelukkig zijn. De liefde die mijn man en ik voor elkaar voelen beleven. Het leven leven en niet mezelf laten leven. De wereld met open armen ontvangen. Beleven en ervaren. Verbonden zijn.

Het was een besef dat insloeg als een bom en ik ben nog steeds niet klaar met het opruimen van de brokstukken. Soms is het vechten tegen patronen, veelal is het luisteren naar mezelf en liefdevol met mijn eigen grote eisen omgaan. De bom was gevallen, de bal lag in mijn handen. Mei is een maand van transformatie en verandering. Op een geweldige manier!

Juni – Bezinning

juniIn juni krijg ik mijn eerste inwijding in de Reiki. Dat is voor mij eigenlijk een start van een maand vol bezinning. In mei werd ik geconfronteerd met mijn wensen, mijn diepste verlangens en mijn ziel. Er vond een transformatie plaats, maar daarna moest ik alles laten bezinken.

In juni realiseerde ik me dat schrijven mijn levensadem is en besloot ik om mijn blog terug nieuw leven in te blazen. ‘Tales of two darksome witches’ ontstond, waarmee ik de zin om te schrijven en vooral te bloggen nieuw leven in blies. Helemaal terug in het blogleven was ik nog niet, maar de eerste stappen waren gezet.

Ondertussen kwam onze trouwdatum steeds dichterbij en daarmee werden de voorbereidingen en het regelen intensiever. Uiteraard steeg ook de spanning voor onze grote dag!

Juli – Rust

juli

 

 

In juli hebben we vakantie. Het is een tijd om te rusten, energie op te doen en ons voor te bereiden op de grote dag. Stilaan wordt alles concreter: ik ga mijn bruidkapsel en make-up uitproberen, we maken stilaan vorderingen in de dansles, met de fotograaf worden de belangrijkste afspraken gemaakt.

In juli is mijn psycholoog ook zeer tevreden over mijn vorderingen. We spreken af dat we elkaar eind augustus terug zien en dan even een evaluatie maken. Ik merk dat hij mij stilaan aan het loslaten is. Tijd om op eigen benen te staan, want de vorderingen die ik de laatste maanden gemaakt heb, daar is hij zeer over te spreken.

Ik spreek over mijn angst: nu gaat het goed, omdat ik een positieve vibe zit. We kijken uit naar onze grote dag, de meeste relaties met onze vrienden lopen goed en de zon die schijnt, geven mij een goed gevoel. Maar wat als de melancholie mij terug inhaalt? Wat als dat donkere dier van mijn verleden terug als een schaduw over mij valt? Wat zal ik dan doen? We bespreken het en zullen er in de laatste sessies zeker op terug komen. Want ik wil geen therapie afsluiten zonder de mogelijkheid dat dit de laatste keer is. Voorlopig heb ik nog de schrik dat ik binnen het jaar terug zal moeten vallen op hulp.

Augustus – spiritueel, een nieuwe start

augustusAugustus staat echt in het teken van de spirituele ontwikkeling en alle veranderingen die er zich op dat vlak kunnen voltrekken. Het is een drukke maand op heksenvlak. Begin augustus wordt het eerste jaarfeest in de tempel van mijn nieuwe coven gevierd. Ze waren – toen ik bij hen op gesprek kwam – net met een groepje beginnende heksen van start gegaan. Nu komt stilaan het moment dichterbij waarop inwijdingen naderen en we de jaarfeesten als coven zullen kunnen vieren. Ik heb de eer om deel uit te maken van een eerstegraadsinwijding, een rol te vervullen tijdens de Summer Circle, we maken kennis met de heksen die binnenkort in ons midden zullen opgenomen worden en werk aan de voorbereidingen van een meeting die in september zal doorgaan. Doordat er zoveel te doen is, kan ik elke week verder gaan op de energie die me tijdens de rituelen bevangt. Ik zweef door augustus en voor ik het weet is het september…

September – trouwerij en Ierland

septemberOp 19 september 2014 nemen ik en mijn Lief een grote stap: we stappen in het huwelijksbootje. Het wordt een prachtige dag! Het weer zit mee, het wel zo’n 25 graden en de zon is de hele dag van de partij. Alle mensen die we er graag bij hadden gehad zijn gekomen. Ons feest is een succes. Wanneer we ’s nachts rond zessen ons bed in duikelen zijn we moe maar tevreden. We hadden het niet beter kunnen doen.

Op vrijdag trouwen we, op zondag stappen we in het vliegtuig om te vertrekken naar Ierland. Het is een droom die werkelijkheid wordt. De bestemming voor onze huwelijksreis kiezen was niet zo moeilijk, deze plannen wel. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om twee nachten door te brengen in Dublin en daarna door te reizen. Waarheen, dat zien we daar wel. Een week was een beetje kort om het reizen in Ierland goed te doen. We kunnen op elke plaats maar een dag blijven, terwijl er zoveel te zien is. De Ieren raden ons de mooiste plekjes aan. We zien Newgrange en Knowth, wandelen op Hill of Tara, zien de meren van Glendalough, bezoeken Wicklow en Dublin, genieten van elkaar in de wonderbaarlijke natuur van Ierland. Het is teveel om op te noemen.

September is het hoogtepunt van 2014!

Oktober – herdenken en opnieuw starten

oktoberBegin oktober hebben we de eer om deel te nemen aan het startschot van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Honderd jaar geleden werd het front getrokken doorheen België en Frankrijk. In West-Vlaanderen gingen de gevechten er hard aan toe, terwijl er geen centimeter grond gewonnen werd. Het zit in ons bloed, in onze geschiedenis. Ik ken heel wat West-Vlamingen die trots zijn op dit verleden. Toen wij dus deel mochten uitmaken van Lichtfront was dit een unieke ervaring. Vele Vlamingen hebben alles gevolgd op televisie. Wij waren erbij en bekeken achteraf de beelden van de reportage. Het maakte iets los…

oktober 2

Oktober was ook de maand van opnieuw starten. Samen met een vriendin begon ik met lessen Tai Chi. Daarnaast besloot ik om mijzelf een cadeau te doen en ging de cursus Mindfulness opnieuw volgen. Twee beslissingen die een enorme invloed zouden hebben op mijn leven en de manier waarop ik in het leven stond.

Oktober was ook de maand waarin de VeganChallenge plaats, vond en ik mijn eetpatronen kritisch begon te bekijken… In hoeverre dit een verdere invloed op mij zal hebben, daar ben ik nog steeds niet uit.

November – het verleden afsluiten

novemberEen pathworking tijdens een intense Samhainviering brengt iets teweeg dat ik nooit had verwacht: het is tijd om mijn verleden achter mij te laten en vooruit te kijken. De beslissing die ik nam door met mijn Lief te trouwen – hoofdstukken afsluiten, aan een nieuw leven samen beginnen – dringt nu tot in het diepste van mijn ziel door.

‘Give up the past’, is de boodschap die ik krijg van mijn yogithee de dag erna. Geen spreuk kon meer zeggen wat ik tijdens mijn pathworking had ervaren. Tijd om afscheid te nemen van het verleden, en dat is exact wat ik in november bewerkstellig.

December – verder met de toekomst

decemberDe toekomst ligt voor ons. In de laatste maand van het jaar nemen we een besluit dat meteen de trend zet voor 2015. We hebben een huis gevonden dat we willen kopen, dat we onze thuis willen maken. We zetten een aantal dingen in gang waar we – zodra de feestdagen en het verlof voorbij zijn – verder mee gaan. In 2015 hopen we een nieuwe thuis voor onszelf te maken. Eentje waar we onze kinderen zullen opvoeden, waar we oud kunnen worden samen, waar we alvast een start maken voor de toekomst. Ons verhaal is nog niet klaar, de toekomst heeft nog vanalles voor ons in petto. Maar van 2014 kunnen we alvast zeggen dat we er het beste van gemaakt hebben.

Ik kijk tevreden terug op een vruchtbaar en vreugdevol jaar waarin ik mijn relatie met mijn Lief bekrachtigde, nieuwe en oude vrienden in mijn leven mocht binnenlaten, mijzelf beter leerde kennen met al mijn gebreken en mogelijkheden, een pad effende om het beste uit mezelf te halen en een start maakte om de rest van mijn toekomst uit te tekenen.

Geniet van de laatste dag van het jaar, eentje waar jullie hopelijk even tevreden op kunnen terug kijken als ik!

5 Replies to “PERSOONLIJK | 2014 uitzwaaien”

  1. Mooie samenvatting. Ik volg jou ook nog niet zo heel erg lang denk ik.
    Gelukkig Nieuwjaar Saar, ik hoop dat jullie een droomhuis zullen vinden. Als je er binnen stapt, dan voel je dat direct.

  2. Super mooi om te lezen. Ik zag het bericht gisteren al staan, maar na de 100 (overdreven) terugblikken wou ik die van jou er niet even tussendoor frommelen. Ik had al zo’n vermoeden dat het een heel mooi verhaal zou zijn en inderdaad, dat is het ook. Wat heb jij een mooie groei mee mogen maken dit jaar. Fantastisch om te lezen. Ik voel je bijna sterker en rustiger worden gedurende dit jaaroverzicht. Prachtig om te lezen. Ik wens je voor 2015 toe dat het zich op deze manier voortzet, want ik denk dat er dan hele mooie dingen op je pad gaan komen. Heel veel liefs.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.