In de afgelopen week is er een volledig jaar afgerond en zijn we aan een volledig nieuw jaar begonnen. Het was een week waarin ik terugblikte en mijn dankbaarheidsdagboek behoorlijk gevuld werd met alle mooie momenten die gepasseerd zijn. Ik hoop dat jullie een fijne jaarwisseling achter de rug hebben. 

Ik zit lekker in mijn bed te schrijven deze morgen, want de zetel is ingenomen en ik heb geen zin om aan mijn bureau te gaan zitten. Zodra ik mijn ogen opende, had ik zin om dit blogje te gaan schrijven. Januari is alweer drie dagen oud en ik heb ook nog wel wat doelen op te stellen. Maar voor ik weer verder ga met vooruit kijken, toch nog eens een blik terug naar de week die achter ons ligt!

Highlights

Knopen doorhakken | Door het schrijven van mijn nabeschouwingen op 2015 in mijn dagboek, begon ik tegen een aantal dingen aan te botsen die al langer in mijn onderbewustzijn lagen opgeslagen, maar waar ik me niet echt bewust van was en dus ook niets mee deed. Het ging deels over vriendschappen die in de koelkast lijken te liggen, maar grotendeels over mijn engagementen. Ik doe behoorlijk veel vrijwilligerswerk en stilaan begint het te voelen alsof ik zelf nog weinig grip heb op de dingen die ik doe. Voor mij werd het dus tijd om daar eens duidelijkheid in te scheppen zodat ik afgebakend kon krijgen wat ik wel en niet doe. Toen eenmaal een aantal berichten verstuurd waren en knopen doorgehakt werden, voelde het alsof er een last van mijn schouders viel!

Cadeautjes geven | We hadden afgesproken dat we geen cadeautjes voor elkaar zouden kopen. We hadden ook beloofd dat we er een rustige oudejaarsavond van zouden maken. Het laatste is gelukt, het eerste niet. Op Twitter en Instagram had ik de dagen ervoor met Sytse over de Crosley-platenspeler gesproken. Al een tijdje wilde mijn man graag een platenspeler hebben. Dat was vrij duidelijk omdat hij met platen naar huis kwam, terwijl we helemaal geen platenspeler hebben. Dus toen ik hoorde van Sytse dat de Crosley – die er overigens heel cool uitziet – ook nog eens vrij goed werkt voor zijn prijs, besloot ik op woensdag om hem nog snel te bestellen. Ik mag niet klagen over de service van Bol.com of haar partners. De dag erop werd er rond tweeën aan de deur gebeld en snelde mijn man – die ik er net over had ingelicht – naar de deur. De Crosley werd uitgepakt, enthousiast goedgekeurd en heeft de hele avond voor een sfeer met net dat ietsje meer gezorgd!

cadeautje crosley

Van oud naar nieuw | Voorgaande jaren hebben we oud en nieuw gevierd met vrienden, maar deze keer hadden we een rustige avond voorzien. Mijn man had geen verlof. Hij had gewerkt tot kwart voor één ’s middags en we waren eigenlijk wel blij met onze kalme avond. We namen gezellig een aperitiefje, aten een voorgerechtje en keken televisie terwijl we genoten van onze kaasplank. Wolf werd getroost tijdens het vuurwerk en ik begon aan een nieuw boek in dit nieuwe jaar. Lekker gezellig!

Zusjesdag | na drie maanden Kreta was mijn jongste zus voor Kerst en Nieuw weer in het land. Met ons drie besloten we om van de gelegenheid gebruik te maken om een zusjesdag te organiseren. De datum was al vrij snel afgesproken, maar we wisten niet meteen wat ze zouden gaan doen. Op nieuwjaarsdag, terwijl we bij mijn ouders waren, werden snel wat afspraken gemaakt en zo belandden we op twee januari in Gent. Er werd geshopt, we gingen samen sushi eten met tempura ijs achterna, dwaalden wat rond op de kerstmarkt, genoten van de sfeer in de winkels, konden wat heerlijke retrospulletjes bewonderen en sloten af met een heerlijke smoothie. Toen ik in de auto naar huis reed, was dat met een zeer voldaan gevoel. We moeten dit zeker nog een keertje overdoen!

zusjesdag - sushi

Lichtpuntjes

♥ de maan ♥ bloggen ♥ creatief bezig zijn ♥ artjounals ♥ warme douche ♥ aperitiefjes ♥ macaroni ♥ gezellig doen met collega’s ♥ samen naar het nieuws kijken ♥ fietsen terwijl de vogels fluiten ♥ mooie momenten om terug te kijken ♥ schrijven ♥ heerlijk lezen ♥ Luikse salade ♥ lange en korte gesprekken met mijn man ♥ blogjes bijlezen ♥ Tequila Sunrise ♥ thee ♥ vakantie ♥ nabeschouwing 2015 schrijven, er waren zoveel mooie dingen ♥ iemand verrassen ♥ online gesprekken ♥ likes op facebook voor mijn blog ♥ wandelen met Luna ♥ koekjes ♥ me productief voelen ♥ mooie film kijken ♥ in bed duiken ♥ spullen voor ons huis kopen ♥ aan een nieuw boek beginnen ♥ gezelligheid ♥ plaatjes luisteren ♥ jullie reacties ♥ op bezoek bij mijn oma ♥ mijn zusjes ♥ inspiratie geven ♥ mediteren ♥ mooie boeken ♥ mijn warme jas ♥ plaatjes mogen lenen van papa ♥ open momenten ♥ nieuwjaar vieren met vrienden ♥ pitta ♥ lachen en gek doen met mijn Lief ♥

lichtpuntjes luikse salade

lichtpuntjes artjournal

lichtpuntjes wandeling luna

Music Maestro

6 Replies to “Van oud naar nieuw en zusjesdag”

  1. Wat is je layout mooi trouwens! Ik kijk altijd via blogloving op mijn mobiel naar je blog en daar zie je dat niet. Ik weet dus ook niet of je deze layout al maanden hebt, maar het is de eerste keer dat ik hem zie haha.
    Wat een leuk idee van die zussendag! Het klinkt heel gezellig 🙂

    1. Ik heb de lay-out aangepast een paar weken geleden, dus heel lang heb je hem niet gemist. Bedankt voor het compliment!
      Ja, zussendag is echt leuk en het was zeker gezellig!

  2. Héél mooi die platenspeler… Juist jammer dat het lang uit de langspeelplaten nogal kort is – vooral met een glaasje op! (Tussen haakjes: ik ben niet dlonken!) – Schol meid, op het nieuwe jaar! <3

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.