Op 21 maart vindt de lente-equinox plaats, het moment waarop dag en nacht even lang zijn waarna we officieel de lente ingaan. Onder heksen is deze dag ook beter gekend als Ostara.

ostara begin van de lente

Ostara is niet meer de belofte van iets wat zal komen, maar het effectief uitvoeren van de belofte. Het is een tijd van zaaien, van aan nieuwe dingen beginnen en nieuwe plannen ten uitvoering brengen. Het lijkt wel toeval te zijn dat we exact de dag ervoor de sleutel van ons eigen huis in handen krijgen zodat we op 21 maart effectief aan ons nieuwe project kunnen beginnen samen. Is er een betere tijd om aan zo’n mooi project te beginnen samen?

Naast dit nieuwe project is er deze week op persoonlijk vlak ook een nieuwe start geweest. Ik schreef twee blogjes daarover: een over de kracht van kwetsbaarheid en een over het eindigen van het gevecht. Het is tijd voor mij om te leren leven met mijzelf, om mijzelf helemaal te aanvaarden zoals ik ben en aan de buitenwereld toe te geven dat ik niet perfect ben. Met al mijn fouten ben ik eigenlijk pas echt een mens, een heel mooi mens, als ik mijzelf helemaal durf te tonen.

Ik wist op voorhand dat het pad dat ik koos niet het meest eenvoudige pad was. Regelmatig ben ik ongelofelijk diep geweest, niet enkel tijdens mijn burn-out, maar ook daarna. Toen ik eenmaal besloten had om de lessen die het leven mij biedt te aanvaarden, wist ik zelf niet dat die lessen mij ook mee zouden nemen naar de dalen van het leven. Maar confrontaties hebben nu eenmaal dat gevolg en als je eenmaal voor dit pad gekozen hebt, dan moet je ook alles onder ogen durven zien. Zelfs de zwaarste momenten, de moeilijkste punten in je leven.

De beloning is echter altijd groot. Het gevoel van overwinning, dat je je eigen problemen aan kan, dat je jezelf kan managen zal je onverwachts overvallen. Dat gevoel is elk dal meer dan waard. Je ontdekt stilaan namelijk je eigen waarde en leert jezelf steeds meer waarderen.

Het is een tijd voor een nieuw begin. Ik sloot het vorige hoofdstuk niet helemaal soepel af, maar ik ben nu klaar voor een nieuw hoofdstuk. Nieuwsgierigheid naar wat het leven mij zal brengen overheerst. Ik ben klaar voor de lente!

7 Replies to “Ostara, het feest van de lente”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.