Met de heerlijke zonnige dagen die ondertussen niet meer op twee handen te tellen zijn, is een leuke zomeroutfit voor Amélie meer dan gewenst. Sinds ik de beslissing maakte om groener te gaan leven, nemen we dit idee mee in de aankoop van Amélies kleren.

Onze eerste reflex was om zoveel mogelijk kleren tweedehands aan te schaffen. Toch is het ook leuk om iets ‘nieuw’ in de kast te hangen. JmvMini bood ons daar een geweldig antwoord op!

JmvMini

Judith Veldkamp studeerde drie jaar geleden af als coupeuse in maatkleding. Ze startte een eigen bedrijf dat galajurken en trouwjurken maakt.

Haar neefje, dat in 2016 geboren werd en waar ze elke week op past, zette haar aan het denken. Ze merkte op dat kleine kinderen vaak strakke en niet-makkelijk zittende kledij aan hebben. Ook worden onze spruiten door grote winkelketens al gauw in de klassieke rollenpatronen geduwd. Jongens krijgen kleren met piraten en meisjes zien er meteen uit als prinsesjes.

Dat gecombineerd met haar bezorgdheid over de massa aan overtollige kledij op de wereldbol, leverde het idee voor JmvMini. Met JmvMini maakt Judith comfortabele kinderkleding uit gerecycleerd katoen. Oude shirts van volwassenen krijgen zo een nieuwe bestemming en worden vrolijke jurkjes en shirts voor kinderen.

De outfit van Amélie

Dat Amélie van comfortabel houdt, hoef ik niet uit te leggen. Het is een actieve meid die graag met water en zand speelt. Het liefst is ze op ontdekkingstocht in de tuin of de speeltuin.

Haar nieuwe jurkje van JmvMini is dan ook een hit! Lekker spelen in het zand of rondkruipen in de tuin is geen enkel probleem. Ze zette er zelfs haar eerste stapjes mee!

JmvMini outfit

JmvMini Amélie

Bij het jurkje hoort een prachtige haarband die Judith ook zelf gebreid heeft. Deze is niet gemaakt uit gerecycleerd katoen, maar wel even eerlijk geproduceerd als de kleding zelf.

JmvMini haarband

En om de kleertjes schoon te houden, hoort er een persoonlijk slabbetje bij met de eerste letter van haar naam. Ik vind het slabbetje zelf ook al geweldig om te zien. Mag het ook gewoon niet vuil worden?

JmvMini slabbetje

JmvMini slabbetje

Lekker spelen in nieuwe kleren

In haar nieuwe kleren kan Amélie lekker spelen. Ze wordt niet belemmerd door strakke jurkjes of broeken, shirtjes die omhoog kruipen en ze zijn dus ook niet onnodig warm. Spelen in het zand, boeken uit de kast halen, … het kan allemaal!

spelen in het zand
Lekker spelen in de zandbak!
spelen in het zand
Met het zonnetje op mijn bolletje…
boekje lezen
Het liefste lees ik de boeken van mijn mama!
lekker schommelen
Schommelen in de schommelstoel is een ongekend avontuur.
kiekeboe spelen
Ik speel niet alleen graag kiekeboe. Het liefste roep ik er heel luid “koekoek” bij.

Wat vinden jullie van de nieuwe outfit van Amélie?

 

Deze producten werden ter beschikking gesteld door JmvMini. Lees voor meer informatie de disclaimer.

2 Replies to “OOTD: eerlijke zomeroutfit voor Amélie”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.