Nooit had ik gedacht dat een reactie zo’n draaikolk aan gevoelens teweeg zou maken. Ik was niet kwaad op de persoon die reageerde, maar heel veel andere emoties raasden wel door mijn lijf. Mijn eerste reactie was om alles te negeren. Ik haal gewoon dat artikel offline, besloot ik.

Kwetsbaar bloggen

Wie blogt weet heel goed dat je je, ondanks alle mogelijke voorzorgsmaatregelen, behoorlijk kwetsbaar opstelt. Je zet een stukje van jezelf te kijken. Al blog je niet over persoonlijke zaken, kritiek kan zomaar jouw kant opkomen.

Ik besloot dan nog eens om te bloggen over persoonlijke zaken. Niet alleen over mijn dagelijkse leven of de dingen die ik meemaak. Ik blog over zaken die mij nauw aan het hart liggen, over hoe ik naar dingen kijk en er mij voel. Hoewel ik niet zo vaak de concrete situaties beschrijf, om de mensen die erbij betrokken waren te beschermen, weten mensen die mij kennen vast wel waar ik het over heb.

thee drinken
Photo by Thought Catalog on Unsplash

Dat maakt mij nog kwetsbaarder. Daar heb ik al vaak bij stil gestaan. Soms heb ik zelfs geëxperimenteerd met een andere manier van bloggen. Ik bleef echter altijd terug komen naar kwetsbaar bloggen. Dat ligt mij het best en ik heb geen zin om mijn ware gevoelens weg te steken.

Moeilijk onderwerp

Natuurlijk blijf ik er mij van bewust dat iedereen kan meelezen. Bepaalde dingen deel ik daarom helemaal niet.

Toch besloot ik deze week om te schrijven over een beladen onderwerp. Een onderwerp dat me heel nauw aan het hart ligt. Mijn overtuiging dat moeders elkaar moeten steunen dreef me ertoe om dat artikel toch te schrijven.

borstvoeding

Ik had zelf ook bezwaren. Want hoe zou ik overkomen? Zat er geen ondertoon van superioriteit in mijn artikel? Het laatste wat ik wilde was iemand kwetsen. Tenslotte is dit iets wat heel moeilijk bespreekbaar is. Waar veel mama’s liever over zwijgen.

Ik wilde het toch proberen. Dus drukte ik gisteren toch op ‘publiceren’ en wachtte met een bang hartje af.

Niet perfect

De eerste reactie die ik binnen kreeg, was echter niet zo positief. Ik klonk wel belerend. Ik wees wel met het vingertje. En ik gaf de betrokken persoon een schuldgevoel. Alles wat ik niet had willen doen.

Voorlopig is dit de enige negatieve reactie die ik ooit kreeg. Andere reacties op mijn artikel waren positiever. Ik geloof dus stilaan dat het niet alleen mijn manier van schrijven is, maar ook de manier van lezen. Iedereen leest namelijk andere nuances en nadrukken.

volle aandacht ardennen

Ik wou mensen een hart onder de riem steken, niet veroordelen. Steun was wat ik wilde bieden, geen belerend of wijzend vingertje. Maar een beladen onderwerp als dit, vraagt erom om toch verkeerd gelezen te worden. Ik heb het geprobeerd. Ik heb me er toch aan gewaagd. Dat het anders is uitgedraaid toont alleen maar dat ook ik niet perfect ben.

Mijn schrijfwerk is niet perfect en ik ook niet.  Maar het artikel bleef dus wel gewoon online. Omdat één minder gewenste reactie geen reden is om mijn imperfecties weg te steken.

2 Replies to “Ook ik ben niet perfect”

  1. Je bent wie je bent, en niemand is perfect! Blog is een goed middel om een dikkere huid te kweken, ook voor later, maar dat hebben wij al besproken met elkaar 😉

    Top lieverd, dat je het gewoon aan hebt gedurfd en ga vooral zo door!

    Ik wens jou een heel fijn weekend toe, vanmiddag komt Luca weer en mag ik weer een nachtje oppassen 😉 De imperfecte oma zit er klaar voor 😀

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Schaapjes bij de NoorderplassenMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.