Op 20 maart was het twee jaar geleden dat wij ons eigen huis kochten en aan de verbouwingen begonnen. Op 25 juli wonen wij hier alweer twee jaar. Het huis dat wij kochten was een renovatiewoning en we wisten op voorhand dat dit een lange-termijn-project zou worden. We hebben veel kunnen doen op de vier maanden tijd voor we in ons huis trokken, maar een aantal dingen moesten we ook op de lange baan schuiven.

“Aan een huis is er altijd werk,” hoor ik wel eens zeggen. Dat klopt. Wanneer je denkt aan het ene te kunnen beginnen dan kondigt zich alweer iets anders aan dat aan vervanging toe is. Er is dus nog een hele lijst met dingen die we willen doen. Deze ‘wishlist’ deel ik vandaag met jullie!

♥ Een waterbestendige badkamer: dit klinkt vast heel grappig, want wie voorgaande posts over onze verbouwingen heeft gelezen, weet dat we de badkamer eigenlijk al gerenoveerd hadden. Alleen blijkt onze keuze van betegeling in de douche niet zo schitterend geweest te zijn. De tegel is veel te poreus en geeft water door, waardoor we dus met een natte muur in de babykamer zitten. We willen de douche dus graag opnieuw betegelen en deze keer zijn we daarvoor naar een speciaalzaak geweest. De tegels zijn alvast aangekocht. Nu nog de realisatie. Een ding staat vast: het wordt een heel andere stijl dan we eerst hadden. To be continued!

♥ Een mooi gastentoilet: het gastentoilet in onze woning leek op het eerste zicht nog bruikbaar toen we het huis kochten. Tijdens de verbouwingen kwamen we echter tot de vaststelling dat er een lek zat waardoor we het helemaal moesten vernieuwen. Tweede nadeel aan het gastentoilet: de ruimte was veel te klein om op een comfortabele manier een ‘modern’ toilet te installeren. Eind vorig jaar schakelden we een loodgieter in die met een paar kleine ingrepen een nieuw toilet installeerde. We kunnen daar dus gebruik maken van het toilet, maar de ruimte ziet er op dit moment echt niet uit. We hebben nog niet echt een idee wat we precies willen realiseren, maar Pinterest biedt alvast een aantal mooie opties aan!

gastentoilet

♥ De trap schilderen en een nieuw papiertje in de gang: toen de loodgieter eind vorig jaar het nieuwe toilet installeerde, besloot mijn schoonvader om de trap volledig af te schuren. Onze trap is donkerbruin, maar ik wilde hem graag in een lichter kleur. Tot op vandaag staat de trap nog steeds klaar om geschilderd te worden. Alleen hebben we nog steeds niet beslist welke kleur het gaat worden. Dat is ook afhankelijk van de kleur van het behang natuurlijk. Ook daar zijn we nog niet uit. Dringend tijd om eens bij onze interieurwinkel binnen te springen om de kleuren te kiezen!

trap en gang

♥ Nieuwe ramen op beide bovenverdiepingen: op de benedenverdieping hebben we overal nieuwe ramen gestoken met dubbel glas. Voor de bovenverdiepingen was het budget echter te klein en dus hebben we daar nog overal ramen met enkel glas. Op de zolder hebben we zelfs geen dakramen meer en dat is echt niet fijn qua lichtinval. Voor de ramen in de slaapkamers en het bureau zijn we nog op zoek naar een installateur en op basis daarvan willen we het merk van de ramen kiezen. Voor de zolder kennen we echter al een goede dakwerker en weten we ook dat we een voorkeur hebben voor VELUX. Zij zijn echt marktleider op vlak van dakramen en bieden kwalitatieve producten aan. Daarnaast heb ik een zwak voor hun keuze aan zonnewering, wat ook heel handig zal zijn op onze zolder!

ramen bovenverdieping

♥ Een vaste trap naar de zolder: over die zolder schrijf ik zo meteen nog meer, maar belangrijk voor ons is dat er een vaste trap komt naar de zolder. Momenteel hebben we een valluik waar een plooibare trap inzit, maar we willen de zolder volledig gaan gebruiken op termijn. Daarvoor hebben we dus een vaste trap nodig zodat de zolder beter toegankelijk is. Op dit moment zit het valluik – en dus ook het trapgat – op een vervelende plaats. Dat betekent dat we niet alleen nieuwe trap moeten steken, maar ook het trapgat op een andere plaats moeten steken. Een gegeven waardoor we onze wens op iets langere termijn realiseerbaar zien.

vaste trap zolder

♥ Een nieuwe functie voor de zolder: onze zolder beslaat de volledige oppervlakte van ons huis. Ook al hebben we daar dus een schuin dak, toch is dit een vrij grote ruimte die momenteel enkel als opslagplaats wordt gebruikt. Altijd handig, een extra grote ruimte om je rommel kwijt te kunnen. Toch hebben wij een heel ander doel voor ogen met onze zolder: een ruime hobbyruimte en speelplek voor de kinderen. Ik heb altijd gedroomd van een plaats waar ik mijn creatieve ei kwijt kan, en zo’n plaats wens ik ook mijn kinderen toe. Van mij mag die zolder dus best wat minder ‘opslagplek’ worden! Vandaar dat ik dus zeker extra grote dakramen wil: voor extra veel lichtinval!

zolder

♥ Tuinhuisje: momenteel staat al ons tuinmateriaal in onze garage. Op zich is dat niet zo erg, aangezien onze auto niet in de garage past, als het niet zo was dat daardoor onze garage propvol staat (ook de diepvries, koelkast, wasmachine, droogkast, voorraadrekken, etc. staan in onze garage). Een tuinhuisje in onze tuin is dus een item dat op onze wishlist staat.

♥ Carport: de auto past niet in de garage, maar we hebben wel een andere oplossing in gedachten, nl. een carport. Hoewel het niet helemaal hetzelfde is als een garage, biedt een carport toch een bescherming aan je wagen tegen de weersomstandigheden.

♥ Herinrichting voortuin en tuin: als we dan toch over een carport bezig zijn, kan ik er maar meteen aan toevoegen dat we de inrichting van onze voortuin en onze tuin helemaal anders willen. Carport in de voortuin, mooie bloemperken aanleggen in de voortuin, misschien een boom. En in de tuin willen we een nieuw terras, de grond moet op bepaalde plekken opnieuw effen getrokken worden, het gras opnieuw gezaaid en dan ook nog een volledige nieuwe aanplanting. Jawel, ook voor de tuin hebben we nog grootse plannen!

heraanleg tuin

♥ Veranda, please? Last, but not least. Mijn Lief en ik hebben er al een paar keer een discussie over gehad, maar ergens heb ik nu ook wel zin om de veranda aan de wishlist toe te voegen. Een veranda met een aantrekkelijke leeshoek, waar de kindjes kunnen spelen, maar wij ook gezellig kunnen vertoeven. Het is een vaag idee en we zijn nog niet helemaal zeker dat we het zullen realiseren. Toch is het ook iets om lekker over weg te dromen. En ook dat hoort thuis op een wishlist!

Wat hebben jullie nog op je wishlist staan voor je huis?

samenwerking

8 Replies to “Onze (t)huis-wishlist”

 1. We zijn zo blij met ons afgewerkt huisje dat we hebben kunnen kopen, maar toch willen we het één en ander doen veranderen voor we verhuizen:
  – laminaat leggen in de living en keuken
  – 2e oprit aanleggen
  – wat ook wil zeggen, de voortuin onder handen nemen
  – kinderkamers schilderen of behangen

  En ooit… de wc beneden aanpakken (tegels weg) en de badkamer boven, maar dat zal nog niet voor direct zijn… ooit 🙂
  Flavie onlangs geplaatst…Uitgelezen… #thrillersMy Profile

  1. Wij waren zo blij met ons te verbouwen huisje. Het is veel werk, klopt, maar wat hebben we er een echte thuis van kunnen maken. Natuurlijk heeft iedereen daar zijn voorkeuren voor hè.
   Al denk ik dat als jullie er wonen de goesting wel zal komen om nog meer te veranderen. Maar begin maar met die eerste vier puntjes 😉 Veel succes en geluk in jullie nieuwe huis!

 2. Bureau afwerken, garage afwerken, zolder afwerken. Mettertijd nieuwe badkamer en keuken. Het gastentoilet vernieuwen. Waarschijnlijk ooit nog de muur tussen de hal en living versteken. Nieuwe (stevigere) trap naar de kelder. Meer stopcontacten leggen 😂 dit jaar eerst rolluiken boven…

  1. Aan een huis is er altijd werk 😀 Ik herinner me nog dat jullie een ‘instapklaar’ huis hadden gekocht. Instapklaar was het zeker, maar je wilt dan toch nog altijd dingen veranderen hè. Gelukkig is er genoeg tijd om alles te realiseren wat je wilt. En daarna kan je opnieuw beginnen, hihi.

  1. Daar hadden we inderdaad ook al aan gedacht: ofwel het terras groot genoeg maken, ofwel een plaatsje voorzien in het gras. Maar een zwembadje zal onze kleine meid zeker kunnen waarderen 😀

 3. Wat een mooie lijst van dingen die jullie nog willen aanpakken. Zo hebben wij ook een lange lijst, maar wonen hier ook pas 7 maanden. Over 2 weken is eindelijk de tuin aan de beurt. Kan echt niet wachten. Telkens pakken we weer iets aan om het zo meer ‘ons’ te maken. Een vaste trap naar zolder lijkt me ook ideaal, die hebben wij wel. Alleen is deze niet geheel goed gezet en daardoor erg smal qua draai als je eraf loopt. Succes met alle klusjes, ik neem aan dat we before & after hier gaan zien op je blog? 🙂

  1. Er komen zeker nog blogjes over wat we allemaal hebben gedaan. Maar voor nu zal het toch eerst even schade herstellen zijn. En we gaan daarna zien wat het volgende projectje wordt 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.