Een paar maanden geleden schreef ik over onze (t)huis wishlist. Met ons renovatiehuis hebben we namelijk nog heel wat plannen en deze deelde ik met jullie. Een wishlist is natuurlijk wel leuk, maar nog leuker is het om de plannen ook te realiseren. Vandaag geef ik jullie even een update!

De waterbestendige badkamer

We hadden onze badkamer gerenoveerd en zouden daar de komende jaren geen kosten meer aan maken. Of dat dachten we. Het bleek dat de tegels die we in de badkamer hadden geïnstalleerd niet zo waterdicht waren als we dachten. De tegel gaf water door i.p.v. het tegen te houden. Daardoor zaten we met waterschade in de babykamer. In mei waren we al tegels gaan halen in een speciaalzaak en die zijn ondertussen geïnstalleerd. Onze douche heeft een heel andere stijl gekregen dan hiervoor, maar we zijn tevreden.

Badkamer

Upgrade van de kelder

Tussen Kerst en Nieuwjaar kreeg mijn Lief het gekke idee om eens iets aan de kelder te doen. Die was heel bloot, je zag overal gewoon het beton. Op zich is dat geen probleem voor ons, maar natuurlijk neem je al dat betonstof steeds mee naar boven. Mijn Lief vond het dus een goed idee om eens alles te schilderen, dat maakt het al een stuk lichter in de kelder. Ook werd er een vloertje gelegd zodat het makkelijker proper te houden was. Ik vind het alvast een pak aangenamer om naar te kijken.

Kelder

De trap en het papiertje in de gang

Het kriebelt ongelofelijk om dit aan te pakken. Elke keer als ik mensen in mijn huis moet ontvangen, kijk ik naar de gang en voel ik me een beetje gelaten. Wie binnen komt bij ons ziet natuurlijk eerst de hal met zijn kale muren en afgeschuurde trap. Onze living is zo goed als afgewerkt en is dus lekker gezellig, maar die eerste indruk is vast geen hele goede.

Hal beneden

Hal boven

Daarom wil ik graag in de loop van dit jaar de gang aanpakken. De eerste stap is dat de interieurspecialist even langs komt bij ons thuis om een paar tips te geven wat betreft de inrichting. We willen namelijk een heel andere richting uit dan we in gedachten hadden toen we hier kwamen wonen. We waren al begonnen met het afschuren van de trap, dus alles is klaar om eraan te beginnen.

Nieuwe ramen…

Ons plan was om de ramen met maar een paar tegelijk te vervangen. Misschien eerst de slaapkamerramen, of enkel deze aan de voorkant. Maar toen kwam er een promotie op ons pad, bleek onze spaarrekening wel mee te willen en voor we het wisten hadden we een offerte getekend. Op 21 november kwam men onze ramen opmeten en kregen we ook de eerste voorschotfactuur. Dat maakt het allemaal echt wel heel concreet. De grootste update in mijn (t)huis-wishlist is dus dat we begin februari overal waar dat nog niet gebeurd was, nieuwe ramen laten steken. Vandaar dat ik niet meteen aan mijn projectje met de hal wil beginnen. Laat eerst die nieuwe ramen maar komen. Ik kijk ernaar uit om dit echt van mijn lijstje af te strepen!

Welke wilde plannen hebben jullie nog voor jullie huis?

6 Replies to “Onze (t)huis wishlist | update #1”

  1. Super leuk om dit te lezen! Pfhoe, wij hebben een hoop plannen waarvan er dit jaar een aantal gaan gebeuren. Zo willen we in de keuken nieuwe tegels, steenstrips op de wand in de woonkamer, wc opnieuw betegelen (vloer ligt al, zo blij mee!), ooit de badkamer verbouwen, voortuin renoveren.. Nieuwe kunststofkozijnen.. En zo kan ik denk ik nog wel even doorgaan haha. Altijd leuk he zo bezig zijn in je eigen huis 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.