In het voorjaar werden onze ramen geplaatst. Dat was een groot werk dat we al van ons lijstje konden schrappen. Daarna begonnen we na te denken wat de volgende klus van het lijstje zou worden. Al snel hadden we bepaald dat de bekleding van de dakgoten wel prioriteit was. Door de brand vorig jaar was die bekleding weggesmolten en ondertussen wonen er al mussen in. Maar toen kwamen we er niet meer uit wat we verder nog zouden aanpakken.

Keuzes maken

Op onze lijst stonden nog een paar dingen die we dit jaar wel wilden doen. Zo wilde ik deze zomer graag ons terras opnieuw aanleggen. Dat ligt nu over de volledige breedte van het huis, maar is vrij smal zodat onze tuinmeubelen er niet oppassen. Nu staan ze dus in het gras. Aangezien de grond ook niet volledig effen ligt door de werken die we in de tuin gedaan hebben, is dit niet echt comfortabel zitten.

Mijn Lief had echter graag een extra regenput gestoken. De zomers worden steeds droger, terwijl de winters steeds natter zijn. Hij zag het als een voordeel om dat extra water op te vangen in een grote regenput, zodat we dit kunnen gebruiken tijdens de drogere periodes. Deze zomer hebben we namelijk een tijdje op stadswater gewerkt, omdat zowel de boorput als onze regenput leeg waren. Maar als je een regenput wil steken en die mogelijks onder je terras komt, dan begin je toch niet aan een nieuw terras?

Wat echter bij ons beiden tegen begon te steken, was dat de hal nog steeds kaal en ongezellig was. Het is niet fijn om in deze hal thuis te komen… Zeker niet als je hier al drie jaar op moet kijken.

hal

Zo besloten we vorige week om langs te gaan bij de schilderszaak waar we al ons behang hebben gekocht om eens te kijken hoe we de hal uiteindelijk opnieuw zouden inrichten.

Interieuradvies

Voor we ons nieuwe huis gingen behangen en schilderen, zijn we langs geweest bij een schilderszaak. In eerste instantie dacht ik dat het kiezen van behang en kleurtjes wel vlot zou gaan. Maar er was zoveel keuze dat ik er zelf niet uitraakte. Mijn Lief is nog veel minder een held in kiezen. Hij twijfelt en blijft twijfelen… Wij hebben toen interieuradvies gekregen van de zaak waar we alle materialen kochten. Een van de verkoopsters kwam eens langs bij ons thuis en we bekeken samen de mogelijkheden.

Omdat we zo tevreden waren van het resultaat besloten we om voor onze hal ook eens langs te gaan. In de winkel kozen we een paar papiertjes die we leuk vonden. Afgelopen zaterdag kwam de verkoopster dan bij ons thuis om deze samples te bekijken in de hal zelf.

Wat we hadden gekozen, bleek helemaal niet bij ons huis te passen. Zo begon de zoektocht naar een ideaal papiertje voor onze accentmuur. Mijn Lief en ik bleken een heel andere stijl te hebben. Waar ik graag retro zie met wat strakke patronen, hield hij meer van landelijk en klassiek. Dat maakte de keuze er natuurlijk niet makkelijker op. Wat ik graag zag, vond hij dan weer niets en omgekeerd. Maar we zijn er geraakt!

Welk papiertje gaat er op onze muur?

We zijn er geraakt in die zin dat we nu drie verschillende papiertjes hebben die we wel mooi vinden voor onze accentmuur.

hal accentmuur

Maar nu is het nog een kwestie van kiezen tussen deze drie! Dat blijkt niet zo eenvoudig als we hadden gedacht.

hal papier rood

Het rode behang vinden wij heel gezellig overkomen. We houden heel erg van aardekleuren. Jammer genoeg blijkt deze kleur niet zo goed te passen in onze hal, omdat het vrij donker uitkomt. De bedoeling was net om een licht geheel te creëren. We denken dat we deze optie dus laten vallen.

De witte versie vind ik dan weer te weinig karakter hebben. Als ik voor iets licht ga, moet het er wel leuk uitzien.

hal papier Van Gogh

In dit behang zijn de brieven van Van Gogh verwerkt. Dit is mijn favoriet, omdat het een totaal ander behang is dan je standaard ziet. Het heeft wel een wauw-effect volgens mij. In de slaapkamer van Amélie is het behang van de accentmuur ook een van zijn schilderijen.

Het bestaat in verschillende kleuren, maar het witte trekt me aan, omdat het meer op echt papier lijkt. Alsof er een heleboel brieven aan je muur hangen.

hal papier modern

Over dit behang was ik ook heel enthousiast toen ik het in de winkel zag hangen. Daar was het wel in het blauw, maar omdat dat kleur nergens in ons huis terug komt, lijkt de beige versie ons beter. Het is iets moderner en ik ben er nog steeds van overtuigd, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Van Gogh.

We hebben de komende dagen iets om over na te denken!

Welk behang zouden jullie kiezen?

4 Replies to “Onze (t)huis wishlist | tijd om de hal aan te pakken”

  1. Ik vind die brieven ook wel het mooiste hoor. En hetgeen een tikkeltje moderner zou moeten zijn, lijkt voor mij eerder ouderwets, maar goed, ik ken daar niet veel van, hihi 🙂 Maar ik zou voor die brieven gaan 🙂 Hier moet de hal ook dringend aangepakt worden, we wonen hier intussen al meer dan 11 jaar *bloos* Maar er zijn al heel wat andere werken gedaan intussen, de hal is wat blijven wachten 🙂

  2. Ik zou sauzen denk ik en dan wat leuke foto’s hangen, maar dat is smaak denk ik. Maar voor jullie hal zou ik de behang met rood nemen denk ik. Dat zal met de kleur van de trap wel staan…..

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.