Het is alweer van januari geleden dat ik een update schreef over ons huisje. We hebben nochtans niet helemaal stil gezeten de afgelopen maanden. In februari werden de laatste reeks ramen vervangen en kregen we een nieuwe garagepoort! We zijn alweer heel wat maanden later, maar ik laat toch graag het resultaat zien.

Nieuwe ramen

Begin dit jaar vertelde ik al dat we de offerte getekend hadden om nieuwe ramen te laten plaatsen. Toen we dit huis kochten, waren alle ramen nog in enkel glas. Dat is dan wel heel gezellig als het regent, maar niet echt ideaal voor het rendement van je energieverbruik.

Omdat er best wat ramen in ons huis zitten, en ons budget het op dat moment niet echt toestond, werden enkel de ramen beneden vervangen. De ramen boven zouden een nieuwe verflaag krijgen en nog een paar jaar blijven zitten. Die ‘paar’ jaar werden er twee, want toen we aan de schilderwerken begonnen, zagen we dat het hout van de ramen begon te verrotten. Bij sommige ramen was schilderen echt geen optie. Daarnaast hadden we vorig jaar in mei gewoon dikke pech. Een haag die onze voortuin en die van onze buren scheidde, brandde af en beschadigde daarbij niet alleen een oud raam boven, maar liet ook het glas van ons nieuwe raam beneden barsten. Genoeg redenen om sneller onze spaarcenten te investeren in nieuwe ramen!

In februari was het dan zo ver: onze nieuwe ramen werden geïnstalleerd. Ik had even schrik voor ons behang in de slaapkamers, maar die vrees was ongegrond. De afwerking is zeer goed gebeurd en liet alles wat er reeds was onbemoeid!

Voor de verandering:

Dit is hoe ons huisje er voor de nieuwe ramen uitzag. Een beetje een mikmak van twee verschillende stijlen en kleuren. Deels hadden we al de ‘houten’ uitstraling, deels hadden we nog de wit geschilderde ramen.

nieuw huis
Uitzicht aan de voorkant van de gevel
nieuw huis uitzicht
Raam in de slaapkamer
nieuw huis logeerkamer
ramen in een van de kamers vooraan

Na de veranderingen

Nu is ons huis volledig in dezelfde stijl en dat ziet een veel eigentijdser uit. We kozen ervoor om de garagepoort in dezelfde stijl te doen als de vuurdeur: met gezandstraald glas. Op de plaatsen waar we liever niet teveel inkijk hebben, kozen we ook voor deels gezandstraald glas, zoals bij het raam beneden en het grote raam boven (waar een streep gezandstraald zit).

ramen
De voorkant van onze gevel.
ramen
Dit oude raam raakte beschadigd door de brand, maar ziet er nu veel beter uit!
Ramen achterkant
Ramen langs de achterkant van het huis
raam slaapkamer
Het raam in onze slaapkamer bestaat nu uit twee delen. Veel handiger!
afwerking raam
De afwerking is super mooi gedaan. Je ziet helemaal niet dat hier nieuwe ramen zijn geïnstalleerd.

Op de eerste foto valt het vast op dat er iets niet klopt met onze dakgoot. Die heeft ook schade opgelopen tijdens de brand. De bekleding is eraf gevallen waardoor je nu het houtwerk ervan ziet. In de loop van het najaar zal deze ook dezelfde ‘eiken’ kleur krijgen als de ramen. De bestelling is alvast geplaatst.

Wat vinden jullie van onze nieuwe ramen?

5 Replies to “Onze (t)huis wishlist | nieuwe ramen”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.