Het gras is niet altijd groener aan de overkant, maar daar waar je het water geeft. Dat is de insteek van het project #PlukHetGeluk van Sas. Eerder vulde ik de geluksvragenlijst in en toonde ik mijn foto’s van geluk, vandaag kijk ik even naar de mensen rondom mij. Dat zijn er genoeg, maar wie maakt me nu echt gelukkig of heeft bij gedragen tot mijn geluk? Een paar woorden van dank, omdat je het verdient.

omdat je het verdient

Mijn ouders

Wat ben ik kwaad op jullie geweest in het verleden. Kwaad omdat de dingen niet gegaan zijn, zoals dat ‘hoort’. Kwaad toen ik jullie aandeel ontdekte in de situatie waar ik zo moeilijk mee kon omgaan.

De kwaadheid is weg en ik kan jullie enkel maar dankbaar zijn voor het fantastische werk dat jullie geleverd hebben ondanks de situatie. Dat het bij ons ‘anders’ was, is mij nooit ontgaan, toch probeerden jullie mijn leven zo ‘normaal’ mogelijk te maken. Ik heb kansen gekregen die jongeren in gelijkaardige situaties nooit gekregen zouden hebben. Jullie hebben je recht gehouden, wanneer alles wat jullie wilden doen opgeven was.

Die houding, dat uitgangspunt heb ik van jullie mee gekregen. Hoezeer alles ook tegen gaat, blijf altijd vechten en streven naar het beste. Voor minder gaan we niet.

Bedankt voor alle levenslessen, de levenslust, de vechtlust en vooral de goesting om beter te worden!

Mijn zussen

We hebben samen voor hete vuren gestaan, soms wilden we weg kruipen en de wereld vergeten. Maar hoe vaak zijn we samen op reis gegaan naar de wereld van Sisi? Hoe vaak waren we superhelden, bouwden we hoge luchtkastelen met Lego en droomden we samen weg in de wereld van Harry Potter?

We zijn al deze fantasieën ontgroeid en staan met beide voeten in de realiteit. Als ik nog eens goed kijk naar de geweldige vrouwen die jullie zijn geworden, die we samen zijn geworden, kan ik alleen maar trots zijn op deze drie sterke personen met een voorliefde voor rode schoenen.

Dat zal me nooit verbazen, die voorkeur voor de kleur rood: gewaagd, gedurfd, bad ass chicks, dat zijn we altijd geweest en dat zullen we altijd zijn, al lijkt dat voor de buitenwereld niet zo. Maar zij weten niet welke innerlijke oorlogen wij gewonnen hebben. Draag rood met trots, lieve zussen, dat hebben we verdiend!

Mijn Lief

De woorden die ik dagelijks tegen je wil zeggen, zijn niet voor het internet bestemd. Maar wanneer Ewan McGregor in de film Moulin Rouge zingt: “Love lifts us up where we belong”, dan kan ik enkel maar denken aan wat wij samen hebben bereikt. We dagen elkaar elke dag steeds meer uit, kunnen elkaars klankbord zijn en nemen geen blad voor onze mond.

Voor de buitenwereld lijkt het soms alsof we twee kibbelkippen zijn, of misschien zelfs dat we ruzie hebben, terwijl we elke keer weer elkaar gewoon over ‘the edge’ proberen halen. Wij weten namelijk dat er meer zit in de ander dan wat er nu uit komt. En de stilzwijgende steun die we elkaar geven, omdat elk de vrijheid en de ruimte krijgt om te doen waar ons hart ligt, dat is waarom jij en ik nog steeds wij zijn.

Na een zware werkdag, een intense vergadering of een prachtige viering ben jij nog altijd de enige persoon bij wie ik echt kan thuis komen.

Mijn vrienden en vriendinnen

Ik kan wel een aparte blogpost aan jullie wijden, want elke persoon heeft weer een andere rol in mijn leven gespeeld. De ene ken ik al sinds de middelbare school en heeft mijn moeilijkste momenten gekend, de ander leerde mij kennen in een zwarte periode, sommigen kennen mijn diepste zielenroerselen, een paar kunnen zich gruwelijk accuraat in mijn gedachten verplaatsen en sommigen hielpen mij gewoon praktisch om studie en werk te combineren, maar allen zijn mij dierbaar.

Lachen en huilen, rouw en vreugde, hebben we met elkaar gedeeld. En sommige dingen kan je gewoon niet samen doen zonder daarna elkaar als vrienden te zien.

Luna en Wolf

Wie had ooit gedacht dat twee zo’n harige wezens zo’n belangrijke rol in mijn leven konden spelen. Hoewel er met Wolf in het begin een paar strubbelingen waren, is hij nu een ondenkbaar onderdeel van mij leven geworden. Met zijn gekke manieren en vreemde voorkeuren brengt hij een lach op mijn gezicht. Misschien spelen ik en mijn Lief de grootste rol in zijn geluk, maar als je geluk naar anderen kan brengen dan kan je daar zelf ook alleen maar gelukkig van worden, toch?

Wat Luna betreft: heeft iemand ooit een hond zo gelukkig gezien? Hoe kan je in haar buurt zijn en je slecht voelen? Zelfs als ik mijn vreselijke pijn op de zetel lig, kan ze met haar vrolijke sprongen en sprekende ogen zo weer een sprankeltje vreugde in mij planten. Luna heeft mij de belangrijkste les geleerd die iemand ooit in zijn leven kan leren. Wat ben ik haar daar dankbaar voor!

omdat je het verdient luna

Mijn therapeuten, psychologen en andere begeleiders

Jullie zijn met velen en tegelijk met weinigen ook. Ik denk aan de dame die mij tijdens mijn studie intensief begeleidde, aan de vrouw die mij opving toen ik voor de eerste keer mijn ontslag kreeg, aan de twee begeleiders tijdens de twee trainingen van mindfulness, aan de man die mij leerde hoe je die vervelende, diepe, zwarte momenten van weemoed kan tegen gaan.

Waar ik het onvermogen had om mijzelf weer op het juiste pad te krijgen, omdat ik overmand was door emoties, gevoelens en verdronk in de situatie, namen zij mij bij de arm en toonden mij hoe ik de weg moest terug vinden. Ze gaven mij geen vis, maar leerden me vissen.

Ik ben hen dankbaar voor de mogelijkheden die ze in mijn zagen, de dingen die ze tegen mij hebben gezegd en omdat zij – op het moment dat ik mezelf haatte – toonden dat mensen echt wel van mij konden houden. Ze lieten me het licht in mezelf zien, gaven mij weer hoop. Het was een van de mooiste geschenken die ik ooit heb mogen ontvangen.

De lezers van mijn blog

Ik kan niet zeggen hoeveel keer mijn Lief mij vreemd aankeek, omdat ik met een geweldig grote glimlach jullie lieve reacties las! Waar ik een goede maand geleden mij zorgen maakte om de cijfers, word ik nu elke dag weer verrast met schitterende, ontroerende en lieve reacties.

Schrijven doe ik in de eerste plaats voor mezelf, maar jullie maken het gewoon af. Anders zou ik beter terug mijn dagboeken vullen en niet deze webstek! Bedankt om elke dag weer de moeite te nemen om mijn artikelen te lezen en de tijd te nemen om er een fijne reactie achter te laten.

omdat je het verdient

8 Replies to “Omdat je het verdient”

  1. Prachtig om te lezen hoe dankbaar je bent voor de mensen om je heen! Heel mooi ook dat je ook je therapeuten heb opgenomen in dit overzicht. Leuk dat je zegt dat je lezers je blog afmaken, dat is een hele goede manier om dat te omschrijven!
    Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #7My Profile

  2. Bedankt! Ja, bedankt voor alles, Saar! Zoals Mrs. T het zegt, je bent inderdaad een rijk mens! Je blog is een juweeltje! Ik heb hier al zoveel waardevolle dingen uitgehaald! Een ware inspiratiebron ben jij voor mij geworden! En ik dank meteen ook jouw Lief! Jullie zijn een waardevol koppel! Wat zijn jullie toch lieve vrienden!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.